search
Dit meesterwerk uit de jaren '90 zet mensen nog steeds aan het denken

Dit meesterwerk uit de jaren '90 zet mensen nog steeds aan het denken

'JFK' uit 1991 wordt door Netflix omschreven als een intellectuele en spannende thriller. Als je deze film nog moet zien, dan is het zeker aan te raden om dit te doen.

Patricia Koning
De thriller die je bij Netflix kan streamen is met zijn ruim drie uur durende lengte er echt eentje waar je voor moet gaan zitten. De film is het echter wel waard als je ziet hoe goed hij scoort.

JFK is gebaseerd op het boek van Jim Garrison, 'On the Trail of the Assassins' en op het boek van Jim Marrs, 'Crossfire: The Plot That Killed Kennedy'.

Synopsis


Voor deze thriller gaan we terug in de tijd waarin openbaar aanklager Jim Garrison de taak op zich neemt om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken.

Hij is erg argwanend tegenover het officiële verhaal dat door de FBI is vrijgegeven. Wat hij vermoedt en allemaal ontdekt zorgt ervoor dat hij steeds dichterbij een samenzwering komt en dat er meer aan de hand is dan aan het publiek verteld is.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Oliver Stone, hij is ook wel bekend van Platoon en Natural Born Killers.In de film zien we Kevin Costner als openbaar aanklager Garrison. Naast hem zien we Gary Oldman, Donald Sutherland, Jack Lemmon, Walter Matthau en Sally Kirkland.

Gewaagde film


De film pakt een heel goed cijfer met een 8.0/10 op IMDb. Ook bij MovieMeter zien we dat de film goed scoort met 3.77/5. Ralfke zegt op de site het volgende over de film, "Een heel gewaagde film van Stone. Inderdaad interessant om alle theorieën op deze wijze eens terug te zien. Ik snap best dat hij bij de release het nodige stof deed opwaaien. Alleen al petje af voor het lef om deze film te maken."Bij Rotten Tomatoes doet de film het met een gemiddelde score van 86% net zo goed als elders. "JFK blijft een film die na het kijken gesprekken op gang brengt. De film opent een doos van Pandora die tot dan toe niet op een effectieve manier was gedaan. Hoewel het zich slechts concentreert op één complottheorie, laat het zijn publiek verlangen naar meer.", aldus een van de critici bij de site.

Zeker kijken


Je moet er even de tijd voor nemen maar de film is het dubbel en dwars waard om gezien te worden. Kijk de film bij Netflix.

Aanbevolen artikelen