search
Heftig oordeel publiek op Rotten Tomatoes: het beste en het slechtste van 'Black Mirror'

Heftig oordeel publiek op Rotten Tomatoes: het beste en het slechtste van 'Black Mirror'

De cijfers op Rotten Tomatoes spreken boekdelen. Dit is het slechtste seizoen tot nog toe.

Bas de Kramer
Er is de nodige kritiek op het nieuwe seizoen van Black Mirror. Wij hebben de cijfers van Rotten Tomatoes er eens bijgepakt en moeten het nu ook erkennen: Black Mirror seizoen 6 is het slechtste tot nu toe.

Sinds de release op 15 juni zie je over het algemeen veel negatieve meningen op verschillende internetplatforms. In het vijfde seizoen was er ook al de nodige kritiek. Hier de publiekscores volgens Rotten Tomatoes:

Scores Rotten Tomatoes


Seizoen 6 - 43%
Seizoen 5 - 51%
Bandersnatch - 67%
Seizoen 4 - 84%
Seizoen 3 - 93%
Seizoen 2 - 93%
Seizoen 1 - 93%
White Christmas - 96%

Volgens Rotten Tomatoes was de interactieve aflevering 'Bandersnatch', die in december 2018 uitkwam, echt een keerpunt voor de anthologieserie. Vanaf dat punt begon een neerwaartse trend die doorliep tot de meest teleurstellende score ooit in seizoen 6.

Reddit


Op Reddit schreef een teleurgestelde kijker: "Seizoen 6 was extreem saai, ik had moeite om de afleveringen af te kijken... Ik denk zelfs dat de score nog te hoog is."

Het zesde seizoen van de veelbesproken serie bestaat uit vijf afleveringen, waarvan de meeste zich in het verleden afspelen. Dit is een nieuwe benadering waar veel fans niet blij mee zijn.

Charlie Brooker


Hopelijk weet showrunner Charlie Brooker wat te bedenken om de dalende cijfers richting een 7de seizoen weer om te draaien.Zelf ervaren wat jij van het nieuwste seizoen vindt? Kijk de serie hier op Netflix.

Aanbevolen artikelen