search
Deze hartverscheurende scène uit 'Game of Thrones' durfde schrijver George R.R. Martin lang niet op papier te zetten
Series / Nieuws

Deze hartverscheurende scène uit 'Game of Thrones' durfde schrijver George R.R. Martin lang niet op papier te zetten

Schrijver George R.R. Martin had lang de tijd nodig om deze scène op te durven schrijven.

George R.R. Martin is de schrijver van de romanreeks A Song of Ice and Fire waar, zoals jullie wel bekend is, de serie Game of Thrones op is gebaseerd. In zowel de boeken als de serie ligt de dood altijd op de loer en in zoverre is het voor Martin absoluut geen probleem daar over te schrijven.

Martin staat er natuurlijk bekend dat hij zijn personages behandelt als vliegen. Hij mept ze zonder wroeging of aarzeling dood als dat nodig is. Toch was er een scène die Martin, ondanks dat deze al enige tijd in zijn hoofd zat, pas veel later durfde op te schrijven.

The Red Wedding


"De grote scène in het derde boek, The Red Wedding, was het moeilijkste dat ik ooit heb geschreven; dat was heel moeilijk om te doen. Het was het laatste wat ik in dat specifieke boek schreef, ook al staat het lang niet achteraan in het boek."

"Ik moest dat hoofdstuk overslaan en de rest van het boek afmaken, en uiteindelijk, toen het allemaal klaar was, kwam ik terug en dwong mezelf dat hoofdstuk te schrijven omdat het emotioneel hartverscheurend om te schrijven"
', zei Martin tijdens een conferentie met zijn fans.Weer even bijkomen


In de betreffende scène worden de sympathieke Robb en Catelyn Stark op sluwe wijze gewelddadig afgeslacht door House Frey en de fans hadden lang nodig om weer bij te komen van die onverwachte ontwikkeling in Game of Thrones.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen