search
Deze shockerende horrorfilm uit de '80s zie je bij Disney+
Films / Video/clip/featurette

Deze shockerende horrorfilm uit de '80s zie je bij Disney+

'The Fly' is een echte horror klassieker. Deze moet je echt een keer gezien hebben. Het is mogelijk om de film te streamen bij Disney+.

De ruim 90 minuten durende film komt van de hand van regisseur David Cronenberg. Hij is ook wel bekend van zijn recentere werk aan de series The Slasher en Star Trek: Discovery.

The Fly komt uit het jaar 1986 en weet overal goed te scoren. Kijk hem bij Disney+ of voeg hem toe aan je watchlist voor een andere keer.

Uitvinding


De excentrieke wetenschapper Seth nodigt de journaliste Veronica Quiafe uit om de werking te zien van zijn meest recente uitvinding. Een teleporter waarmee materie verplaatst kan worden van de ene naar de andere plaats.

Wanneer hij zichzelf wil teleporteren vliegt er net een vlieg de teleporter in en van daaruit gaat alles mis. Langzaamaan begint hij steeds met de genen en cellen van de vlieg over te nemen en verandert hij steeds meer in een monsterlijk insect.

In de film


De film heeft een sterke cast die onder meer bestaat uit Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz, Joy Boushel, Leslie Charlson en George Chuvalo.



Shockeren


Op IMDb heeft de film een mooie score van 7.6/10. Bij Rotten Tomatoes scoort het publiek de film een goede 83% en de critici zelfs een goede 93%. "Er zouden nog vreemdere wegen komen, maar 'The Fly' zou Cronenberg naar de A-lijst brengen en zelfs 35 jaar later behoudt het nog steeds de kracht om te shockeren.", aldus een van de critici.





Op Disney+


In voor een goede horror? Dan is het zeker aan te raden deze film te kijken bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen