'Doctor Who' verrast fans met waanzinnige terugkeer van schurk na 40 jaar

We zagen een oude bekende in de webisode van 'Doctor Who' die onlangs online kwam.

Nina Beerendonk, 16-07-2023 12:25

Doctor Who heeft de terugkeer onthuld van een schurk uit de originele serie. In seizoen 14 zien we deze schurk 40 jaar na hun laatste verschijning in een aflevering.
Onlangs kwam er een webisode van de serie online, genaamd "The Passenger". De aflevering is uitgebracht om de toevoeging van seizoen 20 aan de Doctor Who: The Collection Blu Ray-reeks later in 2023 aan te kondigen.

Mara

Het seizoen bevat een geremasterde versie van Doctor Who's 20-jarige jubileumspecial "The Five Doctors", evenals het onbetwiste hoogtepunt van het seizoen - "Snakedance". Het laatste is een vervolg op de aflevering "Kinda" in seizoen 19, waarin de serie onthulde dat het oude kwaad dat bekend staat als de Mara nog steeds in Tegans hoofd zat en chaos veroorzaakte in Manussa.

De vijfde Doctor (Peter Davison) leek tegen het einde de slangachtige Mara voorgoed te hebben verslagen, maar "The Passenger" onthult dat dit niet het geval is en voorspelt een mogelijke rematch met Ncuti Gatwa's vijftiende Doctor. De Mara is een kwaadaardige entiteit die bestaat in de zogenaamde "Dark Places of the Inside" en in staat is om de dromen van potentiële gastheren binnen te gaan.

Tegan

Zo gleed de entiteit in de geest van Tegan toen ze het paradijs van Deva Loka bezocht in "Kinda". Hoewel de Doctor en zijn metgezellen de Mara twee keer hebben verslagen, bevestigt "The Passenger" dat zijn fysieke vormen wel zijn vernietigd, maar hij voortleeft in Tegans geest.


Nadat de webisode op YouTube was gedropt, tweette Janet Fielding een mysterieus antwoord aan een fan. Die vroeg of "The Passenger" betekende dat Tegan zou terugkeren voor Doctor Who seizoen 14.

Fysiek manifesteren

De terugkeer van de Mara in "The Passenger" bewijst dat er nog een verhaal te vertellen is als het gaat om Tegan in Doctor Who. Met de Mara nog steeds in haar onderbewustzijn, is er een mogelijkheid dat deze zich ergens in de toekomst fysiek zal manifesteren.Tegan zou dan kunnen samenwerken met de vijftiende Doctor om de Mara voor eens en voor altijd uit haar gedachten te verbannen en ze weer op te sluiten in de "Dark Places of the Inside". Bekijk Doctor Who op Prime Video.
Lees meer over: Doctor Who, Ncuti Gatwa, The Mara, BBC, Amazon Prime Video, Prime Video, Amazon

Populair nieuws

Laatste serienieuws

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix