Netflix-updates: Kijken zonder advertenties binnenkort alleen voor premium gebruikers

Binnenkort wordt het dieper in de buidel tasten, of naar gedwongen advertenties kijken.

Glenn Walsh, 20-07-2023 06:39

Binnenkort stopt Netflix met het aanbieden van haar goedkoopste abonnementen in de VS en het VK. In plaats daarvan biedt het klanten een goedkoper abonnement aan waarin advertenties worden getoond.
Het 'Basic Plan' werd aangeboden voor $9,99 en £6,99 in respectievelijk de VS en het VK maar is dus niet meer beschikbaar voor nieuwe of terugkerende klanten. Alle huidige klanten kunnen gebruik blijven maken van dit plan, tenzij ze hun plan aanpassen.

Netflix met gedwongen advertenties

In het abonnement mét advertenties, genaamd 'Standard With Ads', zijn klanten $6,99 en £4,99 kwijt. Volgens Netflix is dit goedkoper dan de concurrentie en biedt klanten alsnog de veelzijdigheid en kwaliteit van hun catalogus.

Waar klanten rekening mee moeten houden is dat in 'Standard With Ads' je een abonnement krijgt waarin wegens licentieovereenkomsten niet alle titels beschikbaar zijn en waarin gemiddeld 4 minuten aan gedwongen advertenties getoond worden per uur.

Nederland ontspringt de dans

Momenteel wordt het 'Standard With Ads'-abonnement, met titels als The Witcher, Stranger Things en Squid Game, aangeboden in de VS, het VK, Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Zuid Korea, Mexico en Spanje.Het is nog niet bekend of de goedkoopste abonnementen in de overige landen ook worden geschrapt. Voorlopig lijkt er dus voor Nederland geen probleem. Hier betaal je voor Netflix Basic €7,99, Standaard €11,99 en Premium €15,99.

Lees meer over: The Witcher, Stranger Things, Squid Game, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix