search
Hoe dan? 'The Acolyte'-serie haalt de 'Wars' uit 'Star Wars'
Series / Nieuws

Hoe dan? 'The Acolyte'-serie haalt de 'Wars' uit 'Star Wars'

Gelukkig staan er nog wel een paar dikke lichtzwaardgevechten op de planning.

Waar alle eerdere series van Star Wars redelijk dichtbij de films bleven, doet de aankomende spin-off The Acolyte iets unieks: de serie speelt zich honderden jaren af voor de gebeurtenissen uit The Phantom Menace. Gedurende de hoogtijdagen van de vrede onder de Jedi krijgt het verhaal vorm, ditmaal zonder de kenmerkende oorlogen die het universum groot maakte.

Aan de aankomende serie wordt ondertussen hard gesleuteld, en showrunner Leslye Headland vertelde Entertainment Weekly meer over de details van de serie.

Uitdagend


Headland zette uiteen: "'The Acolyte' valt op omdat het het vroegste is in de 'Star Wars'-tijdlijn dat we ooit in live-action zijn geweest. We zijn tegen het einde van de High Republic, wat leidt tot George's prequels, dus we kijken naar een periode waarin de Jedi op het hoogtepunt van hun macht zijn…"

Hij vervolgde: "We kijken naar een tijdperk waarin er vrede heerst in het hele sterrenstelsel. Het was erg uitdagend en interessant om een 'Star Wars' te maken zonder oorlog. Dus de vraag werd: waar moet de serie over gaan als het niet over galactische conflicten gaat?"

Weg van de Jedi


Wat de serie ook speciaal maakt, is dat er gekozen wordt dan een ander perspectief dan dat van de Jedi. Headland lichtte toe" "Ik denk dat wat deze serie anders en interessant maakt, is dat het vanuit het perspectief van de schurken van 'Star Wars' is."Hij ging verder: "Dit zijn mensen die de Force op hun eigen manier gebruiken, die de duistere kanten van de Force binnendringen en dat doen zonder de goedkeuring van het grotere instituut, dat in dit geval de Jedi is."

Synopsis


De synopsis van The Acolyte luidt: "'The Acolyte' is een mystery-thriller die kijkers meeneemt naar een melkwegstelsel van schimmige geheimen en opkomende duistere krachten in de laatste dagen van het tijdperk van de Hoge Republiek."De synopsis sluit af: "Een voormalige Padawan herenigt zich met haar Jedi-meester om een reeks misdaden te onderzoeken, maar de krachten waarmee ze geconfronteerd worden zijn sinisterder dan ze ooit hadden verwacht."

Nog steeds voldoende actie


Ondanks dat er geen oorlogen aan bod zullen komen, staan er wel een aantal gechoreografeerde gevechten met een uitgebreid martial arts-thema op de planning.

Daarin zal Squid Game-ster Lee Jung-jae de rol van Jedi-meester op zich nemen. Hij vertelde enthousiast erover: "Ik wist niet dat ik een Jedi-meester zou spelen. En dit is een enorme kans, waar ik nog steeds ontzettend dankbaar voor ben."

Release


Star Wars: The Acolyte heeft nog geen officiële releasedatum gekregen. Naar verwachting zal de serie uitkomen in 2024 bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen