search
Deze briljante momenten in 'Game of Thrones' kwamen helemaal niet in de boeken voor
Series / Nieuws

Deze briljante momenten in 'Game of Thrones' kwamen helemaal niet in de boeken voor

Niet alle scènes die niet uit de 'Game of Thrones'-boeken kwamen waren zo slecht als de finale.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een algemeen gevoel bij kijkers dat bijna alles wat de showrunners hebben toegevoegd aan Game of Thrones automatisch slecht is. Maar toch zijn er ook een hoop geweldige momenten die niet uit de boeken komen.

Dat fans over het algemeen sceptisch zijn over de toevoegingen van de seriemakers is op zich ook wel begrijpelijk, gezien de vreselijk teleurstellende finale. Maar afgezien van seizoen 8 waren er veel goede momenten in de serie waar George R.R. Martin helemaal niets mee te maken had.

Tyrion ontmoet Daenerys


Helaas was Tyrion in de boeken die op het moment van productie werden gepubliceerd nog niet op weg om Daenerys Targaryen te ontmoeten. De makers van de serie besloten hier verandering in te brengen.

Hun eerste ontmoeting op het scherm stelde de fans niet teleur. Dany's sterke ambitie om te krijgen wat ze wil en Tyrion's wijsheid werden gecombineerd om kijkers een van de krachtigste duo's te geven.

Ygritte schiet Jon Snow neer


Het einde van de relatie tussen Jon Snow en Ygritte was veel prominenter in de serie. In de boeken moeten lezers tijdens dit moment raden of de pijl die Snow ving wel of niet van Ygritte was.In de serie is dit juist heel duidelijk. Het paar heeft op dit moment een behoorlijk emotionele dialoog, en we zien Ygritte Jon verwonden maar hem laten gaan.

Cersei blaast de Sept of Baelor op


Welke theorieën de lezers ook hebben gehad over de toekomst van Cersei's verhaallijn, de realiteit is dat de boeken pas tot op het punt van haar proces zijn gekomen. De serie moest wat betreft haar personage dus veel zelf toevoegen.Het moment dat Cersei wildvuur gebruikt om wraak te nemen op vrijwel iedereen die ze haat met een brandende passie, is een gruwelijke maar waanzinnig krachtige scène. En deze is toch echt bedacht door de seriemakers. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen