search

Ons nieuws van zaterdag 15 juli 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Foundation' seizoen 2
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Foundation' seizoen 2

Dit seizoen doet hetzelfde als het vorige: starten in de vierde versnelling en al gauw terugschakelen naar de eerste.

Regie: Alex Graves, David S. Goyer | Cast: Lee Pace (Brother Day), Jared Harris (Hari Seldon), Lou Llobell (Gaal Dornick), Laura Birn (Demerzel), Leah Harvey (Salvor Hardin), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 48-62 minuten | Jaar: 2023

Gaal en de voor haar onbekende dochter Salvor zijn waar het vorige seizoen van Foundation ze heeft achtergelaten: gestrand op een planeet waar alles onder water staat, ruim honderd jaar na de gebeurtenissen uit de laatste aflevering. Het Keizerrijk heeft in de tussentijd wat veranderingen ondergaan, met name bij Dawn, Day en Dusk nadat die hebben geleerd dat ze geen exacte klonen meer zijn. Day heeft besloten te stoppen met kopieën van henzelf en te willen trouwen om zo een organische opvolger te creëren. Met name de hofrobot Demerzel is daar niet blij mee.

In de tussentijd is de man die ooit de val van het imperium voorspelde, Hari Seldon, een god geworden in de ogen van het volk. Uiteraard had hij hier op gerekend, want op Terminus voltrekt alles zich zoals Hari het heeft berekend. Daar zijn dus veel nieuwe personages, hun status quo, en dat geldt ook voor Trantor vanuit waar de drie kloonbroers hun galactische rijk besturen. Net als in het eerste seizoen dumpt de eerste aflevering een enorme lading aan informatie op de kijker.

Niet lang daarna komt het verhaal bijna tot stilstand. Het aankomende huwelijk van Day hangt continu in de lucht zonder dat te worden voltooid. Gaal en Salvor komen terecht op een andere planeet waar het mogelijk niet pluis is en ook dat komt elke aflevering slechts een klein stapje dichter bij een conclusie.

De meeste vaart zit in de verhaallijn van een nieuw personage: een meisje genaamd Brother, dat een soort pastoor is voor de religie van Hari. Zij en haar reisgenoten leggen heel wat afstand af en komen terecht in zowel spannende situaties als momenten die het algemene plot van Foundation – de val van het Rijk en hoe de mensheid dat kan overleven – voortstuwen. Brother is overigens ook een leuk personage, met in ieder geval het meest brute gevoel voor humor.

In de afsluiter van het vorige seizoen was al te zien hoe een soort digitale reïncarnatie van Hari een mogelijkheid bood voor acteur Jared Harris om zijn rol te vertolken en ook hier is hij weer van de partij als een man die schippert tussen held en schurk zijn. Wat de middelen ook zijn, het doel heiligt alles. Gaal en Salvor waren al naar de toekomst gereisd, dus die zijn er ook, en de klonen en hun robot hebben vanzelfsprekend het eeuwige leven.

Lee Pace gaat weer lekker los als de meest koelbloedige, arrogante leider als Brother Day. In zijn openingsscène mag hij even knokken tegen een paar terroristen die zijn slaapkamer zijn binnengedrongen, dus tijdens het gevecht is hij naakt. Geen idee wie dat heeft bedacht, maar Pace vindt het best om zijn getrainde lijf te paraderen – alhoewel zijn eigen kleine keizer natuurlijk niet in beeld komt.

De trage vooruitgang betekent niet dat dit tweede seizoen van Foundation saai is. Er is wederom niet bespaard op sets en speciale effecten, dus de serie is weer een lust voor het oog. Isaac Asimovs verhaal is de val van het Romeinse Rijk, verteld op een sciencefictionwijze, dus vooral Trantor blijft een potsierlijke overdaad aan schaamteloze rijkdom. De plaatjes die uit de computer zijn komen rollen overtuigen geen greintje minder dan het eerste seizoen al deed. En deze keer is 'Becky' van de partij.

De verhaallijn van het Keizerrijk en Demerzel is sappig genoeg om aflevering na aflevering intrigerend te blijven. Het eerste seizoen liet al zien dat een goddelijk figuur, zoals een van de broers, vrij makkelijk gemanipuleerd kon worden, wat ook ditmaal gebeurt en een wederom gevoel van voldoening geeft. Hoewel Hari's methodes soms cru overkomen, blijft hij een goeierik. Maar waar de broers hier en daar wat menselijkheid vertonen, blijven het meedogenloze eikels waarvan je graag ziet dat ze ten onder gaan.

Het avontuur van Gaal en Salvor op de planeet waar zij terecht zijn gekomen is het zwakst. Wanneer dat in de laatste aflevering wordt afgerond is het ook niet helemaal duidelijk of dit enige functie heeft in het grotere geheel. Misschien zal een derde seizoen aantonen van wel. Het is wel een emotionele afsluiter en ook de andere plotlijnen weten het hart te raken. Deze wiskundige ruimteserie, die eigenlijk gaat over een historisch moment, mikt voornamelijk op het intellect. Fijn dat dit niet geheel emotieloos blijft.

Aangezien Apple TV+ slechts iets meer dan tien procent van de abonnees van zijn grootste concurrent heeft, blijft het de vraag hoe een ongetwijfeld peperdure serie als deze rendabel kan zijn. Meerdere titels van andere streamingsdiensten worden continu besproken, terwijl amper iemand het over deze serie heeft. Met de huidige stakingen van schrijvers en acteurs zou het niet verrassend zijn als Apple besluit er een streep onder te zetten. Maar het verhaal lijkt nog niet eens op de helft te zijn; wie twee seizoenen achter de kiezen heeft, wil absoluut weten hoe dit afloopt.

★★★☆☆

Foundation is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ed Sheeran in Game of Thrones: de reden achter deze verrassende cameo onthuld
Series / Nieuws

Ed Sheeran in Game of Thrones: de reden achter deze verrassende cameo onthuld

Velen zullen het moment nog wel herinneren dat de wereldberoemde popster ineens verscheen.

In HBO's megahit Game of Thrones waren in de acht jaar dat de serie liep veel opmerkelijke momenten te zien. Eén daarvan was de plotse verschijning van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.

Het was ongetwijfeld bedoeld als een enorme promotiestunt, alleen vonden de Game of Thrones-fans het moment voornamelijk opmerkelijk, of zelfs onnodig. Maar hoe kwam Sheeran eigenlijk aan die cameo?

Fans op de set


In de eerste aflevering van het zevende seizoen genaamd Dragonstone was Sheeran te zien terwijl hij een liedje zong en naast Arya Stark, gespeeld door actrice Maisie Williams, rond het kampvuur zat.

Het bleek voornamelijk een strategie van makers D.B. Weiss en David Benioff om te kapitaliseren op de immense populariteit van Sheeran, alsmede het feit dat Williams een enorme fan was van de zanger, wat tot zijn cameo leidde.

Meer bekende muzikanten in GoT


Sheeran is echter niet de enige bekende muzikant die in Game of Thrones een cameo had. Zo speelde de drummer Will Champion van de band Coldplay in de Red Wedding-afllevering.



Zelfs onze eigen Michiel Huisman, die de rol van Daario Naharis speelde, is een begaafd muzikant in de band Fontane. Kijk alle afleveringen, en cameo's, van Game of Thrones op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan ze wraak nemen op degene die haar alles heeft afgenomen? Spannende mysterieserie zet Netflix gelijk in vuur en vlam
Series / Nieuws

Kan ze wraak nemen op degene die haar alles heeft afgenomen? Spannende mysterieserie zet Netflix gelijk in vuur en vlam

De serie 'Burn the House Down' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

[b]De serie Burn the House Down scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De spannende Japanse serie staat in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingdienst.

De serie gaat over een vrouw die als huishoudster gaat werken in het huis waarin zij is opgegroeid. 13 jaar nadat deze woning in vlammen opging is Anzu Murata (gespeeld door Mei Nagano) terug en vastbesloten om te achterhalen wat er destijds nu precies gebeurd is.

Brand nooit te boven gekomen


De ouders van Murata kwamen de klap nooit meer te boven en zijn inmiddels gescheiden en na de brand is het huis weer opgebouwd en is Makiko Matarai er ingetrokken met haar zoon. Matarai is degene die het huis op sluwe wijze in handen heeft gekregen en de familie Murata kapot heeft gemaakt.

Murata moet als huishoudster eerst het vertrouwen winnen van Matarai, die nog altijd een bits en naar figuur is. Kan Murata bewijzen vinden voor haar stelling dat Matarai destijds bij de brand betrokken was? En wat is de rol van haar zoon in het geheel?

Deze spannende wraakthriller van Japanse makelij is nu te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze thriller weet Netflix in één dag te veroveren
Films / Nieuws

Deze thriller weet Netflix in één dag te veroveren

De thriller 'Bird Box: Barcelona' is sinds gisteren te zien bij Netflix en pakt een dag later gelijk de tweede plek in de Netflix Top 10.

De onheilspellende thriller van regisseurs David en Álex Pastor weet gelijk te scoren op Netflix en vliegt gelijk naar de tweede positie in de Netflix Top 10.

In 2018 zagen we de eerste film, Bird Box met Sandra Bullock en deze was zo succesvol dat een tweede film niet uit kon blijven. Stream daarom nu Bird Box: Barcelona bij de dienst.

Mysterieuze kracht


In deze film volgen we Sebastian en zijn dochter in de verlaten straten van Barcelona nadat een mysterieuze kracht de wereldbevolking flink heeft uitgedund.

Samen met andere overlevenden proberen ze bondjes te vormen, al vertrouwen ze echter niemand. Ze proberen te overleven en de stad te ontvluchten en al snel blijkt dat niet alleen de dreiging van de mysterieuze kracht komt.

Cast


In Bird Box: Barcelona zien we onder meer Georgiane Campbell, Mario Cesas, Diego Calva, Michelle Jenner en Leonardo Sbaraglia.



Wat vinden we ervan?


Hoewel de film pas net te streamen is zijn de reacties erg wisselend. Zo ook de scores want op IMDb pakt de film tot nu toe een 5.5/10 en bij Rotten Tomatoes is de gemiddelde score 52%. "Onvolmaakt en soms wat dwaas, de ideeën erachter brengen een aantal nieuwe texturen in het 'Bird Box'-concept.", weet een van de critici te vertellen.





Netflix


Stream de onheilspellende thriller bij Netflix en kijk voor jezelf of de film toch in de betere of in de mindere categorie films valt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen bij Netflix door stakingen: fan-favoriete hitserie abrupt gestopt
Series / Nieuws

Problemen bij Netflix door stakingen: fan-favoriete hitserie abrupt gestopt

Er zijn helaas grote problemen voor de Netflix hitserie The Sandman.

De stakingen van de WGA-schrijvers blijven aanhouden en steeds meer series en films zitten met grote vertragingen of worden zelfs gecanceld. Nu is een fan-favoriete Netflix-serie de dupe.

Afgelopen zomer ging The Sandman eindelijk in première en niemand kon genoeg krijgen van de serie.

Nog meer afleveringen?


Fans waren dan ook heel erg blij toen er meer afleveringen van The Sandman aangekondigd werden. Helaas blijkt nu dat de productie voor deze afleveringen grote vertraging op heeft gelopen.



Neil Gaiman, de co-maker en uitvoerend producent van The Sandman heeft het verdrietige nieuws op BlueSky Social bevestigd. Hij liet weten dat "Sandman volledig is gestopt met filmen".

Wat nu?


Het enige wat ze nu kunnen doen is hopen dat er snel weer een gesprek tussen de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) en de schrijvers komt. Hopelijk kunnen ze dan tot een besluit komen.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream The Sandman op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Invincible'-fans in paniek: wordt de belangrijke Comic-Con update over seizoen 2 afgelast?
Series / Nieuws

'Invincible'-fans in paniek: wordt de belangrijke Comic-Con update over seizoen 2 afgelast?

Grote paniek bij Invincible fans: gaat de mysterieuze update op Comic-Con nog wel door?

Het heeft echt al jaren geduurd, maar nu is het bijna zo ver, Invincible krijgt een belangrijke update over seizoen 2 op de Comic-Con in San Diego. Echter, fans zijn nu bang dat dit niet meer door kan gaan.

Er is onlangs bekendgemaakt dat er een belangrijke update wordt vrijgegeven op de Comic-Con in San Diego, die van 20 t/m 23 juli plaatsvindt. Waar de update precies over gaat is nog onbekend.

Weer problemen met de stakingen


De aanhoudende stakingen van de schrijvers gooien al een tijdje roet in het eten voor enthousiaste fans. Sommige series zijn uitgesteld, terwijl andere helemaal geannuleerd zijn.



Nu worden er door de stakingen ook weer panelen verwijderd van Comic-Con. Veel acteurs en schrijvers kunnen namelijk niet meer verschijnen voor de promotie-evenementen.

Wat betekent dit voor Invincible?


Gelukkig heeft Prime Video verteld dat er niks zal veranderen voor Invincible. Dit betekent dus dat de belangrijke update gewoon nog bekendgemaakt gaat worden.

Bekijk hieronder de tweet over Comic-Con en stream Invincible op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Riley Keough hint naar een mogelijk vervolg van de hitserie 'Daisy Jones & The Six'
Series / Nieuws

Riley Keough hint naar een mogelijk vervolg van de hitserie 'Daisy Jones & The Six'

Riley Keough zou heel graag nog een sequel willen filmen voor Daisy Jones & The Six.

Daisy Jones & The Six pakte meteen iedereen in. Van een bestseller naar een hitserie naar een mogelijke tour, deze franchise weet hoe ze hun publiek blij kunnen houden.

De serie volgt het verhaal van de band Daisy Jones & The Six die in de jaren 70 aan de top van de wereld staan. De twee leadzangers Daisy Jones (Riley Keough) en Billy Dunne (Sam Claflin) zorgen voor veel drama binnen en buiten de band.

Een sequel


De hitserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid en het boek en de serie eindigen allebei op hetzelfde moment. Er is dus verder geen bronmateriaal meer voor een sequel.



Echter, fans hebben meteen duidelijk gemaakt dat ze meer willen zien van de iconische band. In een recent interview met Deadline hintte Keough naar precies dat.

Is het mogelijk?


Hoewel er nog niks op de planning staat, liet Keough weten dat ze "allemaal graag weer een keer zouden willen samenwerken". Ze vertelde ook dat ze niet zeker weet of de mogelijkheid er is, maar dat ze er in ieder geval wel voor open staat.

Te zien op Video Prime


Stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spock krijgt te maken met twee "zenuwslopende" uitdagingen in 'Strange New Worlds'
Series / Nieuws

Spock krijgt te maken met twee "zenuwslopende" uitdagingen in 'Strange New Worlds'

We zien Spock van een heel andere kant in de nieuwste aflevering van 'Strange New Worlds'.

Als de nieuwste toevoeging aan het Star Trek-universum vertelt Strange New Worlds het verhaal van kapitein Christopher Pike en de bemanning van de USS Enterprise, terwijl ze nieuwe werelden door de melkweg verkennen. Momenteel is seizoen 2 bezig, en er staat vooral Spock heel wat te wachten.

Door de spin-off van Star Trek: Discovery krijgen kijkers een dieper inzicht in de levens van de fan-favoriete personages. De gebeurtenissen in de serie vinden tien jaar voor Star Trek: The Original Series plaats. Het eerste seizoen kwam uit in 2022 en werd enorm goed ontvangen door critici.

Moeilijke uitdagingen


En hoewel de productie van seizoen 3 van de serie al is beïnvloed door de aanhoudende WGA-staking (en nu ook de SAG-staking), kunnen fans nog steeds de geliefde personages volgen in seizoen 2, dat momenteel wordt uitgezonden.

Een van de personages die de aandacht van iedereen trok in de meest recente aflevering "Charades" is Spock (Ethan Peck). Hij stond voor twee van de moeilijkste uitdagingen van zijn leven: liefdesproblemen en omgaan met de menselijkheid in hem. Verrassend genoeg werd het ene niet door het andere veroorzaakt.

Zenuwslopend


Peck reflecteerde op een scène met de ouders van zijn verloofde, T'Pring, in een interview met TVLine:



"Het was echt zenuwslopend. Elk moment dat Spock zijn menselijkheid toestaat, is zo'n uitdaging voor mij als acteur. Ik voelde me echt bang. Het voelde als een groot risico, en het werd prachtig afgehandeld door [regisseur] Jordan Canning".

Spock een player?


Nu T'Pring hun relatie even op pauze heeft gezet om nieuwe gevoelens voor Chapel te onderzoeken, moest Peck toegeven dat zelfs hij de situatie op zijn zachtst gezegd ingewikkeld vindt. Hoewel de acteur zijn personage niet als een player ziet, weten we niet zeker of de vrouwen om Spock heen het daar momenteel mee eens zijn.



Strange New Worlds is iedere vrijdag te zien op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 7 jaar wachten is er eindelijk een nieuw seizoen van deze enorme hitserie, gewoon te zien op NPO
Series / Nieuws

Na 7 jaar wachten is er eindelijk een nieuw seizoen van deze enorme hitserie, gewoon te zien op NPO

Het derde seizoen van 'Happy Valley' is eindelijk te zien in Nederland.

Het langverwachte derde en laatste seizoen van de topserie Happy Valley is eindelijk te zien in Nederland. De serie is gewoon op NPO 2 (of NPO Start of NPO Plus) te bekijken. Vanaf vandaag is er elke week een dubbele aflevering beschikbaar.

De populaire serie gaat met haar derde seizoen zes jaar verder in de tijd. De serie gaat over politieagente Catherine Cawood, gespeeld door Sarah Lancashire, die nog altijd flink in de clinch ligt met psychopaat Tommy Lee Royce.

West Yorkshire


Royce heeft vroeger haar dochter verkracht en daaruit is een zoon geboren, Ryan. Royce is brieven aan het sturen aan Ryan en daar wordt Cawood natuurlijk totaal niet gelukkig van. Verder speelt er altijd het nodige in West Yorkshire waar Cawood in haar dagelijkse bestaan als politieagente allemaal mee te maken krijgt.

De serie staat bekend dat zij als 'levensecht' wordt ervaren en Lancashire zet een strijdbare maar ook kwetsbare Cawood neer.

Kijk de serie hier op py-valley/POW_01019003" target="_blank">NPO Start.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe lang duurt het nog tot seizoen 2 van 'The Last of Us'?
Series / Nieuws

Hoe lang duurt het nog tot seizoen 2 van 'The Last of Us'?

We moeten nog wel even geduld hebben voor 'The Last of Us' seizoen 2.

HBO's The Last of Us was een ongekend succes, dus er zijn veel fans die zitten te wachten op het tweede seizoen. Door de stakingen van zowel schrijvers als acteurs is er echter veel onzekerheid in de film- en seriewereld, dus wanneer kunnen we seizoen 2 verwachten?

Deadline sprak deze week met uitvoerend producent Craig Mazin. In dat interview vertelde hij hoe de productie van het tweede seizoen er nu uitziet. Ten eerste bevestigt hij dat verschillende nieuwe schrijvers zich bij hem en uitvoerend producent Neil Druckmann hadden gevoegd, en dat ze toen de stakingen op 1 mei begonnen al best ver waren.

2025?


"We zijn eigenlijk best ver gekomen. We waren goed bezig. Neil en ik hadden zitten praten met Halley Gross, die ook als schrijver aan de tweede game werkte, en Bo Shim, de nieuwe schrijver... We weten wat het hele seizoen is, en ik kon de eerste aflevering schrijven en indienen vlak voordat de deadline was bereikt".

Hij voegt eraan toe dat hij momenteel gewoon een beetje in zijn hoofd aan het schrijven is, aangezien ze zich ook moeten voorbereiden op de tijd dat de stakingen voorbij zijn. Eerder was het tijdschema dat de serie hoopte tegen het einde van het jaar te beginnen met filmen. De release stond gepland in 2025.

Nog steeds mogelijk


Mazin geeft aan dat het nog steeds mogelijk is dat het tweede seizoen de oorspronkelijk geplande release haalt:



"We hadden wat meer flexibiliteit, denk ik, dan normaal, alleen omdat we wat langer moesten wachten om de productie af te stemmen op het weer. Veel van wat we doen is buiten, en daarom hadden we een schema dat vreemd genoeg niet onmiddellijk vaststond".

Duimen


"Maar we komen aardig in de buurt. We kunnen onze oorspronkelijke startdata natuurlijk niet voor altijd behouden. Als deze stakingen veel langer duren, zullen we onvermijdelijk moeten pushen, en dat doet ons pijn, en het doet pijn voor het publiek, en het doet pijn voor HBO".



"We willen allemaal, iedereen wil weer aan het werk; Ik denk dat iedereen die het werk daadwerkelijk doet, inclusief de netwerkmensen die bij ons ter plaatse zijn, ik denk dat iedereen dit gewoon opgelost wil hebben. Dus laten we duimen". Bekijk The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

Het aanbod aan films kan soms overweldigend zijn bij de streamingdiensten. Al helemaal als je er meerdere hebt en even zoekende bent naar wat je wilt gaan kijken. Wij hebben weer een pareltje voor je gevonden dat je niet mag missen.

Als je van een goede thriller met een sterk verhaal houdt, dan zit je nu zeker goed. We hebben er eentje voor je gevonden die je niet mag missen.

Voor deze thriller gaan we naar het jaar 2017. In dit jaar kwam de film Wind River uit van regisseur Taylor Sheridan. De film duurt ruim honderd minuten en heeft verschillende prijzen weten te winnen.

Regie en cast van de film


Regisseur Sheridan heeft recent meerdere afleveringen geregisseerd van onder meer Yellowstone en Mayor of Kingstown. Daarnaast is hij bekend van de film Those Who Wish Me Dead.

In de film zien we Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Graham Greene, Kelsey Asbille, Julia Jones en Teo Briones. Renner was de eerste keuze van Sheridan voor de hoofdrol, maar omdat hij op dat moment druk bezig was met de opnames van Arrival, benaderde Sheridan Chris Pine. Deze moest echter afhaken vanwege zijn rol in Wonder Woman. Toevallig ging het schema van Renner open en werd hij ingehuurd voor de rol.

Elizabeth Olsen ervoer toch wel een erg grote uitdaging tijdens het opnemen van de film. Zij had last van sneeuwblindheid tijdens het opnemen van de gehele film.

Bevroren lijk


Cory Lambert, een ervaren jager en speurder ontdekt het bevroren lijk van een tiener. Samen met de onervaren FBI-agente Jane Banner en de Tribal politieofficier gaat hij op onderzoek uit. Hoe verder en dieper ze in het onderzoek komen, hoe gevaarlijker het voor henzelf wordt.



Achtergrond van de film


Het opnemen van de film ging op 31 maart 2016 van start in Park City (Utah). De film van Sheridan ging op 21 januari 2017 in première op het Sundance Film Festival.

Wat velen niet weten is dat de film gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Sheridan kreeg op de set bezoek van enkele Shoshone-stamleiders die hem vertelden dat er op dat moment twaalf onopgeloste moorden op jonge vrouwen waren in een reservaat van ongeveer zesduizend mensen.

Prachtige scores


Op de site van IMDb zien we dat de film een mooie score pakt van 7.7/10. Bij Rotten Tomatoes weet de film zowel het publiek als de critici erg te boeien want de film scoort een gemiddelde van 89%. "Wat voor een standaard moordmysterie kan doorgaan, wordt in plaats daarvan een opmerkelijk complexe verkenning van verschillende malaises, waaronder de kwelling van familieverlies, het systematisch ontnemen van het kiesrecht van indianen en het altijd aanwezige kwaad van giftige mannelijkheid.", aldus een van de critici.





Bij MovieMeter zien we de film 3.67/5 neerzetten. Kijker Stekker is net als velen enthousiast over de film en zegt het volgende, "Heerlijke film.... acteurs, muziek, sfeer, spanning. Alles klopt hier .Graag meer van deze films."

Kijken


Deze thriller wil je dus zeker niet missen. Kijk Wind River bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het intrigerende 'The Summer I turned Pretty'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het intrigerende 'The Summer I turned Pretty'

Probeer deze week je lach in te houden of kijk naar 'coming-of-age' op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Summer I Turned Pretty (seizoen 2 - aflevering 4)



Verschijnt op: 21 juli
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Belly Conklin wordt bijna 16, en ze is op weg naar haar favoriete plek, Cousins Beach, om de zomer door te brengen met haar familie en de Fishers. Belly is het afgelopen jaar erg gegroeid, en ze heeft het gevoel dat deze zomer anders zal zijn dan de vorige. The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op het boek van Jenny Han, die de bedenker en de uitvoerend producent is.





LOL: Last One Laughing Naija (seizoen 1 - aflevering 3)



Verschijnt op: 21 juli
Genre: Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Basketmouth ontvangt 10 van de grappigste en gekste Nigeriaanse komieken zes uur lang in een kamer. Ze zullen er alles aan doen om elkaar aan het lachen te maken, behalve zelf lachen. De laatste die lacht wint het spel en 40.000.000 Naira voor een goed doel naar keuze.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Full Circle'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Full Circle'

Het gaat met hilariteit, spanning en intrige deze week op HBO Max alle kanten op.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Righteous Gemstones (seizoen 3 - aflevering 6)



Verschijnt op: 17 juli
Genre: Komedie / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Danny McBride keert terug naar HBO in een nieuwe komedie die draait om een wereldberoemde televisie-evangelistengezin met een lange traditie van opstandigheid, hebzucht en liefdadigheidswerk, dit alles in naam van onze lieve heer Jezus Christus.





Full Circle (seizoen 1 - aflevering 3-4)



Verschijnt op: 21 juli
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Door een mislukte ontvoering komen lang verborgen geheimen aan het licht. Alles blijkt met alles samen te hangen in deze spannende nieuwe Max Original miniserie van Steven Soderbergh.





And Just Like That… (seizoen 2 - aflevering 6)



Verschijnt op: 21 juli
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op HBO Max

Synopsis: In dit nieuwe hoofdstuk van Sex and the City volgen we Carrie, Miranda en Charlotte op hun reis van hun ingewikkelde leven en vriendschappen toen ze dertigers waren naar hun nog ingewikkelder leven en vriendschappen nu ze vijftigers zijn.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

17 juli: Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York (seizoen 1 - aflevering 2) - Documentaire / Criminaliteit - Deze docuserie onderzoekt hoe een seriemoordenaar wegkwam met een reeks moorden op homoseksuele mannen, in meerdere decennia en meerdere staten.

21 juli: Warrior (seizoen 3 - aflevering 6) - Actie / Drama / Criminaliteit - Warrior speelt zich af in San Francisco's Chinatown in de nasleep van de Burgeroorlog en gaat over een jong talent in de vechtkunst dat net uit China is aangekomen en verwikkeld raakt in de bloederige Tong-oorlog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woedende 'The Nanny'-ster en vakbondsleidster Fran Drescher bij aankondiging acteursstaking
Series / Nieuws

Woedende 'The Nanny'-ster en vakbondsleidster Fran Drescher bij aankondiging acteursstaking

De emoties lopen hoog op bij de grote baas van de Amerikaanse acteursvakbond.

Na een aantal maanden staken van de schrijvers uit Hollywood is het nu ook de beurt aan de acteurs. Fran Drescher, president van SAG-AFTRA, kondigt in een krachtige speech de eerste staking in 43 jaar aan.

De Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) is de Amerikaanse vakbond voor onder meer acteurs, en volgens Drescher is dit de grootste staking in de geschiedenis van de organisatie.

Flinke gevolgen


Het bestuur van SAG-AFTRA besloot unaniem om vanaf afgelopen donderdagnacht de acteurs het mandaat te geven om te staken. De laatste keer dat er een staking van deze orde plaatsvond was in 1980.

Het besluit kwam de morgen nadat de hoog opgelopen onderhandelingen tussen de vakbond en een afvaardiging van de grootste studio's uit de entertainmentindustrie stuk liepen.

Verkeerde kant van de geschiedenis


In haar speech richtte Drescher zich tot de Alliance of Motion Picture and Television (AMPT), de overkoepelende organisatie die de grote studio's als Disney, Netflix, Paramount en Warner Bros. Discovery vertegenwoordigt.



Ze zei onder andere: "Ik kan niet geloven hoe ver we uit elkaar staan. Ze pretenderen links en rechts geld te verliezen, maar geven wel honderden miljoenen aan hun CEO's. Het is walgelijk. "Ze staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis."

Drescher staat niet alleen


In de aanloop naar de staking hebben meerdere grote namen hun steun betuigd. Zo liepen de sterren van de film Oppenheimer halverwege de première, als afgesproken, de zaal uit. Ook regisseur Christopher Nolan en acteur Matt Damon staan achter de staking.



Als de acteursstaking net zo lang duurt als de schrijversstaking, kunnen liefhebbers van series te maken krijgen met flinke vertragingen. Iedereen hoopt dus op een snelle resolutie in het conflict.

Mocht je Fran Drescher in wat meer lichtzinnige tijden willen zien, kijk dan alle afleveringen van The Nanny op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt deze populaire serie op Prime Video nog wel een vervolg?
Series / Interview

Krijgt deze populaire serie op Prime Video nog wel een vervolg?

Fans zijn bang dat seizoen 2 het einde betekent voor 'A League of Their Own', maar misschien krijgt de serie nog wel een vervolg...

Vernon Sanders, de directeur van Amazon Studios Television, brengt een veelbelovende update over het vervolg van A League of Their Own.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 en werd meteen goed ontvangen door het publiek. Er waren echter enkele zorgen over het lot van de serie vanwege de hoge productiekosten, waardoor het tweede seizoen werd ingekort tot slechts vier afleveringen.

Nieuw seizoen?


In een recent interview met The Wrap laat Sanders weten dat er zeker een kans bestaat dat A League of Their Own nog een volgend seizoen zal krijgen.



Dit is echter afhankelijk van de wensen van de cast en crew en de reactie van het publiek op seizoen 2. Bekijk de uitspraak van Sanders hieronder.

Optimistisch


"Ik behoor tot de groep mensen die gelooft dat als er iets magisch gebeurt en we een geweldige reactie krijgen, dit niet per se het einde hoeft te betekenen," begon Sanders. "Het hangt volledig af van de prestaties en de wensen van de cast en makers of ze ervoor kiezen om het opnieuw te verkennen."

Hij vervolgde: "Laten we dus hopen dat we een groot publiek bereiken. Het creëren van een grootschalige historische cast, zoals in het eerste seizoen, was zowel bevredigend als uitdagend. We hebben met de producenten gesproken over hoe we dat opnieuw kunnen doen, maar dan op een manier die wellicht wat kostenbesparender is."

En hij sloot af met: "De producenten kwamen met het idee: 'Wat als we het als een serie met een vast aantal afleveringen zouden doen?' en we waren meteen enthousiast over die kans. Ze hebben iets bedacht dat echt dynamisch is. Dus uiteindelijk zal het resultaat het bewijs leveren."



Bekijk het eerste seizoen van A League of Their Own op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'House of the Dragon'-fans: de makers negeren de huidige Hollywood-chaos
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'House of the Dragon'-fans: de makers negeren de huidige Hollywood-chaos

Chaos alom in Hollywood, maar voor de geliefde fantasyserie zit het net even anders.

De Hollywood-staking neemt steeds grotere vormen aan. Zoals eerder bericht zijn naast de schrijvers ook de acteurs in staking gegaan. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe lang deze staking gaat duren.

De makers van House of the Dragon mogen de onrust echter negeren. De castleden van de serie, die momenteel in het VK in productie is, hebben namelijk geen contracten onder het Amerikaanse SAG-AFTRA.

Andere contracten


Deadline bericht dat de acteurs lid zijn van de Britse acteursvakbond Equity. Dit betekent dat er voor hen geen verplichting is om het werk neer te leggen. SAG-AFTRA heeft hun Britse collega's dan ook geadviseerd om "gewoon door te blijven werken".

Dit is een positief bericht voor de makers en de fans natuurlijk. Immers, wanneer de productie op schema blijft liggen dan is de kans des te groter dat we in de loop van 2024 het tweede seizoen te zien krijgen.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney-baas Bob Iger komt met keiharde woorden over Marvel-series op Disney+
Series / Nieuws

Disney-baas Bob Iger komt met keiharde woorden over Marvel-series op Disney+

De topman blijft aan tot 2026 en doet pittige uitspraken over het MCU.

Sinds de Infinity Saga binnen het MCU is geëindigd is de populariteit van de franchise tanende. Bob Iger deed hier onlangs wat verrassende uitspraken over. Daarnaast hintte de Disney-topman op de toekomst van het MCU.

In gesprek met Variety lichtte Iger toe hoe en waarom bepaalde zaken beter aangepakt hadden kunnen worden. Het ligt zeker niet aan de Marvel Studios-medewerkers, het is eerder zo dat hogerhand te gretig was en zichzelf hierdoor uit de markt prees.

Teleurstellende resultaten


Iger stipt de teleurstellende resultaten van Ant Man and The Wasp: Quantumania aan. De film bracht minder dan $ 500 miljoen wereldwijd op en kreeg daarnaast de nodige kritiek. Iger: "In onze ambitie om zoveel mogelijk content te leveren hebben we onze medewerkers ontzettend zwaar belast".

"Marvel is daar een uitstekend voorbeeld van. De meesten van hen [bij Marvel Studios] hadden bar weinig ervaring met de tv-industrie. Niet alleen hebben ze binnen korte tijd beduidend meer films gemaakt, er kwam ook nog een stoet aan series bij. Uiteindelijk ging dit ten koste van de focus en de zaken raakten versnipperd," aldus Iger.

Uit de markt geprezen


Iger hint erop dat Disney zichzelf wat het MCU betreft uit de markt heeft geprezen. Het enorme aanbod heeft bijgedragen tot een verminderde populariteit. Het ziet er dus naar uit dat Disney in de toekomst het aantal series terug gaat schroeven en zich meer op de films gaat richten. Op deze manier wil men ongetwijfeld de 'overvoering' terugdraaien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Positieve ontwikkelingen rond 'Dune'-prequel 'Dune: The Sisterhood' in turbulent Hollywood
Series / Nieuws

Positieve ontwikkelingen rond 'Dune'-prequel 'Dune: The Sisterhood' in turbulent Hollywood

In het redelijk verscheurde landschap van Hollywood is deze serie voorlopig veilig.

In 2021 veroverde de film Dune de bioscopen. Het enorme succes was een garantie voor een tweede film, maar ook een serie. De prequelserie Dune: The Sisterhood is aanstaande en komt met goed nieuws.

Inmiddels zijn er al maanden stakingen in de entertainmentindustrie van Hollywood. Schrijvers, en binnenkort ook acteurs, leggen het werk neer en daarmee komen lopende producties in gevaar.

Alles loopt op rolletjes


Gelukkig voor Dune: The Sisterhood zal de productie geen gevaar lopen. Afgelopen november is de productie begonnen in Budapest, en na een geplande winterstop gaat het filmen ongehinderd door.

Het contract van de spin-off ligt voor het grootste deel in Britse handen en de stakingen zijn onderdeel van Amerikaanse vakbonden, wat voor de productie betekent dat ze zonder oponthoud verder kunnen werken.

Vrouwen aan de top


Dune: The Sisterhood verkent het verhaal voor de gebeurtenissen van Dune en volgt een mysterieuze groep vrouwen, ook wel bekend als de Bene Gesserit. Door een pad van intrige en politiek ontdekken ze uiteindelijk de planeet Arrakis.



Ondanks dat de productie zonder vertragingen verloopt is nog niet precies bekend wanneer de serie uitkomt. Vooralsnog is bekend dat het in 2024 zal uitkomen. Kijk in de tussentijd de film Dune op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen