search
Woedende 'The Nanny'-ster en vakbondsleidster Fran Drescher bij aankondiging acteursstaking
Series / Nieuws

Woedende 'The Nanny'-ster en vakbondsleidster Fran Drescher bij aankondiging acteursstaking

De emoties lopen hoog op bij de grote baas van de Amerikaanse acteursvakbond.

Na een aantal maanden staken van de schrijvers uit Hollywood is het nu ook de beurt aan de acteurs. Fran Drescher, president van SAG-AFTRA, kondigt in een krachtige speech de eerste staking in 43 jaar aan.

De Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) is de Amerikaanse vakbond voor onder meer acteurs, en volgens Drescher is dit de grootste staking in de geschiedenis van de organisatie.

Flinke gevolgen


Het bestuur van SAG-AFTRA besloot unaniem om vanaf afgelopen donderdagnacht de acteurs het mandaat te geven om te staken. De laatste keer dat er een staking van deze orde plaatsvond was in 1980.

Het besluit kwam de morgen nadat de hoog opgelopen onderhandelingen tussen de vakbond en een afvaardiging van de grootste studio's uit de entertainmentindustrie stuk liepen.

Verkeerde kant van de geschiedenis


In haar speech richtte Drescher zich tot de Alliance of Motion Picture and Television (AMPT), de overkoepelende organisatie die de grote studio's als Disney, Netflix, Paramount en Warner Bros. Discovery vertegenwoordigt.



Ze zei onder andere: "Ik kan niet geloven hoe ver we uit elkaar staan. Ze pretenderen links en rechts geld te verliezen, maar geven wel honderden miljoenen aan hun CEO's. Het is walgelijk. "Ze staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis."

Drescher staat niet alleen


In de aanloop naar de staking hebben meerdere grote namen hun steun betuigd. Zo liepen de sterren van de film Oppenheimer halverwege de première, als afgesproken, de zaal uit. Ook regisseur Christopher Nolan en acteur Matt Damon staan achter de staking.



Als de acteursstaking net zo lang duurt als de schrijversstaking, kunnen liefhebbers van series te maken krijgen met flinke vertragingen. Iedereen hoopt dus op een snelle resolutie in het conflict.

Mocht je Fran Drescher in wat meer lichtzinnige tijden willen zien, kijk dan alle afleveringen van The Nanny op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen