Uitslag poll: Yoda verdient eigen serie

Maar ook Darth Maul staat hoog in de toplijst.

Jim Pedd, 12-08-2015 10:08

Eerder deze maand vroegen we jullie in onze poll welk Star Wars-personage volgens jullie een eigen serie verdient. Daar kwam een duidelijke winnaar uit naar voren: Master Yoda. In de franchise is hij een van de oudste en meest krachtige Jedi. Veel details over de oorsprong van het personage is onbekend. Zo weet niemand waar hij vandaan komt, of hoe hij ooit Jedi werd. Waarschijnlijk ligt daarin de belangrijkste reden waarom jullie het personage zo graag een eigen serie zien krijgen.
Met 19% van de stemmen was Yoda de duidelijke topfavoriet. Maar ook Darth Maul kreeg veel stemmen: 12%. In The Clone Wars werd onthuld dat het personage helemaal niet om het leven was gekomen in The Phantom Menace en speelde hij een belangrijke rol. Maul werd ontworpen als "een figuur uit je ergste nachtmerrie" en daar wist men wel in te slagen.

Andere favorieten zijn premiejager Boba Fett (11% van de stemmen), Obi-Wan Kenobi (10% van de stemmen) en Darth Vader (8% van de stemmen). Hieronder de top vijf:

Yoda 19%
Darth Maul 12%
Boba Fett 11%
Obi-Wan Kenobi 10%
Darth Vader 8%

Lees meer over: poll, star wars, soloserie, serie, spinoff, franchise, uitslag poll, yoda, darth maul, boba fett, obi wan kenobi, darth maul

Populair nieuws