search
'American Horror Story' kan eigenlijk maar op één manier eindigen
Series / Nieuws

'American Horror Story' kan eigenlijk maar op één manier eindigen

Kim Kardashian aan de cast toevoegen is waarschijnlijk niet de oplossing om 'American Horror Story' van alle slechte reviews af te helpen.

American Horror Story en Ryan Murphy kennende, zal het uiteindelijke einde van de serie net zo surrealistisch en onlogisch zijn als de rest van al de afleveringen. Toch is er ook een optie om de serie een bevredigend einde te geven, waarin alle losstaande seizoenen samenkomen.

Terwijl American Horror Story momenteel bezig is met het 12e seizoen en al verlengd is voor seizoen 13, heeft de serie de laatste jaren moeite om critici en fans voor zich te winnen. De kwaliteit van de afleveringen is erg wisselend, zoals wel vaker het geval is met anthologieseries. Seizoen 13 zou qua getal natuurlijk het perfecte einde zijn.

Seizoenen verbinden


Maar hoe kan zo'n uiteenlopende serie tot een einde worden gebracht? Het samenvoegen van alle seizoenen zou de meest logische en bevredigende optie zijn. Aangezien alle seizoenen van American Horror Story losjes met elkaar verbonden zijn, zou het uiteindelijke laatste seizoen dit moeten onderzoeken door elementen, gebeurtenissen en personages uit verschillende voorgaande seizoenen te combineren.

Dit zou het American Horror Story-universum vieren. In plaats van een paar personages uit een of twee seizoenen terug te brengen, zoals we zagen in Apocalypse, zou het laatste seizoen alle grote spelers van de serie uit elk seizoen in één verhaallijn moeten samenbrengen.

Te chaotisch?


Voor veel anthologieseries zou dit te chaotisch zijn, maar voor American Horror Story is het juist de perfecte aanpak. De serie heeft er nooit naar gestreefd serieus te worden genomen. Bovendien bestaan tijdreizen en verschillende methoden van wederopstanding al in het universum van de serie, dus eerdere sterfgevallen zullen geen probleem zijn.



Voorbeelden van mogelijke verhaallijnen in de finale zijn bijvoorbeeld dat Dandy uit seizoen 4 (Freak Show) uitvindt dat hij familie is van Edward Philippe Mott en hem uit de dood terughaalt, of andersom. Elsa Mars uit Freak Show zou eindelijk wraak kunnen nemen op Asylum's Dr. Arden, die haar benen amputeerde.

Beste seizoen tot nu toe


De afgelopen seizoenen van de serie zijn niet zo goed ontvangen. Seizoen 10 behaalde een publieksscore van 52% op Rotten Tomatoes en seizoen 11 slechts 41%. Dit maakt duidelijk dat de serie iets anders zal moeten proberen om van de volgende seizoenen een succes te maken.



Door de seizoenen met elkaar te verbinden, zou American Horror Story misschien wel het beste seizoen tot nu toe kunnen maken. Bekijk de serie op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen