Dvd-recensie: 'Peaky Blinders' seizoen 2

Dvd-uitgave van de BBC-misdaadserie.

Jim Pedd, 12-08-2015 16:28

Bedacht door: Steven Knight | Cast: Cillian Murphy (Thomas Shelby), Helen McCrory (Aunt Polly), Paul Anderson (Arthur Shelby), Sophie Rundle (Ada Shelby), Joe Cole (John Shelby) | Jaren: 2013 – heden | Release: BBC
De Peaky Blinders waren een bende criminelen die eind 19de eeuw actief waren in Birmingham, Engeland. het was een jongerenbende die de straten van de stad teisterde. De BBC haalde daaruit inspiratie om een serie te maken, waarbij Cillian Murphy de hoofdrol speelt. Het tweede seizoen is nu op Dvd verkrijgbaar.

Dit tweede seizoen speelt zich twee jaar na het eerste af. Ditmaal breidt de Shelby-familie zijn rijk uit naar het noorden en zuiden. Tegelijk zijn er grote uitdagingen in het thuisgebied, voor de heerschappij. Het eerste seizoen werd nog door gemiddeld 2.38 miljoen Britten bekeken. Het tweede seizoen zag men een daling, naar 2,18 miljoen kijkers.

De ontvangst van de serie was verder grotendeels positief. Mensen prezen vooral het snelle verhaal en het sterke acteerwerk van de volledige cast. In het tweede seizoen werden Cillian Murphy, Helen McCrory en Sam Neill vergezeld door nog grotere namen, waaronder Tom Hardy. De knappe integratie van hun nieuwe personages werd goed ontvangen.Dvd: Peaky Blinders | Duur: 6x 60min. | Release: augustus 2015 | Video: breedbeeld | Audio: Engels DTS-HD MA 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd| EAN: 8-713045-243937 | Met dank aan: eOne

Het tweede seizoen van Peaky Blinders wordt in een standaard Dvd-hoes aangeleverd. Om de hoes zit een slipcover met exact hetzelfde ontwerp als de Dvd-hoes. Voorop zie je een foto van Cillian Murphy en achterop wat beelden uit de show. Verder uiteraard een synopsis en de gebruikelijke technische details. De Dvd's zitten verder netjes in de hoes, links en rechts een, allebei met hetzelfde ontwerp.

De sfeervolle beelden die Peaky Blinders biedt komen prima tot hun recht op de Dvd-uitgave. De beelden zijn niet zo scherp als een Blu-ray versie, maar wel goed van kwaliteit. De kleuren en de kostuums komen misschien wel iets meer tot hun recht in deze iets minder scherpe variant. Verder zijn de visuele effecten ook goed om te zien en hebben we daar niets over te klagen. De audio is tot slot mooi uitgebalanceerd; dialoog is goed te volgen en muziek en omgevingsgeluiden voeren nooit de boventoon.

Toekomst
Peaky Blinders gaat een derde seizoen krijgen. De afleveringen worden op dit moment nog geschreven, maar de opnames staan gepland voor 10 september in Birmingham. Showrunner Knight over het nieuwe seizoen: "Met het derde seizoen komt de serie echt tot zijn recht. Ik denk dat seizoenen 1 en 2 goed waren, 2 al beter dan 1 en 3 is een exponentiële stap voorwaarts."

Lees meer over: Blu ray, bluray, review, recensie, dvd, peaky blinders, steven knight, cillian murphy, helen mccrory, paul Anderson, sophie rundle, joe cole, bbc, eone

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix