search
Gaat de 'Star Wars'-serie over Lando Calrissian eigenlijk nog wel door?
Series / Nieuws

Gaat de 'Star Wars'-serie over Lando Calrissian eigenlijk nog wel door?

Donald Glover wil dolgraag terugkeren als het personage, maar het is muisstil aan de kant van Lucasfilm.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat tijdens de Disney Investor Day-conferentie werd aangekondigd dat er verschillende Star Wars-series gemaakt zouden worden.

Tussen die titels zat ook Lando, een spinoff-serie over het personage Lando Calrissian, dat door Billy Dee Williams werd gespeeld in de oorspronkelijke trilogie.

Duurt lang


De serie zou gemaakt worden door Justin Simien (Dear White People) en zou de terugkeer betekenen voor Donald Glover als het personage. Hij speelde Lando eerder in de film Solo: A Star Wars Story.



Het is inmiddels medio 2023, en we hebben geen echt noemenswaardige updates gehad over de serie. Alleen Lucasfilm-hoofd Kathleen Kennedy liet eerder dit jaar nog vallen dat de serie nog steeds gemaakt zou worden.

Zelfs de makers weten niks


Tijdens de persronde voor zijn nieuwe film Haunted Mansion werd Simien gevraagd naar Lando. Maar ook hij lijkt weinig te weten:

"Ik heb mijn hart en ziel in dat project gelegd en ontzettend veel tijd eraan besteed. En iedereen lijkt er enthousiast over. En toen kwam er een pauzemoment wegens allerlei schema's, maar sinds 2020 heb ik niks meer gehoord. Ik heb dus geen flauw idee."

Glover liet overigens eerder dit jaar nog tijdens een interview met GQ weten dat hij de rol dolgraag opnieuw zou willen spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen