search
Gemiste kans? Reacher-acteur Alan Ritchson werd zwaar ondergewaardeerd als superheld Hawk
Series / Featured

Gemiste kans? Reacher-acteur Alan Ritchson werd zwaar ondergewaardeerd als superheld Hawk

Het succes van 'Reacher' maakt duidelijk dat Ritchsons potentieel niet werd verzilverd.

De populaire actieserie Reacher heeft met Alan Ritchson de geknipte kandidaat voor de hoofdrol. De acteur is meer dan een krachtpatser en weet een driedimensionale hoofdpersoon neer te zetten.

Reacher is niet bepaald van de fijnzinnigheid en hij hakt bij voorkeur met de botte bijl. Hij ziet de wereld in zwart-wit maar krijgt gaandeweg meer diepgang, mede door Roscoe (Willa Fitzgerald). In zijn rol als Hawk in Titans werd van Ritchsons capaciteiten helaas geen gebruik gemaakt.

Geen tijd voor prietpraat


Ritchson was in de DC-serie Titans te zien als Hank Hall, oftewel Hawk. Net als Reacher is Hawk een sloopkogel die geen tijd heeft voor prietpraat. Dove (Minka Kelly) is degene die wel eerst nadenkt voor zij zich in de strijd werpt.

De strips bieden genoeg bronmateriaal om Hawk meer diepgang te geven. Helaas werd hij nooit meer dan een ondersteunend personage, waarbij de nadruk ook nog eens lag op zijn relatie met Dove. Tot slot werd Hawks verhaallijn in Titans op een onbevredigende manier afgerond. Dit bevestigt de indruk dat de makers geen gebruik hebben gemaakt van Ritchsons potentieel.

Superheldenrol?


De vraag is wat dit betekent voor een mogelijke toekomstige rol in een superhelden-franchise. In hedendaagse superhelden-producties willen de makers complexere figuren neerzetten, die worstelen met de gevolgen van hun daden.

Ritchson heeft met zijn rol als Reacher bewezen dat hij in staat is een personage neer te zetten dat zich bewust is van zijn verleden. Wellicht zijn er franchises buiten DC die hem om die reden als serieuze kandidaat zullen zien voor hun projecten.

Je kunt Reacher bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen