search
Heel Hollywood in staking, maar déze populaire serie ontspringt de dans!
Series / Nieuws

Heel Hollywood in staking, maar déze populaire serie ontspringt de dans!

Nu de acteursvakbond SAG-AFTRA ook staakt, lopen de nodige producties vertraging op.

Bijna een half jaar geleden berichtten wij al over mogelijke stakingen in Hollywood. Na de schrijversvakbond is nu ook de acteursvakbond SAG-AFTRA officieel in staking.

Door de enorme veranderingen in het film- en tv-landschap moeten de voorwaarden voor acteurs en schrijvers aangepast worden, maar de studio's doen dit niet afdoende. Ondanks het feit dat zo goed als heel Hollywood nu plat ligt, wordt The Rings of Power hier niet door benadeeld.

Niet vlekkeloos


Vogue bericht dat de onderhandelingen van de acteursvakbond met de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Naast stakende schrijvers zit Hollywood nu ook met stakende acteurs, en dit laatste is sinds 1960 niet meer gebeurd.

The Rings of Power zal hier echter geen last van hebben. De opnames van Seizoen 2 van de fantasyserie begonnen in september vorig jaar en zijn een aantal weken geleden afgerond. Ironisch genoeg verliepen de opnames niet vlekkeloos. Zo brak er brand uit op de set en kwam er een paard om als gevolg van een hartstilstand.

Geen vertraging


Na de nodige tegenslagen ziet het er nu dus goed uit voor de prequelserie over Midden-aarde. Als een van de weinig producties loopt deze geen vertraging op als gevolg van de staking. Kijk The Rings of Power op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen