'The Boys'-ster wordt compleet genegeerd: Homelander is geen Emmy waard...

Ondanks goede kritieken in de satirische superheldenserie blijft de nominatie alweer uit.

Valeria Milić, 14-07-2023 07:13

Hoewel Homelander, briljant gespeeld door Antony Starr, officieel geen hoofdpersonage is, zien we hem net zo vaak als bijvoorbeeld Butcher Boy (Karl Urban). Jammer genoeg leidt de sterke prestatie maar niet tot erkenning.
Met de prestigieuze Emmy's in het vooruitzicht is de lijst met genomineerden voor Beste Acteur in een Dramaserie bekend. Hoewel alle hoofdrolspelers in The Boys voorgedragen zijn, heeft geen van hen de lijst gehaald.

Prestigieuze categorie

Sinds de start van de serie in 2021 is de populaire serie acht keer genomineerd voor een Emmy. Dit jaar is dit in de categorieën Beste Geluidsmontage en Beste Stuntcoördinatie, maar niet in de prestigieuze categorieën Beste Drama en Beste Acteur of Beste Actrice.

Starrs portrettering van Homelander is uitstekend te noemen aangezien hij de schurk ook een sympathieke kant geeft. Eerder resulteerde dit in een Critic's Choice Award en een Saturn Award. In beide gevallen nam Starr het beeldje voor Beste Acteur mee naar huis.

De reden voor het achterblijven van The Boys voor de Emmy's is niet echt helder. Op de huidige lijst voor Beste Acteur staan Jeff Bridges (The Old Man), Brian Cox, Kieran Culkin, en Jeremy Strong (Succession), Bob Odenkirk (Better Call Saul), en Pedro Pascal (The Last of Us). De spelers kunnen zich wat dit betreft zeker meten met de concurrentie.

Sommigen merkten op dat drie acteurs uit een serie een beetje teveel van het goede is. Wellicht zullen de critici in de toekomst wat dat betreft een betere verdeling voor ogen hebben. Kijk The Boys op Prime Video.

Lees meer over: The Boys, Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Dominique McElligott, Nicola Correia Damude

Populair nieuws

Laatste serienieuws

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in