search
Koude kerst dreigt voor stakende schrijvers: Hollywoodstudio's wachten met onderhandelen
Series / Nieuws

Koude kerst dreigt voor stakende schrijvers: Hollywoodstudio's wachten met onderhandelen

Er ligt een koude kerst in het verschiet voor de stakers.

De schrijversstaking in Hollywood duurt inmiddels al ruim twee maanden. Mensen die gehoopt hadden op een snelle oplossing in het conflict tussen schrijvers en studio's hebben helaas niet gekregen waar ze op hoopten.

Volgens de laatste berichten uit Hollywood zal er op korte termijn weinig aan de situatie veranderen. De nieuwswebsite Deadline onthult dat de studio's voor een genadeloze strategie kiezen.

Blut


De studio's zouden namelijk willen wachten met onderhandelen tot de schrijvers de staking in de portemonnee gaan voelen. Bepaalde bronnen zouden zelfs beweren dat de studio's tot laat in oktober willen afwachten.

Als de schrijvers blut beginnen te raken, redeneren ze, zullen ze de vakbond aansporen te gaan onderhandelen, wat de positie van de studio versterkt. Op de lange termijn zou die strategie wel de relatie tussen schrijvers en studio's beschadigen.

Topseries


Inmiddels is er een groot aantal series dat vertraging oploopt door de stakingen. Ook veel topseries ontkomen daar niet aan. Tot de series die vertraagd zijn behoren onder andere The Last of Us, Stranger Things en Andor.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen