search
Als president door het stof - deze 4 Netflix-series tonen de onderbuik van de politiek
Series / Featured

Als president door het stof - deze 4 Netflix-series tonen de onderbuik van de politiek

Met deze series heb je alle tips te pakken wat wel, en wat vooral niet, te doen als president.

Politieke leiders zijn er berucht om om langzaam op te klimmen en keihard te vallen. Niet gek dus dat Netflix ruim voldoende series over deze figuren in de catalogus heeft staan. Check hieronder vier tips voor steengoede politieke series, die tips geven hoe je een land dient te besturen (of juist niet).

Designated Survivor | Netflix | 3 seizoenen



Tom Kirkman, de enige overlevende van een explosie tijdens de State of the Union-toespraak, wordt plots benoemd tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Aan hem de taak om een land in chaos te regeren. Terwijl hij de waarheid achter de aanslag probeert te achterhalen, moet hij ook politieke intriges, bedreigingen van buitenaf en interne conflicten het hoofd bieden.



House of Cards | Netflix | 6 seizoenen



Frank Underwood is een meedogenloze politicus die er alles aan doet om hogerop te komen. Zelfs als dat betekent dat hij mensen moet manipuleren, bedriegen en zelfs vermoorden. Met zijn vrouw Claire aan zijn zijde vormt Frank een formidabel duo dat de politieke arena meedogenloos domineert.



Designated Survivor: 60 Days | Netflix | 16 afleveringen



In deze Koreaanse remake van de populaire Amerikaanse serie wordt in Zuid-Korea een onervaren politicus plotseling de leider van het land na een terroristische aanslag. De relaties met Noord-Korea staan op scherp, en te midden van politieke machtsspelletjes en complotten wordt het voor de nieuwe president een race tegen de klok.



Anatomy of a Scandal | Netflix | 6 afleveringen



De onthullende serie werpt een kritische blik op macht, seks en schuld in de Britse politiek en de gevolgen van een schandaal dat het land schokt. Een charismatische parlementariër wordt beschuldigd van een ernstig misdrijf en wordt, samen met zijn vrouw, meegesleurd in een politieke modderstroom.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen