search

Ons nieuws van woensdag 12 augustus 2015

Afleveringenaantal 'Twin Peaks' wordt pas ná opnames bepaald
Series / Nieuws

Afleveringenaantal 'Twin Peaks' wordt pas ná opnames bepaald

De opnames gaan in september van start.

Showtime's reboot van Twin Peaks heeft al een boel ups en downs meegemaakt, maar lijkt nu in een definitieve up te zitten. David Lynch is weer aan boord en krijgt op veel vlakken zijn zin van Showtime. David Nevins, voorzitter van Showtime Networks, gaf tijdens de TCA een boel details over het aankomende nieuwe seizoen. Daarnaast is er een teaserfoto vrijgegeven die een bekend beeldelement bevat.

Allereerst onthulde Nevins dat Lynch samen met Mark Frost één scenario geschreven heeft voor het complete seizoen. Om die reden wordt de boel opgenomen als een extreem lange film. Het aantal afleveringen van het seizoen is om die reden nog niet bekend. De film die opgenomen wordt, zal via editing naar individuele afleveringen teruggebracht worden. Volgens Nevins komen er waarschijnlijk meer dan 9 afleveringen.

Wat de cast betreft, bevestigde Nevins nog dat Kyle MacLachlan inderdaad terugkeert. En "fans mogen optimistisch zijn over de mensen die ze graag willen zien verschijnen, naast een paar verrassingen."

De opnames gaan in september van start. Het nieuwe seizoen gaat in 2016 of 2017 in première, afhankelijk van wanneer Lynch klaar denkt te zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Peaky Blinders' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Peaky Blinders' seizoen 2

Dvd-uitgave van de BBC-misdaadserie.

Bedacht door: Steven Knight | Cast: Cillian Murphy (Thomas Shelby), Helen McCrory (Aunt Polly), Paul Anderson (Arthur Shelby), Sophie Rundle (Ada Shelby), Joe Cole (John Shelby) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: BBC

De Peaky Blinders waren een bende criminelen die eind 19de eeuw actief waren in Birmingham, Engeland. het was een jongerenbende die de straten van de stad teisterde. De BBC haalde daaruit inspiratie om een serie te maken, waarbij Cillian Murphy de hoofdrol speelt. Het tweede seizoen is nu op Dvd verkrijgbaar.

Dit tweede seizoen speelt zich twee jaar na het eerste af. Ditmaal breidt de Shelby-familie zijn rijk uit naar het noorden en zuiden. Tegelijk zijn er grote uitdagingen in het thuisgebied, voor de heerschappij. Het eerste seizoen werd nog door gemiddeld 2.38 miljoen Britten bekeken. Het tweede seizoen zag men een daling, naar 2,18 miljoen kijkers.

De ontvangst van de serie was verder grotendeels positief. Mensen prezen vooral het snelle verhaal en het sterke acteerwerk van de volledige cast. In het tweede seizoen werden Cillian Murphy, Helen McCrory en Sam Neill vergezeld door nog grotere namen, waaronder Tom Hardy. De knappe integratie van hun nieuwe personages werd goed ontvangen.



Dvd: Peaky Blinders | Duur: 6x 60min. | Release: augustus 2015 | Video: breedbeeld | Audio: Engels DTS-HD MA 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd| EAN: 8-713045-243937 | Met dank aan: eOne

Het tweede seizoen van Peaky Blinders wordt in een standaard Dvd-hoes aangeleverd. Om de hoes zit een slipcover met exact hetzelfde ontwerp als de Dvd-hoes. Voorop zie je een foto van Cillian Murphy en achterop wat beelden uit de show. Verder uiteraard een synopsis en de gebruikelijke technische details. De Dvd's zitten verder netjes in de hoes, links en rechts een, allebei met hetzelfde ontwerp.

De sfeervolle beelden die Peaky Blinders biedt komen prima tot hun recht op de Dvd-uitgave. De beelden zijn niet zo scherp als een Blu-ray versie, maar wel goed van kwaliteit. De kleuren en de kostuums komen misschien wel iets meer tot hun recht in deze iets minder scherpe variant. Verder zijn de visuele effecten ook goed om te zien en hebben we daar niets over te klagen. De audio is tot slot mooi uitgebalanceerd; dialoog is goed te volgen en muziek en omgevingsgeluiden voeren nooit de boventoon.

Toekomst
Peaky Blinders gaat een derde seizoen krijgen. De afleveringen worden op dit moment nog geschreven, maar de opnames staan gepland voor 10 september in Birmingham. Showrunner Knight over het nieuwe seizoen: "Met het derde seizoen komt de serie echt tot zijn recht. Ik denk dat seizoenen 1 en 2 goed waren, 2 al beter dan 1 en 3 is een exponentiële stap voorwaarts."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul Giamatti volgt het geld in trailer 'Billions'
Series / Trailer

Paul Giamatti volgt het geld in trailer 'Billions'

Hij speelt een officier van justitie die in een intens kat-en-muisspel verwikkeld raakt met een corrupte miljardair, gespeeld door Damian Lewis.



Een maand geleden toonden we je de eerste teaser trailer van Billions, een nieuwe show van Showtime met in de hoofdrollen Paul Giamatti (Sideways, Cinderella Man) en Damien Lewis (Homeland). Nu vind je hierboven een nieuwe - stuk uitgebreidere - trailer van de show die gaat over het intense kat-en-muisspel tussen de corrupte miljardair Bobby Axelrod (Lewis) en officier van justitie Chuck Rhoades (Giamatti).

De rest van de cast bestaat uit o.a. Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile en Condola Rashad. De pilot werd geregisseerd door Neil Burger (Divergent, Limitless) en het scenario van de show komt van Brian Koppelman en David Levien (Ocean's Thirteen, Rounders) en Andrew Ross Sorkin (Too Big to Fail).

Billions, een complexe dramaserie over de machtspelletjes in de financiële wereld van New York, gaat op 17 januari 2016 in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Wat vonden jullie van het tweede seizoen van 'True Detective'?
Series / Poll

Poll: Wat vonden jullie van het tweede seizoen van 'True Detective'?

Het tweede seizoen van de HBO-serie is net afgelopen.

De afgelopen acht weken was het tweede seizoen van HBO's True Detective op televisie te zien. Nu we het complete seizoen gezien hebben, vragen we ons af wat jullie ervan vonden.

Het tweede seizoen van de anthologieserie draaide om een totaal andere groep politieagenten. Centraal stond het onderzoek van Ray Velcoro (Colin Farrell), Ani Bezzerides (Rachel McAdames) en Paul Woodrugh (Taylor Kitsch) naar de gruwelijke moord op Ben Caspare. Het onderzoek legt wijdverspreide corruptie in de stad Vinci bloot, waar lokale maffioso Frank Semyon (Vince Vaughn) mee te maken blijkt te hebben. Hieronder kan je stemmen. In de comments horen we graag een uitleg!



Lees hier de recap van aflevering 1, The Western Book of the Dead
Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 3, Maybe Tomorrow
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 5, Other Lives
Lees hier de recap van aflevering 6, Church in Ruins
Lees hier de recap van aflevering 7, Black Maps and Motel Rooms
Lees hier de recap van aflevering 8, Omega Station

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Yoda verdient eigen serie
Series / Poll

Uitslag poll: Yoda verdient eigen serie

Maar ook Darth Maul staat hoog in de toplijst.

Eerder deze maand vroegen we jullie in onze poll welk Star Wars-personage volgens jullie een eigen serie verdient. Daar kwam een duidelijke winnaar uit naar voren: Master Yoda. In de franchise is hij een van de oudste en meest krachtige Jedi. Veel details over de oorsprong van het personage is onbekend. Zo weet niemand waar hij vandaan komt, of hoe hij ooit Jedi werd. Waarschijnlijk ligt daarin de belangrijkste reden waarom jullie het personage zo graag een eigen serie zien krijgen.

Met 19% van de stemmen was Yoda de duidelijke topfavoriet. Maar ook Darth Maul kreeg veel stemmen: 12%. In The Clone Wars werd onthuld dat het personage helemaal niet om het leven was gekomen in The Phantom Menace en speelde hij een belangrijke rol. Maul werd ontworpen als "een figuur uit je ergste nachtmerrie" en daar wist men wel in te slagen.

Andere favorieten zijn premiejager Boba Fett (11% van de stemmen), Obi-Wan Kenobi (10% van de stemmen) en Darth Vader (8% van de stemmen). Hieronder de top vijf:

Yoda 19%
Darth Maul 12%
Boba Fett 11%
Obi-Wan Kenobi 10%
Darth Vader 8%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scully's moeder in 'X-Files' revival
Series / Nieuws

Scully's moeder in 'X-Files' revival

Ze zal in de tweede aflevering te zien zijn.

Er komt een belangrijk personage terug naar de zes afleveringen tellende revival van The X-Files. TVLine meldt dat de moeder van Gillian Andersons Scully, Margaret Scully, terugkeert voor de reeks. Sheila Larken, die de rol ook in de oorspronkelijke serie speelde, heeft getekend om in de tweede aflevering van de revival te spelen.

De aflevering heeft de titel Home Again en is geschreven door Glen Morgan. De première ervan vindt op maandag 25 januari plaats, terwijl de serie zelf vanaf 24 januari weer op Fox te zien is. Het personage van Larken was voor het laatst 13 jaar geleden in de serie te zien, in het negende seizoen.

Toen was ze te zien in de aflevering Provenance. Wat haar precieze rol in de aflevering wordt, weten we nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.