search

Ons nieuws van zondag 16 juli 2023

Het roerige leven van de Olsen-zusjes, die schitterden in 'Full House'
Series / Nieuws

Het roerige leven van de Olsen-zusjes, die schitterden in 'Full House'

De Olsen-zusjes hebben al een leven lang in de schijnwerpers achter de rug.

De sitcom Full House die werd uitgezonden van 1987 tot 1995 was in die tijd zeer populair en groeide uit tot een van de meest geliefde sitcoms aller tijden. De serie speelde zich af in San Francisco en volgde het leven van weduwnaar Danny Tanner, gespeeld door Bob Saget, die zijn dochters opvoedt met hulp van zijn beste vriend Joey en zijn zwager Jesse.

Kennen jullie Mary-Kate en Ashley Olsen nog? Zij speelden Michelle Tanner in deze geliefde serie.

De Olsen-tweeling


De Olsen-tweeling was al op televisie te zien toen zij ongeveer 6 maanden oud waren. Zij speelden met zijn tweeën de rol van Michelle.

Al in 1993 werd een deel van hun salaris geïnvesteerd in een eigen productiemaatschappij, Dualstar Entertainment Group. De tweeling speelde vervolgens in ongelooflijk veel zelf geproduceerde films die veelal meteen op video uitkwamen. zoals To Grandmother's House We Go, New York Minute, When in Rome en It Takes Two. Ze waren extreem populair en op een gegeven moment werd de roem hen wat te veel.



The Row


In 2012 maakten ze bekend te stoppen met acteren en begonnen ze een eigen modelabel, The Row. Ze hebben, ondanks dat ze natuurlijk wel reclame maakten voor hun merk, daarmee toch een poging gedaan om wat meer uit de schijnwerpers te blijven.

Ashley heeft aangegeven last te hebben van pleinvrees. Zij gaf bij gesprekken over een reboot van Full House aan, dat zij nog steeds last heeft van paniekaanvallen als zij denkt aan acteren. Mary-Kate vindt acteren wel leuk en verschijnt vanaf 2007 weer in films en series.

Elizabeth


De bekendste actrice uit de familie is tegenwoordig overigens hun oudere zus Elizabeth Olsen. Zij speelt Wanda Maximoff in het Marvel Universum, o.a. in hitserie WandaVision. Recentelijk dook de oudere zus ook op in het prachtige Love and Death op Apple TV+.

Bekijk op instagram


Persoonlijk leven
Ashley is getrouwd met kunstenaar Louis Eisner. Mary-Kate was getrouwd met de zestien jaar oudere Olivier Sarkozy, maar scheidde in 2020 van hem.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze snoeiharde actiefilm moet je echt zien bij Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Deze snoeiharde actiefilm moet je echt zien bij Prime Video

Als je in bent voor keiharde actiefilms dan is 'Cash Truck' of ook wel 'Wrath of Man' genoemd een film die je gezien moet hebben. Stream hem nu bij Prime Video.

De bijna twee uur durende film zit vol actie, explosie en rondvliegende kogels. Kijk Cash Truck bij Prime Video.

Deze keiharde actiefilm komt van regisseur Guy Ritchie. Ritchie kennen we ook wel van andere actiefilms als Lock, Stock and Two Smoking Barrels en The Man from U.N.C.L.E..

Cast


In de film zien we in de grootste rol Jason Statham. Statham en Ritchie werkten eerder samen aan Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en Revolver.

De cast wordt verder versterkt door Holt McCallany, Josh Hartnett, Rocci Roy Williams, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood en Deobia Oparei.

Het verhaal


In de film volgen we H, een mysterieus personage dat een baan aanneemt bij een crashtruck bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verplaatsen van honderden miljoenen dollars per week.



H. verrast zijn collega's wanneer hij al zijn vaardigheden laat zien tijdens een overval. De rest weet niet wat ze van hem moeten denken. Is hij een ex-agent, een militaire held of misschien wel een crimineel meesterbrein?

Krachtig


De film weet een goed cijfer neer te zetten van 7.1/10 op IMDb. De critici op Rotten Tomatoes geven de film 67%. Het publiek weet de film meer te waarderen en geeft de film een goede 90%.

"Als je van actiethrillers of overval films houdt, moet je dit op zijn minst als een oefening in ambacht bekijken. Wie had gedacht dat een stille, ingetogen versie van een Ritchie/Statham-misdaadthriller zo krachtig kon zijn?", weet een van de critici te vertellen.





Prime Video


Als je deze actiefilm nog niet gezien hebt, ga dit dan zeker een keer doen. Bekijk de film bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peaky Blinders' Cillian Murphy worstelt met het vertolken van zijn rol als maffia-baas Thomas Shelby
Series / Nieuws

Peaky Blinders' Cillian Murphy worstelt met het vertolken van zijn rol als maffia-baas Thomas Shelby

Cillian Murphy heeft veel te danken aan zijn acteurswerk in 'Peaky Blinders'. Hij heeft echter de nodige moeite om deze rol te spelen.

De grote hoofdrol in de succesvolle serie Peaky Blinders was voor Cillian Murphy. Hij speelt Thomas Shelby, de leider van de beruchte Peaky Blinders-gang.

Je zou denken dat Murphy vol lof is over deze rol, toch is dat gek genoeg niet het geval. Murphy weet Tommy op een zeer geloofwaardige en gevaarlijke manier neer te zetten, daar was echter wel wat meer voor nodig dan alleen puur acteertalent en het aanleren van een accent..

Intimiderende maffiabaas


Het ging niet alleen om het dragen van ouderwetse kleding en het rare en iconische kapsel: Murphy moest intensieve trainingen en diëten ondergaan om eruit te zien als een intimiderende maffiabaas.

“Voor de eerste serie 'Peaky Blinders' waren ze bang dat ik er niet uit zou zien als een magere Ierse kerel, en mijn trainer adviseerde vlees.Ik moet veel eiwitten eten en veel gewichten heffen en al die dingen doen. Dus dat duurt even, wat ik haat"[/i], deelde Murphy.

Murphy is vanaf volgende week overigens ook te zien in de film Oppenheimer van de bekende regisseur Christopher Nolan.

video]ECGtwu7h6qw[/video]

Weer lekker even Peaky Blinders kijken? Dat kan gewoon hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze intieme komedie neemt een kijkje in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Deze intieme komedie neemt een kijkje in de Netflix Top 10

Vorig jaar zagen we 'Love Tactics' verschijnen, ook wel 'Ask Taktikleri' genoemd. Sinds kort kan je nu ook het tweede deel van de reeks bij Netflix streamen.

Love Tactics 2 is sinds kort te zien bij Netflix. De film van Turkse komaf weet aardig wat kijkers te boeien want de film komt binnen in de Top 10 op de tiende plek.

In het eerste deel van de reeks maakten we kennis met Asli en Kerem. De twee hoofdrolspelers geloven allebei niet in liefde. Ze sluiten een weddenschap af en met ongewone tactieken proberen ze te bewijzen dat ze de ander smoorverliefd kunnen maken.

Officiële synopsis 'Love Tactics 2'


Asli vindt het huwelijk maar totale onzin en zegt dat ook. Maar wanneer haar vriend Kerem daarmee instemt, probeert ze van alles om hem tot een aanzoek te bewegen.

Regie en cast


Dit tweede deel is geregisseerd door Recai Karagöz, hij heeft onder meer ook tv series op zijn naam staan als Adim Farah en Aziz.

In de film zien we Demet Özdemir terug als Asli en Kerem wordt in deze film weer gespeeld door Sükrü Özyildiz. Verder zien we Atakan Çelik, Bora Akkas, Hande Yilmaz en Deniz Baydar.



Scores


De film is pas net te zien dus hoe de film uiteindelijk zal scoren zal vast en zeker nog veranderen. Voor nu zien we op IMDb een 5.2/10 en op Rotten Tomatoes is er nog geen score bekend omdat er te weinig stemmen zijn. Eén van de critici op Rotten Tomatoes zegt het volgende over de film. "Als je de eerste film leuk vond, dan is dit vervolg net zo leuk, zo niet beter."





Op Netflix


Kijk de populaire film nu bij de streamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie kreeg stiekem hulp van Quentin Tarantino
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie kreeg stiekem hulp van Quentin Tarantino

De legendarische regisseur heeft ook een vinger in de pap in serieland.

Quentin Tarantino is als schrijver-regisseur vooral bekend vanwege zijn films. Met titels als Pulp Fiction, Inglourious Basterds en The Hateful Eight heeft hij de afgelopen decennia de hele wereld veroverd.

Vooralsnog heeft Tarantino nog geen televisieserie gemaakt. Een recente onthulling van de showrunners van de aankomende serie Justified: City Primeval laat desondanks zien dat hij wel betrokken is geweest bij die serie.

Elmore Leonard


Tarantino is geen uitvoerend producent van de serie. Zijn invloed lag bij de oorsprong van de sequel. Hoofdrolacteur Timothy Olyphant zat op de set met Tarantino en ze spraken over het boek City Primeval van de legendarische Amerikaanse misdaadschrijver Elmore Leonard.

''Quentin en ik dachten beiden dat het boek een goede basis zou zijn voor een jaar van 'Justified','' zei Olyphant in een gesprek met de showrunners. De showrunners gingen vervolgens met het idee aan de slag. Een en ander leidde tot de sequel.

September


Justified: City Primeval is vanaf 18 juli te zien in Amerika. Nederlanders moeten nog een tikkeltje meer geduld hebben; vanaf 6 september is de serie te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen speciale aflevering als die van Bill en Frank in seizoen 2 van 'The Last of Us': "We gaan het niet uitmelken"
Series / Nieuws

Geen speciale aflevering als die van Bill en Frank in seizoen 2 van 'The Last of Us': "We gaan het niet uitmelken"

Co-creator Craig Mezin heeft onthuld dat er geen speciale aflevering met een liefdesverhaal komt in 'The Last of Us' seizoen 2.

De aflevering over het liefdesverhaal tussen Bill en Frank was volgens veel fans één van de hoogtepunten van het eerste seizoen van The Last of Us. Toch geven de makers aan dit niet nog een keer te gaan doen in seizoen 2.

In aflevering 3 van The Last of Us seizoen 1 ging de serie ineens een heel andere kant op dan kijkers hadden verwacht. De aflevering nam voor het grootste deel afstand van het verhaal van Ellie (Bella Ramsey) en Joel (Pedro Pascal) en te focuste op het liefdesverhaal tussen Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett). De serie nam hiermee een serieus risico, wat uiteindelijk goed uitpakte.

Andere mooie dingen


Ondanks de positieve reacties en de populariteit van de aflevering, heeft Craig Mazin in een interview met Deadline bevestigd dat The Last of Us seizoen 2 geen speciale aflevering zal bevatten in dezelfde stijl als die van Bill en Frank. De co-creator van serie zegt dat hoewel er "andere mooie dingen" zullen worden onderzocht, ze een zeer goede reden hebben om niet te proberen het succes van seizoen 1 te herhalen.

"Wat je bijvoorbeeld niet ziet is weer een hele bijzondere aflevering met Bill en Frank, die gaan we niet uitmelken. Als we iets doen waarvan we denken dat het mooi is, laten we het zoals het is en zoeken we andere mooie dingen om te doen".

Succes nabootsen


Het doel van de speciale aflevering in seizoen 1 was om te laten zien dat liefde nog steeds kan bloeien in een wereld die onherstelbaar kapot is gegaan. Een tweede speciale aflevering zou duidelijk een poging zijn om het succes van seizoen 1 na te bootsen, in plaats van voort te bouwen op dat succes om iets nieuws te creëren.



Seizoen 2 heeft een andere focus dan het eerste, aangezien verwacht wordt dat het nieuwe dynamische leven van Ellie en Joel in de Jackson-nederzetting zal worden verkend. Bekijk The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Survival of the Thickest'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Survival of the Thickest'

Deze komedieserie rondom stand-upper Michelle Buteau drijft geheel op haar uitstraling en positiviteit.

Regie: Linda Mendoza, Kim O. Nguyen, Amy Aniobi, e.a. | Cast: Michelle Buteau (Mavis Beaumont), Tone Bell (Khalil), Marouane Zotti (Luca), Anissa Felix (India), Liza Treyger (Jade), Tasha Smith (Marley), Taylor Selé (Jacque), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 24-28 minuten | Jaar: 2023

Het komt met grote regelmaat voor dat populaire Amerikaanse (stand-up)komieken hun eigen komedieserie krijgen. Dat dit niet geheel onverdienstelijk hoeft uit te pakken blijkt wel uit het succes van wellicht de beste sitcom ooit: Seinfeld. Maar er zitten ook een boel middenmoters tussen, zoals Ellen en Home Improvement. De Amerikaanse stand-up-komiek Michelle Buteau zullen velen van ons niet kennen. Met het op haar eigen memoires gebaseerde Survival of the Thickest levert ze een komedie af in de laatste categorie.

De onmiskenbaar charmante Buteau speelt nu eens niet een fictieve versie van zichzelf, maar eigenlijk ook weer wel. Ze kruipt in de huid van de New Yorkse stylist Mavis, die voor een onaangename verrassing komt te staan wanneer haar vriend Jacque zijn edele delen steekt in wat Mavis "een tandenstoker van een vrouw" noemt. Mavis besluit het roer rigoureus om te gooien door haar intrek te nemen in een aftands appartement in Brooklyn en eindelijk eens een carrière als zelfstandig stylist na te jagen.

Slechts acht afleveringen van amper een halfuur kent deze komedieserie. Net genoeg tijd voor Buteau om er voor haar belangrijke thema's in te gooien. Met name diversiteit in seksualiteit en gender komen ruimschoots aan bod, zonder dat het overdreven woke wordt, en helaas is ook de aflevering over racisme in deze tijden nog steeds nodig. Maar het voornaamste statement dat de komiek wil maken is dat vrouwen met een maatje meer helemaal niet mee hoeven te gaan in de kolder van de fitfluencers en de mode-industrie.

Veel van de humor is situationeel. Er zullen weinig mensen zijn die niet hun al dan niet keurig geëpileerde wenkbrauwen zullen fronsen bij de gedachte van een lesbische hondenbruiloft georganiseerd door twee rivaliserende ex-supermodellen. Veel van de subtiele humor, zoals een grap over Buteau's daadwerkelijke leeftijd, zal niet-ingewijden ontgaan, wat toch zonde is. De stijl van Buteau is die van een flapuit die voor zichzelf opkomt. Ondanks haar acteerervaring is haar spel soms iets te gemaakt en opzichtig geacteerd. Sommige scènes komen daardoor te veel over als een sketch.

Survival of the Thickest is bovenal een aangenaam kabbelende komedieserie met weinig vernieuwends en zelfs een ouderwetse opbouw, die naast Buteau's charme wordt ingekleurd door bijfiguren zoals mede-standupper Tone Bell als Mavis' beste vriend Khalil. Om een idee te krijgen van Buteau's humor is de Netflix-special Welcome to Buteaupia een aanrader. Daarin vertelt ze onder andere over haar Nederlandse man en haar ervaringen met de Nederlandse taal.

★★★☆☆

Survival of the Thickest is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is volgens 'Star Wars'-ster Ashley Eckstein de juiste manier om je voor te bereiden op 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Dit is volgens 'Star Wars'-ster Ashley Eckstein de juiste manier om je voor te bereiden op 'Ahsoka'

Ashley Eckstein raadt een paar series aan om de nieuwe Ahsoka goed te kunnen begrijpen.

De nieuwe Star Wars-serie Ahsoka zal volgende maand te zien zijn op Disney+. In de tussentijd is het volgens Ashley Eckstein slim om een paar animatieseries te kijken om je voor te bereiden op Ahsoka.

Ahsoka zal de terugkeer zien van Rosario Dawson als Ahsoka Tano. Dawson speelde deze rol al in het tweede seizoen van The Mandalorian. In eerdere projecten is Ahsoka echter ingesproken door Ashley Eckstein.

Goede animatieseries


Eckstein kent het personage van Ahsoka dus als geen ander. Hoewel ze heel enthousiast is voor de live-action raadt ze fans wel aan om een paar animatieseries te kijken als voorbereiding.

De series Clone Wars, Star Wars Rebels en Star Wars: Tales of the Jedi vertellen namelijk een "cruciaal achtergrondverhaal".

Meer helderheid


Zonder deze series gezien te hebben, kunnen sommige dingen in de nieuwe serie namelijk onduidelijk zijn.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star Wars: Ahsoka vanaf 23 augustus op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' introduceert personage dat toekomstige 'Star Wars'-films met elkaar verbindt
Series / Nieuws

'Ahsoka' introduceert personage dat toekomstige 'Star Wars'-films met elkaar verbindt

In 'Ahsoka' krijgt een personage dat we kort zagen in 'Rebels' waarschijnlijk zijn eerste verhaallijn.

Ahsoka gaat in augustus in première op Disney+. De serie introduceert mogelijk een personage dat de toekomstige film uit het Mandalorian-tijdperk van Dave Filoni en de Jedi Order-film van Sharmeen Obaid-Chinoy met elkaar moet gaan verbinden.

Hoewel er over beide projecten nog maar weinig bekend is, is het duidelijk waar ieder project op de Star Wars-tijdlijn valt. Dit geeft het publiek een idee van welke personages in de aankomende films zouden kunnen verschijnen.

Kloof overbruggen


Ahsoka zal de kloof overbruggen tussen de gebeurtenissen in Star Wars Rebels en het New Republic-tijdperk. Terwijl de Rebels-epiloog het lot van de Ghost-crew onthult na de bevrijding van Lothal, laat het ook de toekomst van de hoofdpersonages onbepaald.

Hierdoor kunnen hun verhalen doorgaan in andere Star Wars-projecten, zoals Ahsoka en The Mandalorian. De franchise introduceert zelden zomaar personages, dus het is waarschijnlijk dat een nieuwkomer uit de finale van de Rebels-serie later terugkeert. Het zou goed kunnen dat één van die personages hun eerste verhaallijn krijgt in Ahsoka.

Jacen Syndulla


Het speelgoed dat is uitgekomen voor Ahsoka bevat een opnieuw ontworpen versie van Jacen Syndulla, het kind van Hera Syndulla en Kanan Jarrus, geïntroduceerd in de Rebels-finale. Er is niet veel bekend over het personage, behalve dat hij lid is van de Ghost-crew tegen de tijd dat de Battle of Endor zich ontvouwt.



Met de terugkeer van Grand Admiral Thrawn in Ahsoka, is het vrijwel zeker dat de serie zal dienen als een voorloper van de film uit het Mandaloriaanse tijdperk van Dave Filoni. Dit betekent dat personages uit Ahsoka waarschijnlijk opnieuw zullen verschijnen in de film om dit tijdperk van Star Wars af te ronden. En gezien het speelgoed, hoort ook Jacen daarbij.

New Jedi Order


Omdat zijn vader een Jedi was, is het waarschijnlijk dat Jacen ook Force-gevoelig is. Wat zijn capaciteiten ook zijn, het is onwaarschijnlijk dat Jacen een grote rol zal spelen in Ahsoka, aangezien trailers aangeven dat de serie zich voornamelijk richt op de Ahsoka en Sabine Wren.



Omdat Jacen werd geboren in 0 BBY, verschijnt hij mogelijk ook in Rey's New Jedi Order-film. De film speelt zich af rond 50 ABY, wat betekent dat Jacen een volledig getrainde Jedi zou kunnen zijn die Rey helpt de Order weer op te bouwen. Ahsoka verschijnt op 23 augustus op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongeziene beelden van 'Doctor Who': Ncuti Gatwa toont een nieuwe kant van de Doctor
Series / Nieuws

Ongeziene beelden van 'Doctor Who': Ncuti Gatwa toont een nieuwe kant van de Doctor

Ncuti Gatwa laat in de nieuwe foto een heel andere Doctor zien dan dat we gewend zijn.

Er is heel weinig bekend over het 14e seizoen van Doctor Who met Ncuti Gatwa als nieuwe Doctor. Alle details over het plot worden nog geheim gehouden, maar er is wel een nieuwe foto vrijgegeven.

Het enige wat bekend is over seizoen 14, is dat David Tennant eerst terug zal komen als Doctor. Ook zal Gatwa eerst in een andere rol te zien zijn.

De nieuwe foto


Fans hadden al een eerste blik gekregen van Gatwa als vijftiende Doctor, maar nu is er een nieuwe en heel gedetailleerde foto vrijgegeven.



Deze is geplaatst op Twitter door het officiële Doctor Who account met de vraag wie er enthousiast is voor het nieuwe seizoen.

Een nieuwe kijk


Op de foto staat Gatwa in een geruite blazer met bijpassende broek en een oranje overhemd. De foto geeft verder niks weg, maar het laat wel een hele andere kijk en nieuwe interpretatie van een Doctor zien.

Bekijk hieronder de tweet en stream Doctor Who op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' verrast fans met waanzinnige terugkeer van schurk na 40 jaar
Series / Nieuws

'Doctor Who' verrast fans met waanzinnige terugkeer van schurk na 40 jaar

We zagen een oude bekende in de webisode van 'Doctor Who' die onlangs online kwam.

Doctor Who heeft de terugkeer onthuld van een schurk uit de originele serie. In seizoen 14 zien we deze schurk 40 jaar na hun laatste verschijning in een aflevering.

Onlangs kwam er een webisode van de serie online, genaamd "The Passenger". De aflevering is uitgebracht om de toevoeging van seizoen 20 aan de Doctor Who: The Collection Blu Ray-reeks later in 2023 aan te kondigen.

Mara


Het seizoen bevat een geremasterde versie van Doctor Who's 20-jarige jubileumspecial "The Five Doctors", evenals het onbetwiste hoogtepunt van het seizoen - "Snakedance". Het laatste is een vervolg op de aflevering "Kinda" in seizoen 19, waarin de serie onthulde dat het oude kwaad dat bekend staat als de Mara nog steeds in Tegans hoofd zat en chaos veroorzaakte in Manussa.

De vijfde Doctor (Peter Davison) leek tegen het einde de slangachtige Mara voorgoed te hebben verslagen, maar "The Passenger" onthult dat dit niet het geval is en voorspelt een mogelijke rematch met Ncuti Gatwa's vijftiende Doctor. De Mara is een kwaadaardige entiteit die bestaat in de zogenaamde "Dark Places of the Inside" en in staat is om de dromen van potentiële gastheren binnen te gaan.

Tegan


Zo gleed de entiteit in de geest van Tegan toen ze het paradijs van Deva Loka bezocht in "Kinda". Hoewel de Doctor en zijn metgezellen de Mara twee keer hebben verslagen, bevestigt "The Passenger" dat zijn fysieke vormen wel zijn vernietigd, maar hij voortleeft in Tegans geest.



Nadat de webisode op YouTube was gedropt, tweette Janet Fielding een mysterieus antwoord aan een fan. Die vroeg of "The Passenger" betekende dat Tegan zou terugkeren voor Doctor Who seizoen 14.

Fysiek manifesteren


De terugkeer van de Mara in "The Passenger" bewijst dat er nog een verhaal te vertellen is als het gaat om Tegan in Doctor Who. Met de Mara nog steeds in haar onderbewustzijn, is er een mogelijkheid dat deze zich ergens in de toekomst fysiek zal manifesteren.



Tegan zou dan kunnen samenwerken met de vijftiende Doctor om de Mara voor eens en voor altijd uit haar gedachten te verbannen en ze weer op te sluiten in de "Dark Places of the Inside". Bekijk Doctor Who op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Quarterback'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Quarterback'

Opgepompt, maar toch verrassend invoelbaar visitekaartje van een Amerikaanse machosport.

Regie: Matt Dissinger, Shannon Furman, Tim Rumpff | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-56 minuten | Jaar: 2023

American football is waarschijnlijk de enige sport ter wereld die zijn internationale bekendheid vooral te danken heeft aan popsterren. Als Beyoncé of Rihanna medio februari de (halftime)show steelt, kijken talloze wereldburgers bij uitzondering naar beelden van een footballstadion. Betere promotie kun je niet wensen, al is het de vraag of die vele gelegenheidskijkers ook iets van de eigenlijke wedstrijd meekrijgen. En dat terwijl er meer onder de zon is dan alleen de spectaculaire Super Bowl. Quarterback imponeert als het opgepompte, maar toch verrassend invoelbare visitekaartje van een adrenalinerijke machosport.

De quarterback is de belangrijkste speler van elk footballteam. Hij zet de lijnen uit en brengt zijn teamgenoten met een enkele worp in scorende positie. Reden genoeg dus om het spel door de ogen van deze sleutelspeler te bekijken. Quarterback volgt de loop van competitieseizoen 2022-2023 en werkt geleidelijk toe naar de prestigieuze ontknoping tijdens de Super Bowl. Drie quarterbacks fungeren als hoofdrolspelers: Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs, Kirk Cousins van de Minnesota Vikings en Marcus Mariota van de Atlanta Falcons.

Hun speelstijlen en persoonlijkheden lopen aardig uiteen en toch slagen de makers erin hun belevenissen op en naast het veld op vloeiende wijze af te wisselen. De consistente focus op de quarterbackpositie is de lijm die de afleveringen bij elkaar houdt, zelfs als er wordt geschakeld van de wedstrijdvoorbereiding van Mariota naar een gezinsuitje van de Mahomes. Door de oprechte aandacht voor de partners en kinderen van de spelers is deze sportdocumentaire ook een verkapte realitysoap, maar dat zorgt in dit geval juist voor een fascinerend contrast: nietsontziende machosporters solliciteren buiten het veld naar de rol van perfecte huisvader.

Het is een groot verdienste van de makers dat het persoonlijke drama niet ten koste gaat van de belangstelling voor de sport. Sterker nog, buitenstaanders die niet al te bekend zijn met American football moeten echt hun aandacht erbij houden om iets van de technische en tactische uitlegmomenten mee te kunnen krijgen. Dit onderscheidt Quarterback met stip van eerdere sportdocumentaires op Netflix (Tour de France: Au Cœur du Peloton, Break Point), omdat deze makers (én spelers) hun publiek net iets serieuzer lijken te nemen.

Toegegeven, net als in de vergelijkbare sportseries winnen opstuwende muziek en spektakel het op de meeste momenten nog steeds van achtergrond en inhoud. Daar kunnen ook de vele vaktermen en de strategische spelbesprekingen weinig aan veranderen. Toch is Quarterback het eerste overkoepelende sportproject van Netflix dat volledig in zijn opzet overtuigt.

★★★★☆

Quarterback is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gemiste kans? Reacher-acteur Alan Ritchson werd zwaar ondergewaardeerd als superheld Hawk
Series / Featured

Gemiste kans? Reacher-acteur Alan Ritchson werd zwaar ondergewaardeerd als superheld Hawk

Het succes van 'Reacher' maakt duidelijk dat Ritchsons potentieel niet werd verzilverd.

De populaire actieserie Reacher heeft met Alan Ritchson de geknipte kandidaat voor de hoofdrol. De acteur is meer dan een krachtpatser en weet een driedimensionale hoofdpersoon neer te zetten.

Reacher is niet bepaald van de fijnzinnigheid en hij hakt bij voorkeur met de botte bijl. Hij ziet de wereld in zwart-wit maar krijgt gaandeweg meer diepgang, mede door Roscoe (Willa Fitzgerald). In zijn rol als Hawk in Titans werd van Ritchsons capaciteiten helaas geen gebruik gemaakt.

Geen tijd voor prietpraat


Ritchson was in de DC-serie Titans te zien als Hank Hall, oftewel Hawk. Net als Reacher is Hawk een sloopkogel die geen tijd heeft voor prietpraat. Dove (Minka Kelly) is degene die wel eerst nadenkt voor zij zich in de strijd werpt.

De strips bieden genoeg bronmateriaal om Hawk meer diepgang te geven. Helaas werd hij nooit meer dan een ondersteunend personage, waarbij de nadruk ook nog eens lag op zijn relatie met Dove. Tot slot werd Hawks verhaallijn in Titans op een onbevredigende manier afgerond. Dit bevestigt de indruk dat de makers geen gebruik hebben gemaakt van Ritchsons potentieel.

Superheldenrol?


De vraag is wat dit betekent voor een mogelijke toekomstige rol in een superhelden-franchise. In hedendaagse superhelden-producties willen de makers complexere figuren neerzetten, die worstelen met de gevolgen van hun daden.

Ritchson heeft met zijn rol als Reacher bewezen dat hij in staat is een personage neer te zetten dat zich bewust is van zijn verleden. Wellicht zijn er franchises buiten DC die hem om die reden als serieuze kandidaat zullen zien voor hun projecten.

Je kunt Reacher bekijken op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster 'Percy Jackson and the Olympians' gelanceerd: de reis naar Kamp Halfbloed begint
Series / Posters

Eerste poster 'Percy Jackson and the Olympians' gelanceerd: de reis naar Kamp Halfbloed begint

De uitnodiging voor Camp Half-Blood is verstuurd in aanloop naar de première.

Nadat de films tegenvielen wordt nu door velen met spanning uitgekeken naar de serie. Percy Jackson and the Olympians zal te zien zijn op Disney+ en start met de verfilming van Percy Jackson en de Olympiërs - De bliksemdief.

De poster is door Disney+ op Twitter geplaatst en bevat de inmiddels vertrouwde symbolen. We zien het embleem van Camp Half-Blood en een gladiatorenhelm.

Geen gewone scholier


Percy (Walker Scobell) is een gewone scholier die erachter komt dat hij de zoon is van de Griekse zeegod Poseidon. Met zijn vrienden Annabeth (Leah Sava Jeffries) en Grover (Aryan Simhadri) komt hij in Camp Half-Blood terecht. Hier maakt het drietal kennis met de overige half-goddelijke kinderen.

Naast de jeugdige hoofdrolspelers zien we een indrukwekkende cast met onder andere wijlen Lance Reddick, Toby Stephens, Megan Mullally en Adam Copeland. Schrijver Rick Riordan is betrokken bij het maken van de serie. Zo heeft hij de eerste aflevering samen met Joe Steinberg geschreven.

Percy Jackson and the Olympians wordt in 2024 verwacht op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'

Deze week is er veel internationaal spektakel te zien op Disney+

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayans M.C. (seizoen 5 - aflevering 5)



Verschijnt op: 19 juli
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op: Disney+

Synopsis: Ezekiel 'EZ' Reyes is een nieuw lid van Mayans M.C. die een nieuw leven moet opbouwen in een stad waar hij ooit de talentvolle jongen was met de Amerikaanse Droom binnen handbereik.





The Resident (seizoen 6 - aflevering 13)



Verschijnt op: 19 juli
Genre: Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: The Resident is een sterke ziekenhuisserie die draait om de laatste opleidingsjaren van een jonge arts, waarbij de ware toedracht wordt getoond over hoe het eraan toegaat - de mooie en de nare zaken - in ziekenhuizen in het hele land.





Secret Invasion (seizoen 1 - aflevering 5)



Verschijnt op: 19 juli
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

17 juli: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 2) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

19 juli: Pancho Villa. El Centauro del Norte (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Biografie - Dit is het verhaal van Doroteo Arango, van een leven dat aan de verkeerde kant van de wet begon en hij "Pancho Villa" werd, de gevreesde leider en sleutelfiguur van de Mexicaanse Revolutie.

19 juli: Shadow Detective (seizoen 2 - aflevering 5-6) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Taekrok, een oudere rechercheur die op 't punt staat met pensioen te gaan, krijgt een bedreigend telefoontje van een onbekende man en wordt vals beschuldigd van moord.

20 juli: The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 9) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 12 waagt zich aan uitdagend, potentieel mislukt genre
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 12 waagt zich aan uitdagend, potentieel mislukt genre

Komend seizoen gaat de serie een genre in dat niet altijd succesvol blijkt te zijn.

Het langlopende en succesvolle American Horror Story behandelt komend seizoen een thema dat in recente jaren voor talloze flops heeft gezorgd. Zal het deze lijn voortzetten of wordt het een succes?

De producenten nemen in ieder geval een flink risico. Seizoen twaalf wordt het eerste seizoen dat is gebaseerd op een roman. Het thema dat zowel in het boek als in het nieuwe seizoen behandeld wordt, is tragische horror omtrent zwangerschap.

AHS experimenteert wel vaker


Nu staat American Horror Story wel bekend om vaker met verschillende genres en thema's te spelen. Zo is er wel eens een seizoen gemaakt dat reality-tv moest nabootsen, of waarbij het verhaal plots in een musicalnummer ontaarde.

De vraag is of komend seizoen de toorn van fans bespaard blijft. In het boek Delicate Condition, waarop het nieuwe seizoen gebaseerd is, wordt een heldhaftige vrouw gevolgd die denkt dat mensen uit zijn om haar zwaar verworven zwangerschap te saboteren.

Flop na flop


Verhalen omtrent horrorzwangerschap hebben het in de recente jaren niet goed gedaan. Zo zijn titels als Baby Ruby, False Positive, Visions, Unwelcome en Bed Rest bijzonder slecht ontvangen.



Het is nog even wachten op het twaalfde seizoen van American Horror Story. Momenteel is de productie bezig met filmen. Kijk tot die tijd alle afleveringen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Daryl Dixon' - Nieuwe setfoto's onthuld en premièredatum bekendgemaakt
Series / Foto's

'The Walking Dead: Daryl Dixon' - Nieuwe setfoto's onthuld en premièredatum bekendgemaakt

De langverwachte nieuwe serie over Daryl Dixon is binnenkort eindelijk te bekijken.

Op het officiële Twitter-account van The Walking Dead zijn setfoto's geplaatst, en daarnaast is de premièredatum van de spin-off onthuld. The Walking Dead: Daryl Dixon start op de Amerikaanse zender AMC, inclusief hun streaming-platform AMC+.

Vanaf 10 september gaan Daryls (Norman Reedus) avonturen overzee van start. Blijkens de trailer is hij aan de Franse kust aangespoeld zonder dat hij zich herinnert hoe hij daar terechtgekomen is.

Ander verhaal, ander continent


De spin-off heeft een andere insteek en dat heeft niet alleen betrekking op de locatie. Daryl zal namelijk met nieuwe personages te maken krijgen. Dit betreft onder andere de mysterieuze Isabelle (Clémence Poésy), die lid is van een progressieve religieuze orde. Op de foto's zijn een aantal leden van de orde te zien, die zo te zien een bestaan opgebouwd hebben als nonnen. De Walkers lopen duidelijk nog steeds rond, dus ook wat dat betreft kan Daryl zijn borst natmaken.

Oude bekende?


Iemand die op de setfoto's niet te zien is is de actrice Melissa McBride. Volgens de officiële berichten had McBride zich teruggetrokken uit de serie vanwege praktische redenen.

Op 22 juni postte niemand minder dan Jeffrey Dean Morgan een Twitter-bericht met een hint dat McBride wel degelijk te zien zal zijn:



We moeten dus nog even afwachten om te zien of en in welke hoedanigheid Carol en Daryl elkaar weer tegen zullen komen. Vanaf 10 september is The Walking Dead: Daryl Dixon te zien op AMC. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Netflix-serie met prachtige Turkse actrice moet je hart gaan veroveren

Bekijk alle artikelen