search

Ons nieuws van woensdag 12 juli 2023

Recensie HBO Max-serie 'Full Circle'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Full Circle'

Deze thrillerserie van de befaamde Steven Soderbergh verliest zichzelf in complexiteit.

Regie: Steven Soderbergh | Cast: CCH Pounder (Savitri Mahabir), Claire Danes (Sam), Timothy Olyphant (Derek), Dennis Quaid (Jeff), Zazie Beetz (Harmony), Jharrel Jerome (Aked), Ethan Stoddard (Jared), Kareem Savinon (Paul), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 38-59 minuten | Jaar: 2023

In de zesdelige miniserie Full Circle weven regisseur Steven Soderbergh en scenarist Ed Solomon, die eerder samenwerkten voor de serie Mosaic, een nauwelijks te ontwarren web van intriges. Centraal staat de ontvoering van de kleinzoon van een rijke televiesiekok annex mediaman. Deze misdaad is rommelig en loopt hopeloos uit de hand. Hetzelfde mag gezegd worden van de serie.

Verantwoordelijk voor de ontvoering is de Guyaanse misdaadbaas Savitri Mahabir, gespeeld door een krachtige CCH Pounder, die zelf oorspronkelijk ook uit het Zuid-Amerikaanse land afkomstig is. Na de dood van een geliefde laat ze door enkele stuntelige familieleden het zoontje van het stinkendrijke New Yorkse koppel Derek en Sam ontvoeren, al is niet direct duidelijk waarom ze juist dit stel op de korrel neemt. Een ambitieuze politierechercheur met de fantasierijke naam Harmony Melody is de daders op het spoor en laat het niet na om alles en iedereen te onderwerpen aan haar onconventionele onderzoeksmethodes, de gedupeerde ouders incluis.

Full Circle is een lastige exercitie, omdat de verwikkelingen door Soderbergh en Solomon niet bepaald in hapklare brokken aan het publiek worden gevoerd. Uiteindelijk valt een boel op zijn plek, maar de kans is aanzienlijk dat de makers hun publiek dan al zijn kwijtgeraakt. Doordat niemand in het hokje goed of kwaad valt in te delen heeft de scenarist moeite om zijn personages een menselijk aspect mee te geven.

Bij ouders die hun kind moeten missen kan iedereen zich wel wat voorstellen, maar door vervolgens ook de nare kanten van Derek en Sam te etaleren moeten ze al snel aan medeleven inboeten. Mahabir wordt op haar beurt sympathieker doordat ze voornemens is om het vergeldingsprincipe van oog om oog, tand om tand in de praktijk te brengen. Volgens Guyanees geloof kan ze de fouten van haar wijlen echtgenoot doen vergeten door deze te overschrijven met nieuwe handelingen.

Mahabir prevelt een boel over de cirkels waar de titel van deze serie naar verwijst, maar de symboliek zal velen ontgaan. Oorzaak en gevolg zijn onlosmakelijk met elkaar verweven, zo wil het cliché waarvan ook Solomon zich bedient. Het resulteert in een warrige misdaadserie waarin iedereen een geheime agenda lijkt te hebben, die niet terugdeinst voor een soapachtige onthulling. Wellicht dat het drastisch inkorten van het scenario hier debet aan is.

Soderberghs toon is rauw en deprimerend. Deze komt nog het dichtst in de buurt van zijn drugsepos Traffic, maar mist diens fijnzinnigheid. Veel van de complexiteit die Soderbergh en Solomon aanbrengen voorkomt dat we echt een band met de personages gaan voelen en de serie pas halverwege enigszins begint te beklijven. Complexiteit kan nooit het doel zijn geweest, maar als middel raakt het regelmatig kant noch wal. Full Circle vraagt flink wat investering en net als in de zakelijke wereld betaalt niet elke investering zich uit.

★★★☆☆

Full Circle is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasyserie 'The Wheel of Time' krijgt een heel speciale prequel
Series / Nieuws

Fantasyserie 'The Wheel of Time' krijgt een heel speciale prequel

Amazon Prime Video heeft ontzettend veel vertrouwen in The Wheel of Time als franchise met een toekomst.

Geheel onverwacht is aangekondigd dat Amazon een prequel gaat maken op hun succesvolle fantasyserie The Wheel of Time.

Opvallend is dat het een animatiefilm met de titel The White Tower betreft. Deze wordt gebaseerd op Robert Jordans succesvolle graphic novel-reeks The Wheel of Time.

Passend talent


Het script wordt geschreven door Zack Stentz, die we kennen van X-Men: First Class, Thor en Jurassic World: Camp Cretaceous.

De film speelt zich ruime tijd af voor de gebeurtenissen in de serie The Wheel of Time.

Reis naar The White Tower


Het verhaal gaat over een jong meisje met een speciale gave, wier leven voor altijd verandert wanneer ze een afgelegen dorp in de bergen bezoekt. Ze moet hierna naar The White Tower afreizen om te leren hoe ze haar nieuwe magische krachten onder controle krijgt.De nieuwe film wordt geproduceerd door Rick Selvage en Larry Mondragon van Iwot Productions en Stentz van Electric Brain Entertainment.

De boeken- en graphic novel-reeks van The Wheel of Time bestaat overigens uit 14 titels met 2750 personages en een mythologie die 3000 jaar omvat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de eerste aflevering van 'The Walking Dead: Dead City' nu gratis online!
Series / Nieuws

Bekijk de eerste aflevering van 'The Walking Dead: Dead City' nu gratis online!

Goed nieuws: je kunt nu de eerste aflevering van The Walking Dead: Dead City gratis online bekijken!

AMC heeft de eerste aflevering van de The Walking Dead spin-off Dead City online gedeeld. Het is nu dus mogelijk om de aflevering gratis via het The Walking Dead YouTube-kanaal te kijken.

The Walking Dead: Dead City begon bijna een maand geleden op AMC, maar voor Nederlanders is de serie niet beschikbaar tenzij je een VPN gebruikt. Leuk daarom dat de eerste aflevering nu gratis online staat.

The Walking Dead: Dead City op YouTube


Momenteel zijn er al vier afleveringen uit van het eerste seizoen van Dead City, met nog slechts twee afleveringen in het verschiet. De eerste aflevering, Old Acquaintances, is hieronder te bekijken.

The Walking Dead: Dead City gaat over Negan en Maggie, bekend natuurlijk van de originele The Walking Dead-serie, die de door Walkers overlopen stad New York bezoeken. En dat lijkt niet goed af te lopen...Toekomst The Walking Dead


Naast Dead City wordt er momenteel ook aan een Daryl Dixon spin-off gewerkt, evenals een spin-off met Rick en Michonne in de hoofdrol. Beide series moeten later dit jaar nog verschijnen.

Het is nog onduidelijk wanneer Dead City beschikbaar zal zijn op een streamingdienst in Nederland, maar dit zal zonder twijfel vroeg of laat gebeuren. The Walking Dead, bijvoorbeeld, is in zijn geheel te zien op Disney Plus.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet je schrap: nieuwe golf van internationale thrillerseries gauw op NPO Plus
Series / Featured

Zet je schrap: nieuwe golf van internationale thrillerseries gauw op NPO Plus

De Britse thriller 'The Capture' is zelfs nu al te zien via NPO Plus.

Ook in de zomerperiode kan je rekenen op veel sterke internationale thrillerseries, die zullen uitkomen op televisie, bij NPO Start en bij NPO Plus. In augustus staan deze drie mooie series op je te wachten.

Holding | KRO-NCRV | Vanaf 5 augustus wekelijks op NPO2, bingen NPO PlusDuneen is een klein, afgelegen dorpje in Ierland waar nooit iets gebeurt. Het is voor agent PJ Collins dan ook nogal schrikken als er ineens menselijke botten worden gevonden en er een heus onderzoek geopend wordt. Iedereen in het dorpje blijkt zijn eigen geheimen en verborgen verdriet te hebben.The Control Room | KRO-NCRV | Vanaf 5 augustus wekelijks op NPO3, vanaf 20 juli bingen NPO PlusGabe is centralist op de meldkamer van een ambulancedienst in Glasgow. Als een vrouw die hij lijkt te kennen hem belt omdat ze per ongeluk een man zou hebben vermoord, wordt hij met dingen uit zijn verleden geconfronteerd die hij liever vergeet en raakt hij ongewild betrokken bij louche zaken.The Capture | KRO-NCRV | Vanaf 7 augustus wekelijks op NPO2, vanaf 29 juni bingen NPO PlusWanneer een Britse soldaat wordt beschuldigd van een misdaad, begint de volhardende jonge detective die zijn zaak behandelt een meerlagige samenzwering te ontdekken.Nog meer aanbod


Interesse in nog meer internationale series bij NPO Plus? In juli staan een hoop Britse politieseries op het programma!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zijn ze helemaal gek geworden? Gaat Netflix deze 3 grote series echt cancelen?
Series / Nieuws

Zijn ze helemaal gek geworden? Gaat Netflix deze 3 grote series echt cancelen?

Netflix cancelt meer en meer, hier nog drie series die in de gevarenzone zitten.

Je hebt er tegenwoordig bijna een dagtaak aan om bij te houden welke series er nu allemaal weer gecanceld zijn op Netflix. Het houdt niet op, hier drie series die volgens ons in gevaar zijn.

Het is een bijzonder jaar voor de televisie-industrie met de WGA-staking en ook de kostenbewustheid bij de productiemaatschappijen. Lagere kijkcijfers worden niet meer tijdelijk door de vingers gezien en series worden snel stopgezet. Hier een aantal series die serieus in de gevarenzone zitten:

Unstable


Toen deze comedyserie met Rob Lowe in het voorjaar werd uitgebracht, waren de kijkcijfers in eerste instantie gelijk al matig. De beslissing over een eventueel vervolg van de serie lijkt op pauze te staan door de WGA-staking maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat er een tweede seizoen aankomt.Ratched


Het eerste seizoen van de serie over corruptie in de geestelijke gezondheidszorg werd in 2020 zeer positief ontvangen. Een tweede seizoen leek ook voor de hand te liggen, maar het is inmiddels 2023 en we hebben er nog altijd niets van vernomen.Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities


Deze horror anthologiereeks was vorig jaar zeer populair. Wie durft er 'nee' te zeggen tegen een tweede seizoen van Del Toro. Niemand toch? Of zou Netflix dit wel gewoon aandurven? We hebben namelijk nog helemaal niets gehoord over een eventueel tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-actrice onthult korte verschijning in nieuwe Star Wars-serie 'Ahsoka'
Series / Nieuws

'Andor'-actrice onthult korte verschijning in nieuwe Star Wars-serie 'Ahsoka'

Mon Montha komt weer in actie in de aankomende Star Wars-serie.

Voor Star Wars-fans is Genevieve O'Reilly inmiddels een zeer bekende naam. De Ierse actrice speelt al sinds 2005 het personage Mon Mothma in verschillende films en series.

Vorig jaar nog verscheen ze ook in de serie Andor. Inmiddels is het alweer tijd voor de volgende Star Wars-serie: Ahsoka. Die serie gaat volgende maand in première.

Interview


In een interview met DiscussingFilm liet de actrice weten dat ze ook in Ahsoka zal verschijnen als Mon Mothma. Wel temperde ze meteen de verwachtingen van enthousiaste fans.

''Ik was verrast en enthousiast toen ze me belden om heel even mee te komen spelen'', zei O'Reilly. ''Jon Favreau en Dave Filoni zijn geweldige filmmakers.''

Ahsoka


Het is nog onbekend wat de exacte rol van Mon Mothma zal zijn in Ahsoka. De serie zal gaan over het verhaal van de voormalige Jedi Knight Ahsoka Tano en haar strijd tegen een nieuwe bedreiging na de val van het Galactic Empire.Ahsoka zal verschijnen op Disney+ op 23 augustus.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch eigenlijk met Elizabeth Berkley, de lieve studente uit 'Saved by the Bell' die uitgroeide tot sekssymbool in 'Showgirls'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch eigenlijk met Elizabeth Berkley, de lieve studente uit 'Saved by the Bell' die uitgroeide tot sekssymbool in 'Showgirls'?

Elizabeth Berkley brak door als de lieve Jessie in 'Saved by the Bell'.

In de jaren 90 veroverde de populaire tienerkomedie Saved by the Bell de harten van de jonge kijkers. Deze iconische tv-serie volgde het leven van een groep vrienden op de Bayside High School. De Amerikaanse actrice Elizabeth Berkley speelde één van de hoofdrollen in de serie als Jessie.

Jessie Spano was een vastberaden en intelligente studente, bekend om haar uitmuntende academische prestaties. Ze was tevens betrokken bij de schoolkrant en had een sterke betrokkenheid bij sociale kwesties. Haar personage werd bewonderd om haar vastberadenheid en passie.

Elizabeth Berkley


Elizabeth Berkley werd geboren op 28 juli 1972 in Farmington Hills, Michigan. Voordat ze bekendheid verwierf in Saved by the Bell, begon ze haar carrière als danseres. Ze volgde ballet- en moderne danslessen en trad op in diverse theaterproducties.

Na het einde van de serie speelde Elizabeth Berkley in verschillende films met als meest bekende toch wel de beruchte film Showgirls, waarin ze de hoofdrol speelde als de ambitieuze danseres Nomi Malone. Berkley ontving hiervoor destijds overigens een Razzie Awards als slechtste actrice.

Persoonlijk leven


In 2003 trouwde ze met de schilder en kunstenaar Greg Lauren. Samen hebben ze een zoon die in 2012 werd geboren.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig nog geen vertraging voor 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Voorlopig nog geen vertraging voor 'House of the Dragon' seizoen 2

Goed nieuws voor House of the Dragon-fans: de serie heeft nog geen vertraging opgelopen.

Talloze grote series en films worden getroffen door vertragingen, vanwege de staking in Hollywood van de Writers Guild of America. Maar goed nieuws voor Game of Thrones- en House of the Dragon-fans: de spin-off is nog niet getroffen!

Volgens Variety heeft de productie van House of the Dragon geen vertraging opgelopen, waardoor het tweede seizoen nog steeds in de zomer van 2024 moet verschijnen.

Vertragingen door staking


Daarmee zijn House of the Dragon-fans één van de gelukkigen. Zoals in het overzicht van Variety te zien is, zijn heel veel series namelijk wél getroffen door de stakingen in Hollywood.

Fan van een van de volgende series? Dan heb je helaas pech: The Handmaid's Tale, Wednesday, Stranger Things, NCIS, Euphoria en The Last of Us hebben allemaal vertraging opgelopen.House of the Dragon seizoen 2


De scripts van House of the Dragon seizoen 2 waren schijnbaar al geschreven toen de stakingen in mei van dit jaar begonnen. Het filmen kon daardoor ongestoord verdergaan, waardoor er geen vertraging volgde.

House of the Dragon seizoen 2 staat dus op de planning voor een release in de zomer van 2024. Nog steeds gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin, belooft het een bloederig spektakel te worden. Oorlog zit er immers aan te komen...

House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superster Sofia Vergara moest jarenlang wachten op haar glansrol
Series / Nieuws

Superster Sofia Vergara moest jarenlang wachten op haar glansrol

Sofia Vergara had lange tijd een zogeheten holding deal met ABC.

Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen dat Sofia Vergara moeite zou moeten doen voor een goede acteerklus, maar dat had nog heel wat voeten in de aarde.

Vergara gloreerde elf seizoenen lang in Modern Family als de onstuimige en prachtige Gloria. Ze werd de best betaalde tv-actrice en verdiende op een gegeven moment maar liefst $ 1 miljoen per aflevering.

Holding deal


Toch ging hier heel wat aan vooraf. Vergara vertelde aan talkshowhost Kevin Hart het volgende: "Ze gaven me bij ABC op een gegeven moment een zogeheten holding deal voor drie jaar. Ze wilden me niet laten gaan. Ik bleef bij hen onder contract staan, terwijl zij een serie voor met zochten. Ik hoefde verder geen auditie te doen."

ABC had haar daarvoor tussen 2002 en 2008 al in heel wat series uitgeprobeerd, maar dat bleek allemaal niet te passen. Zo speelde ze heel kort in: My Wife and Kids, Rodney, Hot Properties, The Knight of Prosperity, Dirty Sex Money en Men in Trees.

Modern Family


Vergara over haar eerdere rollen en haar holding deal: Ik bedoel, het was niet fantastisch. Het was OK want ik kreeg geld, maar ik wilde ook gaan werken, ik wilde dingen vinden. En ze wachtten tot ik het juiste vond," zei Vergara. "Het moment dat ik met Modern Family begon, gelijk de eerste week, dat was het!"

Eind goed, al goed dus voor Vergara die ergens dit najaar te zien zal zijn in de miniserie Griselda op Netflix.

Kijk Modern Family op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actievolle trailer van 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' uitgebracht!
Series / Nieuws

Actievolle trailer van 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' uitgebracht!

Ahsoka schittert in een nieuwe trailer voor haar aankomende Star Wars-serie!

Over een maand is het zover: dan verschijnt de Star Wars-serie Ahsoka op Disney Plus. Zie hier de langste trailer tot nu toe!

Op woensdag 23 augustus gaat het eerste seizoen van Ahsoka van start op Disney Plus. Met Rosario Dawson in de hoofdrol belooft dit een actievol spektakel te worden dat bestaat uit 8 afleveringen.

Actievolle trailer Ahsoka


Na meerdere teasers krijgen we nu een twee minuten durende trailer te zien. Het is waarschijnlijk de laatste volledige trailer die we van de serie krijgen voordat hij begint op Disney Plus.

In de trailer zien we Ahsoka met haar bondgenoten, maar ook met genoeg vijanden. Oorlog dreigt eraan te komen, en Grand Admiral Thrawn staat centraal in het aankomende conflict. Voor Ahsoka is deze slechterik natuurlijk een bekend gezicht.Ahsoka seizoen 1


Ahsoka maakte haar live-actie debuut in het tweede seizoen van The Mandalorian. Het lijkt erop dat veel personages uit eerdere Star Wars animatieseries in Ahsoka ook hun live-actie debuut gaan maken. Denk hierbij aan Hera en Sabine Wren.

Het eerste seizoen van Ahsoka gaat van start met een dubbele première op 23 augustus. Dat betekent dat twee afleveringen meteen online komen. De rest van de afleveringen verschijnt op de aansluitende woensdagen op Disney Plus.

Ook deelde Star Wars nog een vette poster van Ahsoka, check hem hieronder.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onheilspellende thriller stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze onheilspellende thriller stream je nu bij Netflix

In 2018 zagen we op Netflix de thriller 'Bird Box' welke nog steeds goed bekeken wordt op de dienst. Na dit succes kunnen we nu genieten van het tweede deel van de reeks.

Stream vanaf vrijdag 14 juli de thriller 'Bird Box: Barcelona' bij Netflix. Velen kijken uit naar dit tweede deel na het succes van de eerste film bij Netflix.

De huiveringwekkende horrorfilm van regisseur Susanne Bier scoorde in 2018 goed voor Netflix. Nu kunnen we na vijf jaar gaan genieten van het tweede deel.

Mysterieuze kracht


In dit vervolg op Bird Box volgen we Sebastian en zijn dochter in de verlaten straten van Barcelona nadat een mysterieuze kracht de wereldbevolking flink heeft uitgedund.

Samen met andere overlevenden proberen ze bondjes te vormen, ze vertrouwen echter niemand. Ze proberen te overleven en de stad te ontvluchten en al snel blijkt dat niet alleen de dreiging van de mysterieuze kracht komt.

Regie en cast


De regie van de film is in handen van David en Álex Pastor, samen zijn zij ook wel bekend van The Occupant en Incorporated.In Bird Box: Barcelona zien we onder meer Georgina Campbell, Mario Cesas, Diego Calva, Michelle Jenner en Leonardo Sbaraglia.

Eerste reacties


Er zijn nog niet veel mensen die de film gezien hebben maar een aantal hebben toch al kunnen kijken. De eerste stemmen bij Rotten Tomatoes zijn alleen niet allen even enthousiast. De film staat daar nu dan ook voor nu op een magere 59%.

"Aanvankelijk had 'Bird Box: Barcelona' een pakkende opzet voor een horrorthriller. Na dat punt wordt er echter niet genoeg tijd in de personages geïnvesteerd om zich om hun uitkomsten te bekommeren, en neemt het spanningsniveau aanzienlijk af."

"'Bird Box: Barcelona' verbetert niet alleen elk aspect van de originele formule, het gebruikt hetzelfde horrorconcept om een ​​verhaal te vertellen met een verrassend sterke emotionele inslag."

Op Netflix


Kijk de film vanaf vrijdag 14 juli bij de streamer.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende update over de première van 'The Boys' spin-off 'Gen V'
Series / Nieuws

Veelbelovende update over de première van 'The Boys' spin-off 'Gen V'

Is de datum voor de première al bekend voor de spannende The Boys spin-off?

Fans van The Boys zijn al een tijdje aan het wachten op nieuws over de aankomende spin-off: The Boys: Gen V. Gelukkig is er nu een veelbelovende update gedeeld over de serie.

The spin-off volgt een groep mensen die naar de universiteit gaan, maar tegelijk geleid worden door Vought. Gen V is volgens serieproducent Seth Rogen nog heftiger dan The Boys.

Plagerij


Rogen legde uit dat "Gen V echt gekke dingen heeft". Gelukkig krijgt de serie hier ook alle ruimte voor, aangezien ze pas teruggeroepen worden als de serie door een bepaalde scène botst met sommige regels.

Door al deze plagerij willen fans natuurlijk heel graag de serie zien en gelukkig hoeven ze niet heel lang meer te wachten!

De première


Volgens verschillende rapporten ligt Gen V goed op schema, waardoor ze nu redelijk ver in postproductie zitten. In deze fase worden ze, als het goed is, niet beïnvloed door de staking. Dat betekent dat Gen V waarschijnlijk in de herfst al te zien zal zijn!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix presenteert 'Painkiller': scherpe kijk op Amerika's opioïdenverslaving
Series / Nieuws

Netflix presenteert 'Painkiller': scherpe kijk op Amerika's opioïdenverslaving

In Amerika raakt een hele generatie verslaafd aan de opioïden en sommigen hebben daar baat bij.

Netflix komt binnenkort met de gelimiteerde dramaserie Painkiller, over de wijdverspreide problematiek omtrent pijnstillers en de verantwoordelijken die achter deze crisis zitten.

Het is in Amerika een hardnekkig probleem; miljoenen mensen die verslaafd zijn aan pijnstillers en de farmaceutische industrie die de problematiek in stand houdt. Netflix toont alvast de nieuwste trailer.

Geen nieuw probleem


Het acht afleveringen tellende Painkiller is gebaseerd op zowel het artikel The Family That Built an Empire of Pain uit de New Yorker en de roman Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America's Opioid Epidemic.

De serie zal het ontstaan van de opioïdencrisis verkennen en focussen op het aandeel van het bedrijf Purdue Pharma, onder andere bekend als maker van de pijnstiller OxyContin, en vooral de invloed van de familie Sackler.

Grote namen


In Painkiller zijn rollen weggelegd voor onder andere Uzo Aduba (Orange Is the New Black), die de zaak tegen Purdue Pharma leidt en Matthew Broderick (Ferris Bueller's Day Off) als hoofd van Purdue Pharma Richard Sackler.Kijk vanaf 10 augustus naar het intrigerende Painkiller op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage komt in 'Loki' seizoen 2 eindelijk op de voorgrond
Series / Nieuws

Dit personage komt in 'Loki' seizoen 2 eindelijk op de voorgrond

In eerste instantie werd het achtergrondverhaal van dit personage niet in seizoen 1 vertoond.

Na de zomer komt het langverwachte nieuwe seizoen van Loki. Hierin zal de ondeugende godheid, gespeeld door Tom Hiddleston, het multiversum weer op orde moeten houden. Hierin wordt hij bijgestaan door Mobius T. Mobius (Owen Wilson).

In een interview met ComicBook vertelt Wilson dat Mobius' achtergrondverhaal eindelijk de aandacht krijgt. Regisseur Kate Herron bevestigde eerder dat men Mobius' verhaal bewust vaag had gehouden.

Dieper verhaal


Wilson is positief over de ontwikkeling van zijn personage. "Eerder had ik het al ontzettend naar mijn zin bij de serie. Voor het tweede seizoen was dit zo mogelijk nog meer het geval. We filmden in de Pinewood Studios in Londen, en we gaan dieper op zijn [Mobius'] verhaal in," aldus de acteur.

Spanning behouden


In eerste instantie was het de bedoeling dat de kijker beelden te zien zou krijgen van Mobius' verleden. Herron vond echter dat dit de spanning weg zou nemen. Herron: "Er was sprake van een achtergrondverhaal, maar het was het allemaal net niet. Wanneer je als kijker niet weet wat Mobius' verleden is dan voegt dit juist meer toe aan het verhaal".

Het is nog niet bekend of we de geplande scènes uit seizoen 1 alsnog te zien krijgen in het tweede seizoen, of dat we geheel nieuw materiaal voorgeschoteld krijgen. Vast staat dat we nieuwe dingen te weten gaan komen over dit nog steeds onbekende MCU-personage.

Seizoen 2 van Loki is vanaf 6 oktober te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' seizoen 2 zou wel eens een iconische scène uit de film kunnen bevatten
Series / Nieuws

'Wednesday' seizoen 2 zou wel eens een iconische scène uit de film kunnen bevatten

Luis Guzmán bevestigt hoe we Gomez terug gaan zien in seizoen 2.

Tim Burton heeft natuurlijk een eigen draai gegeven aan het verhaal van de familie Addams. Ondanks het feit dat Wednesday (Jenna Ortega) centraal staat, bestaat ook de mogelijkheid om een ode te brengen aan de jaren 90-films.

Zo speelde Christina Ricci, de Wednesday uit de films, mee in de fantasyserie. Daarnaast bestaat echter ook de kans dat Gomez met zijn broer Fester (Fred Armisen) opnieuw de mamushka zal dansen. Hiermee wordt zowel naar The Addams Family uit 1991 verwezen, maar ook naar Wednesdays dans uit het eerste seizoen.

Addams-traditie


Jenna Ortega had een vinger in de pap wat haar virale dans uit het eerste seizoen betrof. Guzman heeft eerder bevestigd dat Gomez in het nieuwe seizoen zowel dansend als vechtend te zien zal zijn.

Zoals in de clip hieronder te zien is, sluiten deze handelingen elkaar niet uit. In de film zijn Fester (Christopher Lloyd) en Gomez (Raul Julia) tegelijkertijd aan het dansen en aan het degenslikken. Mochten de makers kiezen voor een verwijzing naar zowel de films als naar het eerste seizoen dan is de mamushka hiervoor natuurlijk perfect. Niet alleen wordt een Addams-traditie weer op het scherm weergegeven, er bestaat weinig twijfel dat een dergelijke scène weer het nodige materiaal oplevert voor nog een virale video.

Kijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' maakte op het allerlaatste moment deze twee grote veranderingen
Series / Featured

'The Big Bang Theory' maakte op het allerlaatste moment deze twee grote veranderingen

Series worden wel vaker nog bewerkt op het einde, maar in 'The Big Bang Theory' maakten ze wel heel drastische aanpassingen.

Jim Parsons, bekend van zijn rol als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory, onthult dat er op het allerlaatste moment twee ingrijpende aanpassingen zijn gemaakt toen de pilotaflevering werd bewerkt.

Voordat de nerdy sitcom werd uitgebracht, vroeg CBS al aan de bedenkers om aanpassingen te maken in de komedie. Zo werden Howard en Raj bijvoorbeeld pas later toegevoegd, maar het blijkt nu dat er aan het einde nog een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd.

Aanpassingen


Onlangs was Parsons te gast bij Dinner's On Me With Jesse Tyler Ferguson en hier haalde hij verschillende wijzigingen aan het licht die zijn aangebracht in de originele pilotaflevering.Parsons onthult dat er niet alleen een verandering in de cast plaatsvond, maar dat ze ook de locatie van de serie en de diversiteit van de personages hebben aangepast. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

Kleurenfilter


Parsons begon met: "Ze verplaatsen de locatie van de Oostkust naar de Westkust en brachten belangrijke wijzigingen aan in de diversiteit van de personages."

Daarna zei hij nog: "De originele pilotaflevering leek veel op onze serie, maar het leek alsof er een kleurenfilter overheen was gelegd en het kreeg een verouderde uitstraling."Stream The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk zelf: Cleons naakte gevechtsscène in 'Foundation' seizoen 2 gaat viraal!
Series / Video/clip/featurette

Kijk zelf: Cleons naakte gevechtsscène in 'Foundation' seizoen 2 gaat viraal!

Hoofdrolspeler Lee Pace zet de clip op zijn Twitter, seizoen 2 begint spectaculair.

Apple TV+ heeft zo zoetjesaan een reputatie opgebouwd een streamer te zijn die de nodige sterke scifi-series aanbiedt. Het goed ontvangen Foundation maakt hier zeker onderdeel van uit.

Binnenkort start seizoen 2 van dit epische verhaal naar een boekensrie van Isaac Asimov. Bij de clip stond aangegeven dat het gevecht "binnen de eerste zes minuten gebeurt". Cleon moet een aantal sluipmoordenaars van zich afslaan, terwijl hij zich nog niet eens fatsoenlijk heeft aangekleed.

Memorabele scènes


Foundation heeft in het eerste seizoen al de nodige memorabele scènes opgeleverd. De makers zijn duidelijk van plan dit voort te zetten. Cleon heeft namelijk een romantisch moment dat bruut verstoord wordt door deze aanslag.

Wat volgt is een gevecht waarbij het uiterste van Cleon gevergd wordt. Hij komt er begrijpelijk niet zonder kleerscheuren van af. Het nieuwe seizoen zal meerdere verhaallijnen bevatten waarbij op verschillende personages gefocust zal worden. Aan deze teaser te oordelen zal de kijker zich geen moment vervelen.

Seizoen 2 van Foundation start op 14 juli op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Broer van Emilia Clarke zag haar seksscène op de set van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Broer van Emilia Clarke zag haar seksscène op de set van 'Game of Thrones'

De actrice beleefde een zeer ongemakkelijk moment tijdens de opnames.

Een van de meest schokkende momenten uit Game of Thrones betrof de seksscene tussen Jon Snow en Daenerys Targaryen. De scene op zich was wellicht niet enorm schokkend, maar wel de wetenschap dat ze in werkelijkheid neef en nicht waren.

De personages wisten dat op dat moment nog niet. Acteurs Kit Harington en Emilia Clarke wisten het schokkende feit wel, maar voor Clarke was er iets anders dat nog veel genanter was.

Comic Con


De acteurs zagen elkaar onlangs weer op Superhero Comic Con in Texas. Daar spraken ze over Game of Thrones, en natuurlijk kwam de beruchte scène ook aan bod tijdens het gesprek.

Clarke onthulde een ongemakkelijk feitje over de situatie op de set. ''Mijn broer werkte in het camera-departement, en hij was die dag op de set.'', liet ze weten. ''Haal hem weg! Hij mag hier niet zijn!'', zei de actrice toen ze dat ontdekte.

HBO Max


Voor Clarke kwam de situatie uiteindelijk op zijn pootjes terecht, maar voor haar personage Daenerys eindigde het zoals we weten een stuk droeviger. Hoe dat ging kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze 'Harlan Coben's Shelter' van beroemde schrijver bijna naar Prime
Series / Trailer

Mysterieuze 'Harlan Coben's Shelter' van beroemde schrijver bijna naar Prime

Van auteur Harlan Coben verschenen al vele serie-adaptaties op o.a. Netflix.

Een nieuwe serie-adaptatie dient zich aan op Prime Video, ditmaal van de young adult-roman Harlan Coben's Shelter. De trailer onthult al de eerste hints van een mysterieus verhaal over tieners, die op zoek gaan naar een grimmige waarheid.

Harlan Coben's Shelter is gebaseerd op een boek van Harlan Coben. Veel van zijn werken zijn al verfilmd, wat logisch is gezien de populariteit van zijn werk. Hij was de eerste schrijver ooit die alle literaire onderscheidingen heeft gewonnen voor mystery- en detectiveboeken: de Edgar, de Shamus en de Anthony Awards.

Verhaal


De serie volgt tiener Mickey Bolitar, die wordt geconfronteerd met een zaak die draait om de dood van zijn vader en de verdwijningen in zijn nieuwe woonplaats Kasselton, New Jersey.Samen met een paar nieuwe vrienden gaat hij op zoek naar de waarheid over de stad en het verband met zijn overleden vader, maar de waarheid komt niet zonder gevaar.

Release


Het nieuwste avontuur van Harlan Coben komt op 18 augustus naar Prime Video. Op die datum zullen drie afleveringen tegelijkertijd uitkomen van Harlan Coben's Shelter, vervolgens zal er elke week een nieuwe aflevering volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Feest mee met dramatische Netflix-serie 'Knokke Off' in Belgische badplaats
Series / Trailer

Feest mee met dramatische Netflix-serie 'Knokke Off' in Belgische badplaats

In België is de serie al met lovende kritieken ontvangen - nu Nederland nog?

Feesten, zuipen, en lekker veel drama in de Vlaamse serie Knokke Off. In België was men erg te spreken over de serie, die in het voorjaar uitkwam op de VRT. Nu vindt de serie langzaam zijn weg naar Nederland.

De dramaserie is een gezamenlijke productie van Dingie, VRT en Netflix, in samenwerking met Dutch FilmWorks. In totaal heeft de serie tien afleveringen.

Plot


De rijkeluiskinderen Alexanders en zijn vriendin Louise hebben ouders met veel geld op de bank, maar daarnaast hebben ze hoge verwachtingen van hun kinderen. Liever besteden de twintigers hun tijd met feesten in de badplaats Knokke, samen met hun vrienden.Alexander koestert de droom om een eigen club te beginnen, maar zijn vader steekt er een stokje voor wanneer zoonlief contact opneemt met zijn investeerders. Een grote ruzie is het gevolg, en nog veel meer…

Nederlandse toevoeging


Ook Anna Drijver is in de serie te vinden. Zij speelt Melissa, de moeder van Daan. Moeder en dochter besteden hun zomer in Cadzand en lopen al gauw de andere personages tegen het lijf.

Daan wordt al snel vrienden met de rijke kinderen uit Knokke. Maar hij ontdekt al gauw dat zijn moeder andere plannen voor de zomer heeft dan hij had gedacht.

Release


Over een exacte releasedatum is nog niet gecommuniceerd, maar de verwachting is dat Knokke Off nog in juli zal uitkomen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verontrustende truecrimeserie 'De Regenboogmoorden' bijna op Prime Video
Series / Nieuws

Verontrustende truecrimeserie 'De Regenboogmoorden' bijna op Prime Video

In de serie komen niet opgeloste moorden op homo’s uit de jaren negentig aan bod.

Op Prime Video verschijnen steeds meer Nederlandstalige films en series. Eind juli sluit een Nederlandse truecrimeserie zich daarbij aan. In De Regenboogmoorden wordt de gruwelijke wereld van homomoordenaars uitgediept, die pas jaren later werden opgespoord.

Het verhaal van twee homoseksuele mannen staat centraal, die in 1993 werden vermoord in het Kralingse Bos. Het zou nog ruim twintig jaar duren voordat de dader werd gevonden.

Verhaal


In de jaren negentig werd enerzijds de vrijere cultuur voor homoseksuele mannen uitbundig gevierd in gayclubs, maar anderzijds bleef de verborgen wereld van geheime ontmoetingsplekken bestaan.

Een beruchte plek was het Kralingse Bos in Rotterdam. Daar werden in de zomer van 1993 Theo van Lente en Hans Kapteijn doodgestoken. Pas in 2015 leidde dna-bewijs naar een mogelijke dader.

Release


De Regenboogmoorden toont een zwarte pagina uit de geschiedenis van de gayscene in Nederland en overweegt hoe homomoordenaars tot hun gruwelijke daad hebben kunnen komen.

De serie zal op 22 juli te zien zijn bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na jaren anticipatie komt 'Rick & Morty'-maker met eigen serie 'Krapopolis'
Series / Nieuws

Na jaren anticipatie komt 'Rick & Morty'-maker met eigen serie 'Krapopolis'

In plaats van naar andere universa te gaan keert de maker zich nu naar de Griekse mythologie.

Na vele jaren van verfijning komt de maker van Rick and Morty, Dan Harmon, eindelijk met zijn volgende animatieproject: Krapopolis. Fox heeft er lang mee gewacht, maar met een geweldige cast en een veelbelovende crew kan dit zomaar een dikke hit gaan worden.

Met veel invloeden van de Griekse mythologie zal Harmon het genre van science fiction de rug toe keren en met zijn nieuwe serie eerder richting fantasy neigen. Natuurlijk kan de kenmerkende humor ook niet missen, zoals al uit een promovideo blijkt.

Blockchain


Een ander uniek element van de serie is dat het de eerste Fox-serie is die wordt samengesteld door de blockchain. Dit betekent dat fans van de serie Krap Chicken NFT's kunnen kopen met cryptocurrency, waarmee ze de serie kunnen beïnvloeden.Door het bezitten van een deel van de serie via crypto, kunnen kijkers in de toekomst invloed uitoefenen op het verloop van de serie en krijgen ze exclusieve voordelen.

Synopsis en cast


Volgens de beschrijving van de serie volgt "een vreemde familie van mensen, goden en monsters die een van de eerste steden ter wereld probeert te besturen zonder elkaar uit te moorden."

In de serie zullen de stemmen te horen zijn van onder andere Richard Ayoade, Matt Berry en Hannah Waddingham.

Release


De nieuwe Fox-serie Krapopolis zal op zondag 24 september debuteren met twee afleveringen. In Nederland is helaas nog niet bekend waar de serie zal uitkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Handmaid's Tale' seizoen 6: alles wat we tot nu toe weten
Series / Nieuws

'The Handmaid's Tale' seizoen 6: alles wat we tot nu toe weten

Na de enorme cliffhanger van het vorige seizoen kunnen we natuurlijk niet wachten totdat seizoen 6 uitkomt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel het nog niet eens een jaar geleden is dat het vorige seizoen van The Handmaid's Tale verscheen, wachten we toch al ongeduldig op seizoen 6. Dit is wat we op dit moment weten over het laatste seizoen van de serie.

Het eerste seizoen van de hitserie werd uitgebracht in 2017. The Handmaid's Tale is gebaseerd op de bestsellerroman van Margaret Atwood uit 1985, over de dystopische toekomst van een samenleving.

Cliffhanger


We hebben tot nu toe vijf succesvolle seizoenen van de serie gehad, die allemaal eindigden met een grote cliffhanger. De serie behandelt veel zware maar belangrijke onderwerpen, zoals onderdrukking, religieus fanatisme, feminisme en rebellie. Het hoofdpersonage June Osborne (Elisabeth Moss) krijgt veel te verduren in de serie.

Het einde van seizoen 5 was allesbehalve bevredigend. Opnieuw is June een stap verwijderd van de dood, maar dit keer heeft Gilead geen schuld. En naast June zijn er nog veel meer mensen van wie hun lot op het spel staat.

2024


Er is aangekondigd dat seizoen 6 het laatste zal zijn, wat fans natuurlijk extra nerveus maakt over wat er allemaal gaat gebeuren in het nieuwe seizoen. Er is al bevestigd dat het seizoen in 2024 komt. De productie van het seizoen start later in augustus dit jaar.De showrunners verwachtten eerst dat het ze ongeveer een half jaar zou kosten om het hele seizoen op te nemen. Dit lijkt nu echter allemaal in gevaar te komen vanwege de aanhoudende schrijversstakingen. Bekijk The Handmaid's Tale op Videoland.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorkoning Stephen King raadt je aan om deze serie zeker te gaan kijken
Series / Nieuws

Horrorkoning Stephen King raadt je aan om deze serie zeker te gaan kijken

De meesterschrijver geeft fans een zeer persoonlijke kijktip voor de zomer.

De zomer staat niet bekend als het horrorseizoen, maar dat weerhoudt horrorlegende Stephen King er niet van de mensheid een kijktip te geven. De Amerikaanse schrijver laat via Twitter weten wat de perfecte serie is voor de maand juli.

Het betreft de mini-serie Lisey's Story, die twee jaar geleden in juli in première ging. De serie vertelt het verhaal van een weduwe die te maken krijgt met een gevaarlijke stalker die geobsedeerd is met het werk van haar overleden man.

Stephen King


De serie is een adaptatie van het gelijknamige boek, geschreven door King. Hij schreef zelf ook de scripts voor de serie. De kijktip lijkt dus misschien vooral eigenbelang, maar het is dan ook een diep persoonlijk verhaal voor King.

Na een ziekenhuisopname vanwege een longontsteking vond hij thuis al zijn bezittingen ingepakt in dozen. Dat was vanwege een verbouwing, maar hij zag voor zich dat als hij was overleden dit was hoe zijn werkkamer eruit zou zien.

Julianne Moore


Zijn vrouw zou vervolgens met deze erfenis geconfronteerd worden, en dat is wat in Lisey's Story gebeurt. Lisey wordt gespeeld door Oscarwinnares Julianne Moore.Lisey's Story is te bekijken op Apple Tv+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gecancelde scifi-serie verdient zoveel meer: wanneer keert 'V' terug?
Series / Featured

Deze gecancelde scifi-serie verdient zoveel meer: wanneer keert 'V' terug?

In de jaren 80 en in 2009 wist deze serie veel los te maken.

In de jaren 80 was de serie V een opvallende release. In 1983 verscheen de scifi-serie als een miniserie met twee afleveringen, tegenwoordig V: The Original Miniseries, en daarna verscheen er alsnog een driedelige afronding. Vervolgens was er een seizoen met wekelijkse avonturen.

De serie was geliefd, maar uiteindelijk bleef een echt doorlopend succes uit. Bedenker Kenneth Johnson kon het tijdens de opnames voor V: The Final Battle niet eens worden met Warner Bros. Television en vertrok.

Wekelijkse serie en remake


In 1984 verscheen V: The Series met 19 afleveringen, met een "story of the week"-insteek. Warner Bros. trok er na één seizoen de stekker uit. Later vertelde de producent dat het onmogelijk was de serie te maken met slechts de helft van het budget van de originele serie, wat $13 miljoen bedroeg.

In 2009 verscheen er een remake van de zender ABC, opnieuw zonder de betrokkenheid van bedenker Johnson. Uiteindelijk verschenen er een eerste seizoen van twaalf afleveringen en een seizoen van tien afleveringen. In 2011 cancelde ABC de remake.

V


Maar waar gaat V over? In de scifi-serie wordt de wereld langzaam maar zeker overgenomen door een buitenaards ras, de "Visitors", reptielachtigen die zich vermommen als mensen. We volgen hun poging om de aarde over te nemen en de opstand die er is onder de aardlingen.In de series uit de jaren 80 waren er belangrijke rollen weggelegd voor onder meer Marc Singer, Faye Grant, Richard Lawson, Jane Badler en Richard Herd. In de remake uit 2009 waren onder meer Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Laura Vandervoort en Morena Baccarin te zien.

Filmplannen


In 2018 verscheen er het bericht dat Johnson de V-film zou gaan maken die moest leiden tot een V-filmtrilogie. Later onthulde Johnson dat de optie die productiemaatschappij Desilu Studios had om een V-film te maken was verlopen.Sindsdien is het helaas stil rond de franchise, die van 1984 tot en met 1988 een eerste boekenreeks kreeg met 16 delen. Ook verschenen er achttien comics van DC Comics. In 2008 verschenen nog twee boeken. In 1986 verscheen een V-computerspel.

Toekomst


De afgelopen jaren is het stil rond V. Met alle scifi-franchises en streamingdiensten die op zoek zijn naar een nieuwe hit, is het amper voor te stellen dat Johnson dit keer geen studio vindt die heil ziet in V. Laten we voor de fans hopen dat er snel verandering in komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sensuele nieuwe thriller-serie zet Netflix onder hoogspanning en trekt gierend veel kijkers
Series / Nieuws

Sensuele nieuwe thriller-serie zet Netflix onder hoogspanning en trekt gierend veel kijkers

De sensuele thriller 'Fatal Seduction' scoort onwijs goed in haar eerste dagen op Netflix.

De sensuele thriller Fatal Seduction scoort ontzettend goed op Netflix. De serie wordt in de eerste week na haar verschijning op de streamingdienst ontzettend goed bekeken en staat gelijk al in de top 10 van de meest bekeken series.

De serie komt niet uit Amerika, Europa of Azië maar uit Zuid-Afrika! In de serie heeft docente Nandi (gespeeld door Kgomotoso Christopher) een matig huwelijk met Leonard (gespeeld door Thapelo Mokoena). Tijdens een weekendje weg laat ze zich verleiden door de knappe en charismatische Jacob (gespeeld door Prins Grootboom).

Wodunnit?


Jacob blijkt aan het begin van het nieuwe schooljaar plots een leerling van haar te zijn. Ook vindt er plots een sterfgeval plaats wat haar doet twijfelen aan de betrouwbaarheid van iedereen om haar heen. Speelt haar man hier een rol in? Of Jacob?

De serie combineert een zoektocht naar een moordenaar met dampende scènes uit een affaire en weet zo een breed publiek aan te spreken. Fatal Seduction is geschreven door Steven Pillemer en is gebaseerd op de Mexicaanse serie Dark Desire.

Zie hier de spannende trailer:


Of kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.