search
Ontwikkelingen rondom 'Peaky Blinders'-film, wat we tot nu toe weten
Films / Nieuws

Ontwikkelingen rondom 'Peaky Blinders'-film, wat we tot nu toe weten

Ondanks dat er nog niet veel informatie is over de langverwachte film, zijn er wel een aantal updates te geven die we jullie niet willen onthouden.

De serie Peaky Blinders kwam vorig jaar april tot een einde. Nu wordt er reikhalzend uitgekeken naar een film waarin we terug kunnen keren naar de wereld van Tom Shelby en de rest.

Er is misschien nog niet veel informatie over de film, vooral omdat deze niet eens volledig is geschreven, maar de cast en maker Steven Knight hebben allemaal enkele cruciale onthullingen over de film van Peaky Blinders laten vallen.

Laatste seizoen


Seizoen 6 van Peaky Blinders eindigde toen Tommy (Cillian Murphy) vertrok met de keuze tussen wraak nemen op zijn vijanden of doorgaan met een leven waarin de wereld denkt dat Tom Shelby dood is. Een film om alles tot een einde te brengen, zou hier eventueel antwoord op kunnen gaan geven.

Toekomst volgens Knight


Knight, maker van de film, sprak met The Mirror over het succes van de serie en gaf daarbij nog het volgende commentaar. "Wat komt er hierna? Het gaat aangekondigd worden. Maar het is niet het einde."

Knight spreekt niet alleen vol vertrouwen dat de Peaky Blinders-film zeker onderweg is, maar hij heeft ook plannen om het verhaal daarna voort te zetten. Het is onduidelijk wat dat betekent, of hij meer dan één film plant om dit verhaal af te ronden of dat er spin-offs aan de horizon komen.Knight wist in een gesprek met Heart Breakfast te vertellen dat, "hij bijna klaar is met schrijven". Vervolgens zegt hij dat de opnames nog steeds gepland staan ​​ergens in de komende achttien maanden.

Cast


In termen van officiële aankondigingen is er weinig bekend over de cast van de Peaky Blinders-film, maar gezien de personages die aan het einde van het laatste seizoen van Peaky Blinders overeind bleven, zijn er enkele voor de hand liggende keuzes. Hoewel Cillian Murphy enige twijfel deed rijzen over zijn terugkeer als Tom Shelby voor de film, spreekt het aan de andere kant voor zich dat het project zonder hem niet zou doorgaan.

Tommy's broer Arthur Shelby zal waarschijnlijk ook terugkeren, aangezien hij het enige personage was dat de hele tijd aan Tommy's zijde bleef en zeker de kans zou aangrijpen om opnieuw met hem te dienen in de strijd. Sam Claflin lijkt ervoor in te zijn om zijn rol van de gemene Oswald Mosley opnieuw op te nemen naast zijn vrouw, gespeeld door Amber Anderson, net als Ada Shelby, gespeeld door Sophie Rundle.

Een andere persoon die een cruciale rol zou kunnen spelen, is Hayden Stagg, gespeeld door Stephen Graham, die kort werd geïntroduceerd in seizoen 6. Natuurlijk is het ook waarschijnlijk dat Tom Hardy terugkeert naar zijn rol als Alfie Solomons.Op Netflix?


Hoewel het publiek vooral naar Peaky Blinders op Netflix kijkt, zou dit geen Netflix Original-film zijn, maar eerder gericht zijn op een bioscooprelease. Maar ook daar weten we nog niet alles over.

Een releasedatum is dus nog niet bekend, maar als Knight bezig is met het verhaal, lijkt het mogelijk om de film te zien in 2024. Dit alles afhankelijk van alle stakingen die momenteel een hoop stilleggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen