search
Netflix presenteert 'Painkiller': scherpe kijk op Amerika's opioïdenverslaving
Series / Nieuws

Netflix presenteert 'Painkiller': scherpe kijk op Amerika's opioïdenverslaving

In Amerika raakt een hele generatie verslaafd aan de opioïden en sommigen hebben daar baat bij.

Netflix komt binnenkort met de gelimiteerde dramaserie Painkiller, over de wijdverspreide problematiek omtrent pijnstillers en de verantwoordelijken die achter deze crisis zitten.

Het is in Amerika een hardnekkig probleem; miljoenen mensen die verslaafd zijn aan pijnstillers en de farmaceutische industrie die de problematiek in stand houdt. Netflix toont alvast de nieuwste trailer.

Geen nieuw probleem


Het acht afleveringen tellende Painkiller is gebaseerd op zowel het artikel The Family That Built an Empire of Pain uit de New Yorker en de roman Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America's Opioid Epidemic.

De serie zal het ontstaan van de opioïdencrisis verkennen en focussen op het aandeel van het bedrijf Purdue Pharma, onder andere bekend als maker van de pijnstiller OxyContin, en vooral de invloed van de familie Sackler.

Grote namen


In Painkiller zijn rollen weggelegd voor onder andere Uzo Aduba (Orange Is the New Black), die de zaak tegen Purdue Pharma leidt en Matthew Broderick (Ferris Bueller's Day Off) als hoofd van Purdue Pharma Richard Sackler.



Kijk vanaf 10 augustus naar het intrigerende Painkiller op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen