search

Ons nieuws van donderdag 20 juli 2023

Deze langverwachte sciencefiction film stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze langverwachte sciencefiction film stream je nu bij Netflix

Vanaf vrijdag 21 juli is het mogelijk om de langverwachte sciencefiction film te streamen bij Netflix.

They Cloned Tyrone is een sciencefiction thriller met een dosis goede humor. De eerste reacties op de film zijn erg positief. Voeg hem alvast toe aan je watchlist zodat je de film snel kunt gaan kijken.

De film is geregisseerd door Juel Taylor, voor hem is dit zijn regiedebuut voor een speelfilm. Hij heeft eerder wel meegeschreven aan Creed II en Space Jam: A New Legacy.

Synopsis


Een lokale drugsdealer Fontaine wordt doodgeschoten door zijn rivaal Isaac. De volgende ochtend wordt hij echter gewoon weer wakker in zijn bed. Samen met Slick Charles en Yo-Yo onderzoekt hij het incident.

Dit onderzoek brengt het trio bij een overheidsgebouw waar experimenten worden gedaan op de zwarte bevolking. Fontaine ontdekt iets schokkends over zijn eigen bestaan en neemt het voor het belang van zijn buurt op tegen deze macht.

Cast


In de film zien we Jamie Foxx, Kiefer Sutherland, John Boyega, David Alan Grier, Teyonah Parris, Austin Freeman, Charity Jordan, Joshua Mikel en Juel Taylor.



Mega scores


Recensent Ruby Dijk scoorde de film 3,5/5 en zegt het volgende over de film. "Wie houdt van een duidelijk plot, kan 'They Cloned Tyrone' beter overslaan, want wat het complot in het hart van de film precies inhoudt en wat de motivaties erachter zijn zal voor velen na één keer kijken nog niet helemaal duidelijk zijn. Echter, met een speelduur van ruim twee uur voelt de film niet traag of slepend aan."

Op Rotten Tomatoes heeft de film minder dan 50 stemmen van het publiek maar pakt hij tot nu toe wel de volle 100%. Ook de critici geven tot nu toe de film een hele goede 97%.



Netflix


Stream They Cloned Tyrone vanaf vrijdag 21 juli bij de streamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De redenen achter het abrupte vertrek van Kevin Costner uit 'Yellowstone'
Series / Nieuws

De redenen achter het abrupte vertrek van Kevin Costner uit 'Yellowstone'

Er lijken twee hoofdredenen te zijn achter het verrassende vertrek van de ster.

Eerder dit jaar kondigde acteur Kevin Costner aan te stoppen met spelen in de serie Yellowstone. Dat nieuws was aanleiding voor Paramount Studios en creator Taylor Sheridan om de serie ook te laten eindigen na komend seizoen.

Het was een schokkend nieuwtje, aangezien het plan was de serie langer te laten doorlopen. De grote vraag is dan ook natuurlijk: waarom stopt Costner voortijdig?

Horizon


De hoofdreden is waarschijnlijk simpel: Costner heeft meer interesse in zijn project Horizon: An American Saga. Die film is ook een Western. Costner is er meer creatief bij betrokken: hij schrijft, produceert, regisseert en speelt de hoofdrol.

Drama


Een andere reden is het achter-de-schermen drama waar Yellowstone door geplaagd zou worden. Wat waar is, is moeilijk te zeggen, maar er zouden behoorlijk wat conflicten en meningsverschillen zijn geweest tussen Costner en onder andere Sheridan.

Het vijf en laatste seizoen van Yellowstone zal naar verwachting eind dit jaar te bekijken zijn op
SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar is Jim Parsons, de grote ster van 'The Big Bang Theory' eigenlijk gebleven?
Series / Nieuws

Waar is Jim Parsons, de grote ster van 'The Big Bang Theory' eigenlijk gebleven?

Jim Parsons is al een paar jaar niet meer in films of series verschenen.

Het is inmiddels alweer 4 jaar geleden dat de laatste aflevering van The Big Bang Theory werd uitgezonden. De grote ster van de serie was Sheldon, gespeeld door Jim Parsons. Wat doet Parsons tegenwoordig eigenlijk?

Jim Parsons brak in The Big Bang Theory door als de geniale en sociaal onhandige natuurkundige Sheldon Cooper. Voor deze rol had hij al bijrollen in series als Ed, Garden State en Judging Amy. Ook tijdens zijn periode in The Big Bang Theory verscheen hij als acteur in een aantal films, waaronder The Normal Heart en Hidden Figures.

Voice-over


Het einde van The Big Bang Theory was voor Parsons niet volledig het einde van de serie. Parsons nam namelijk niet volledig afstand van zijn rol als Sheldon aangezien hij niet alleen producer is van de spin-off The Young Sheldon maar daar ook als verteller/voice-over fungeert.

Parsons is de laatste jaren ook opgedoken in een aantal films. Zo acteerde Parsons recentelijk ook in A Kid Like Jake en Highly Wicked, Spoiler Alert en The Boys in the Band. Hij speelde en produceerde de serie Hollywood

2021


Parsons is dus nog altijd behoorlijk actief. Dit jaar is het op acteervlak nog even stil rond Parsons. We kunnen alleen maar afwachten wanneer Parsons weer op het witte doek verschijnt.

Kijk hier lekker wat oude afleveringen van The big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgen we ooit live sport op Netflix te zien?
Series / Nieuws

Krijgen we ooit live sport op Netflix te zien?

Ted Sarandos, de CEO van Netflix, besprak onlangs de mogelijkheid dat live sport naar Netflix komt.

Streamingdiensten doen het steeds vaker: live sport uitzenden. Peacock streamt Premier League-wedstrijden, Amazon heeft ieder jaar exclusieve NFL-wedstrijden en Apple TV+ heeft een contract met de MLS.

Maar Netflix, nog steeds de grootste streamingdienst van allemaal, doet dat nog niet. In een recente Q&A met investeerders besprak Netflix CEO Ted Sarandos de mogelijkheid dat live sport naar Netflix komt.

Live sport op Netflix?


Wanneer Sarandos die vraag voorgeschoteld krijgt, vertelt hij eerst over het succes van de sportgerelateerde series die al op Netflix te zien zijn. Hij heeft het hier onder andere over Drive to Survive en Tour de France: Unchained. Hier zijn ze trots op en hier willen ze meer van doen.

Wat Sarandos zo mooi vindt aan deze series, is dat ze naast het sportelement ook de kracht van Netflix goed toe kunnen voegen: het vertellen van een verhaal. Dat aspect valt weg met het uitzenden van live sport.

Kleine kans


Live sport lijkt dus niet naar Netflix te komen. Verder geeft Sarandos bijvoorbeeld ook aan dat het verkrijgen van sportlicenties een lastig economisch model is. Het klinkt alsof hij zich daar niet graag in wil mengen.

Series als Drive to Survive doen het dus goed, en daar kunnen we meer van verwachten. Netflix wil altijd een goed verhaal vertellen, ook als het om sportgerelateerde content gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de Emmy's mogelijk op komst!
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de Emmy's mogelijk op komst!

Het zou zomaar eens kunnen dat de Emmy-awards dit jaar uitgesteld worden.

De stakingen in Hollywood hebben een groot effect op de gehele filmindustrie. Zelfs de Emmy's, de awardshow voor de beste tv-series van het jaar, lijkt vertraging op te lopen.

De Emmy-awards staan eigenlijk op de planning voor 18 september, maar de kans is aanwezig dat deze datum verzet wordt. Mogelijk tot later in dit jaar, of zelfs helemaal naar volgend jaar.

Emmy-awards verzet?


Dat blijkt uit een nieuw bericht van Variety. Ze geven aan dat de organisatie van de awardshow dit vanwege de stakingen momenteel overweegt. Tot wanneer de Emmy's uitgesteld zouden worden hangt af van hoe lang de staking nog duurt.

De staking van de Writers Guild of America duurt al sinds begin mei, terwijl SAG-AFTRA zich daar onlangs aan toegevoegd heeft. Waarschijnlijk duurt het daarom nog wel even voordat dit conflict opgelost is.

Stakingen


De stakingen gaan niet alleen over het verkrijgen van betere salarissen, maar ook over het tegengaan van bepaalde ontwikkelingen die steeds prominenter worden. Zo is AI een belangrijke reden dat zowel de schrijvers als acteurs de straat op gaan om te protesteren.

Zelfs Better Call Saul en Breaking Bad-ster Bob Odenkirk gaat de straat op. Als trots lid van de SAG-AFTRA voor vele jaren wilde hij ook zijn zegje doen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 4 geeft een belangrijke eigen draai aan de oorspronkelijke strips
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 4 geeft een belangrijke eigen draai aan de oorspronkelijke strips

De satirische serie valt bij het publiek in de smaak, maar heeft een eigen insteek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys heeft de stripverfilming qua toon en sfeer goed aangehouden, wel zijn door de makers bepaalde keuzes gemaakt. Een van die keuzes is om een grote onthulling uit de strips achterwege te laten.

Uit het bronmateriaal blijkt dat Black Noir (Nathan Mitchell) een kloon is van Homelander (Antony Starr). Hieronder volgen drie redenen waarom we dit niet in de serie terug zullen zien.

Black Noirs identiteit


Ook in het bronmateriaal is Homelander een afgrijselijk personage, maar desondanks blijkt Black Noir verantwoordelijk is voor een aantal van zijn misdaden. Dit is inclusief de verkrachting van Butcher Boys (Karl Urban) vrouw Becca (Shantel VanSanten).

In de serie is Black Noirs gezicht echter al onthuld in Seizoen 3. Het is dus feitelijk niet langer mogelijk om een kloon van Homelander te introduceren zonder dat je het verhaal geweld aandoet.

De vete tussen Butcher en Homelander


De strijd tussen Butcher en Homelander is een belangrijk onderdeel van The Boys. In de serie is het wel degelijk Homelander die verantwoordelijk is voor Becca's verkrachting. Dit is de oorzaak van Butchers brandende haat jegens supes en zijn zoektocht naar wraak.

Het zou dus nogal zwak overkomen om met een kloon als dader aan te komen zettten. Daarnaast zou een dergelijke onthulling de dynamiek tussen Butcher en Homelander beïnvloeden.

Homelanders verhaallijn


Homelander is vanaf het allereerste begin al een sociopathische hufter. In de loop van de serie glijdt hij echter steeds meer af. Het trieste dieptepunt zien de kijkers wanneer Homelander een onschuldige burger vermoordt op klaarlichte dag.

Als het vierde seizoen een kloon zou introduceren, dan schaad je hiermee de verhaallijn. Je hebt immers een mogelijkheid om als het ware 'terug te krabbelen' door een kloon als mogelijke dader, waardoor de eerdere ontwikkelingen minder betekenis hebben.

Kijk The Boys op Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-acteurs komen weer bij elkaar en spelen iconische scène na
Series / Featured

'The Big Bang Theory'-acteurs komen weer bij elkaar en spelen iconische scène na

Mayim Bialik en Melissa Rauch komen weer bij elkaar en spelen samen een iconische scène na.

Het is alweer ruim vier jaar geleden sinds de laatste aflevering van The Big Bang Theory is uitgezonden, en de meeste acteurs zijn ondertussen druk bezig met andere projecten.

Af en toe komen de acteurs echter nog bij elkaar en kunnen fans genieten van een kleine reünie van The Big Bang Theory-cast.

Reünie


Zo kwamen Mayim Bialik en Melissa Rauch onlangs weer bij elkaar en speelden ze de iconische openingsscène na van de serie Blossom, waarin Bialik een van de hoofdrollen speelde.

Bekijk op instagram


In een nieuwe post op Instagram deelt Bialik een video van haar en Rauch terwijl ze samen de scène naspelen. Bekijk de post hierboven.

Throwback


Onder de post schreef Bialik: "Amy Farrah en Bernadette Rostenkowski komen weer samen voor MBB".

Ze deelt haar enthousiasme over de hereniging met haar mede-ster en laat weten dat Rauch te gast zal zijn in de volgende podcastaflevering van Mayim Bialik's Breakdown om hun favoriete momenten van de comedyserie te bespreken.



Stream alle afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max en beluister de podcast op Spotify.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wist jij dit? Brad Pitt en Jason Priestley waren kamergenoten en bestreden elkaar in bizarre competitie
Series / Nieuws

Wist jij dit? Brad Pitt en Jason Priestley waren kamergenoten en bestreden elkaar in bizarre competitie

Brad Pitt en Jason Priestley samen op kamers, kun je je dat nog voorstellen?

Wist je dat Brad Pitt en Jason Priestley, vooral bekend als Brandon uit Beverly Hills 90210 samen een appartement deelden in de jaren '90?

De heren waren beiden nog niet zo bekend als nu en ze deelden een appartement terwijl ze allebei op zoek waren naar hun grote doorbraak in de filmindustrie. Priestley vertelde hierover dat ze in die tijd weinig te besteden hadden. De heren kochten goedkope maaltijden, huismerk bier en Marlboro-sigaretten.

Vreemde competitie


Wat hun vriendschap nog interessanter maakte, was hun vreemde competitie. Terwijl ze hun dagen samen doorbrachten, hield Brad Pitt in het geheim een relatie met Geena Davis. Echter, om de een of andere reden weigerde Geena het appartement te bezoeken.

Volgens Priestley had dit mogelijk te maken met een bizarre wedstrijd die de heren met elkaar hielden. Ze deden steeds een wedstrijd wie het het langst kon volhouden zonder te douchen en te scheren. Elke keer als er een auditie op hun pad kwam, moesten ze zich wel opfrissen en een einde maken aan deze uitdaging.

Goede herinneringen


Ondanks de armoedige tijd en bizarre wedstrijd bewaart Jason Priestley goede herinneringen aan hun tijd samen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotse persoonsverwisseling in 'The Big Bang Theory' veroorzaakte ophef onder de trouwe kijkers
Series / Nieuws

Plotse persoonsverwisseling in 'The Big Bang Theory' veroorzaakte ophef onder de trouwe kijkers

De moeder van Amy Fowler werd door 2 verschillende actrice's gespeeld.

The Big Bang Theory hield de kijkers maar liefst 12 seizoen lang aan de buis gekluisterd. Kijkers werden echt een beetje 'vrienden' met de hoofdpersonages en hielden van de slimme verhaallijnen. De verhaallijn van de moeder van Amy werd echter niet door iedereen gewaardeerd.

De moeder van Amy Fowler werd geïntroduceerd in seizoen 4, toen Amy voor het eerst verscheen en we door een wat ongemakkelijk gesprek op de laptop met Sheldon een glimp van haar moeder te zien kregen. Destijds vertolkte ervaren actrice Annie O'Donnell de rol, en dat werd goed ontvangen door het publiek.

Kathy Bates


Naarmate Amy een centralere rol in de serie kreeg, verwachtten fans natuurlijk meer interactie met haar moeder. Pas in seizoen 11, tijdens Sheldon en Amy's bruiloft, maakte het personage opnieuw haar opwachting, maar tot ieders verrassing werd ze niet gespeeld door O'Donnell, maar door de actrice Kathy Bates.

Hoewel Bates de rol prima neerzette, waren veel fans teleurgesteld over de continuïteit van het verhaal, omdat ze wilden dat O'Donnell de rol tot het einde van de serie zou spelen.

Samenvatting


Een fan merkte op: "Als je Kathy Bates kunt krijgen, neem je Kathy Bates!" Met andere woorden, misschien wat verwarrend maar Kathy Bates in de sitcom krijgen, was natuurlijk een cadeautje dat de makers niet konden laten liggen.

Bekijk op instagram


Kijk hier lekker wat oude afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nolan loopt achter: Oppenheimer's verhaal allang gedekt door deze geprezen serie
Series / Nieuws

Nolan loopt achter: Oppenheimer's verhaal allang gedekt door deze geprezen serie

Nolan is niet de eerste die zich waagt aan het baanbrekende verhaal van Oppenheimer.

43 jaar voordat Christopher Nolan het leven van J. Robert Oppenheimer verfilmde, was de BBC hem voor met het maken van een televisieserie over de beroemde natuurkundige. Door de inspanningen van de 'Vader van de Atoombom' kwam de Tweede Wereldoorlog tot zijn einde, maar tegen welke prijs?

De biografische serie van de BBC over J. Robert Oppenheimer werd in 1980 uitgezonden en is gelukkig nog steeds te vinden op het internet. Sterker nog, hij bevindt zich in zijn geheel in het openbaar domein en is dus gratis te bekijken.

Plot


De miniserie onderzoekt de complexiteit van het dilemma waardoor Oppenheimer werd gekweld als nucleair onderzoeker. Het ontwikkelen van de atoombom zou langdurige vrede kunnen brengen naar de wereld, maar evengoed diens vernietiging.

Ook de beruchte McCarthy-hoorzittingen komen aan bod, waarbij de wetenschapper wordt bestempeld door de Amerikaanse overheid als een gevaar voor de staat. Tegenstrijdig genoeg wordt hij beloond voor zijn prestaties met de hoogste onderscheiding in zijn vakgebied door een volgende president.

Sterk ontvangen


De boeiende serie over een opmerkelijke man werd in diens eigen tijd genomineerd voor zeven BAFTA's en wist er drie te winnen, voor Beste Dramaserie, Beste Editor en Beste Muziek voor Televisie.

Ook kon de serie rekenen op twee nominaties voor de Emmy's en voor een Golden Globe. Op IMDb heeft de serie een nette 8,3, maar gezien de leeftijd van de televisieserie is die mogelijk niet geheel representatief.

Kijken


De zevendelige serie Oppenheimer is in zijn geheel te zien op YouTube.

Bekijk hieronder een zeldzame terugblik van Oppenheimer zelf op het creëren van de eerste atoombom.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen scifi, maar deze drie series van Apple TV+  zijn de moeite waard!
Series / Featured

Geen scifi, maar deze drie series van Apple TV+ zijn de moeite waard!

Apple TV+ mag qua streaming geen grote speler zijn, maar biedt de nodige interessante producties.

Apple TV+ heeft onderhand een reputatie opgebouwd als platform voor scifi-series, waarbij Silo en Foundation als eerste te binnen schieten. De streamer biedt natuurlijk meer dan dit genre.

Hieronder tref je drie series die momenteel te streamen zijn maar niet in het scifi-genre vallen. Het zijn drie verschillende genres, namelijk historisch drama, een gothic romance en een wel erg aparte komische dramaserie.

Pachinko


Deze historische dramaserie is een verfilming van het boek van Min Jin Lee. Zowel boek als serie worden unaniem geprezen. Het verhaal speelt zich af in de jaren 20 en 30 tijdens de Japanse bezetting van Korea en daarnaast in de jaren 80. In deze laatste periode worden de wedervaardigheden van een Koreaans-Amerikaanse familie getoond en familiebanden over verschillende generaties.

Het tweede seizoen van de serie wordt momenteel gefilmd.



Rotten Tomatoes: 87%

Kijk hier.


The Essex Serpent


Ook deze serie betreft een boekverfilming, en wel Het monster van Essex van Sarah Perry. Deze achtdelige miniserie speelt zich af in de negentiende eeuw waarin de hoofdpersoon Cora Seaborne (Claire Danes) op zoek gaat naar een bijzondere, mythische zeeslang. Zij sluit vriendschap met de plaatselijke Anglicaanse priester Will Randome (Tom Hiddleston) maar de dorpelingen vinden haar maar verdacht.



Rotten Tomatoes: 72%

Kijk hier.

Hello Tomorrow!


Deze komische dramaserie valt in de categorie retrofuturistisch. De serie heeft de visuele vormgeving van de jaren 50, maar speelt zich af in de toekomst. Jack (Billy Crudup) is een gladde huis-aan-huis verkoper die mensen vakantiehuisjes op de maan aansmeert. Zijn handel verloopt goed, totdat Jack in een stadje Joey (Nicholas Podany) ontmoet. Hij realiseert zich dat Joey zijn zoon is en neemt hem aan als medewerker. Jack zoekt een manier om zijn zoon de waarheid te vertellen en tegelijkertijd zijn frauduleuze handel op de rit te houden.

Het is momenteel nog niet bekend of de serie een tweede seizoen krijgt.



Rotten Tomatoes: 72%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijvers van 'Stranger Things' zijn kritiek zat en drukken deze genadeloos de kop in
Series / Featured

Schrijvers van 'Stranger Things' zijn kritiek zat en drukken deze genadeloos de kop in

Er is al een hele tijd kritiek op de leeftijd van de acteur in 'Stranger Things', maar de schrijvers laten nu eindelijk van zich horen...

De schrijvers van Stranger Things reageren eindelijk op alle kritiek met betrekking tot de leeftijd van de acteurs in de serie.

Fans hebben namelijk flink wat kritiek geuit op het feit dat de acteurs in Stranger Things veel ouder zijn geworden dan de personages die ze spelen.

Ouder worden


Ondanks dat het verhaal zich afspeelt in de jaren '80, ging de serie in 2016 in première. De acteurs zijn na verschillende jaren en seizoenen een stuk ouder geworden dan de personages die ze portretteren.

Nu is het vijfde seizoen van Stranger Things ook nog eens vertraagd vanwege de schrijversstaking in Amerika en blijven de acteurs in de tussentijd alleen maar ouder worden.

Genoeg is genoeg


Maar de schrijvers zijn alle kritiek zat en delen een video op Twitter om de kritiek in de kiem te smoren. In de video zien we echte scholieren uit 1989. Bekijk de tweet hieronder.



Onder de tweet plaatsen ze "Voor iedereen die zegt dat onze acteurs te oud lijken om scholieren te spelen". Hiermee proberen ze te benadrukken dat de acteurs prima zouden passen tussen de echte studenten uit de jaren 80.



Stream alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Déze actrice was in 'Buffy the Vampire Slayer' op een haar na hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

Déze actrice was in 'Buffy the Vampire Slayer' op een haar na hoofdrolspeelster

Inmiddels heeft zij maar liefst twee Emmy-nominaties te pakken, maar liep deze rol mis.

Buffy the Vampire Slayer is tot op de dag van vandaag populair. Niemand minder dan Melanie Lynskey, oftewel Shauna in Yellowjackets, had destijds de kans om in deze hitserie te spelen. In een interview met EW onthulde zij waarom de rol aan haar neus voorbijging.

Zij werd in eerste instantie gevraagd om de rol van Willow te spelen, Buffy's goede vriendin. Haar agent leek dit echter geen goed idee en raadde Lynskey af om een tv-rol aan te nemen.

Van de oude stempel


In de jaren 90 werd nog anders tegen televisiewerk aangekeken. Het was een slap aftreksel van film vonden velen in de amusementsindustrie. Lynskey: "Het was aan het begin van mijn carrière en mijn agent was van de oude stempel. Ik kreeg dus 'televisie is voor uitgerangeerde acteurs' te horen".

Uiteindelijk ging de rol naar Riff Regan, maar na de pilot-aflevering werd de rol van Willow opnieuw gecast. "Ik had al die tijd contact gehouden met Joss Whedon [de maker van de serie] en ik mocht auditie komen doen. Uiteindelijk werd ik het niet," aldus Lynskey.

Prima gecast


Alyson Hannigan kreeg uiteindelijk de rol van Willow en heeft deze perfect gespeeld. "Alyson Hannigan was geweldig en iedereen was prima gecast," aldus de actrice.

Wat Lynskey zelf betreft, zij heeft zowel voor haar rol als Shauna in Yellowjackets als voor de rol van Kathleen in The Last of Us Emmy-nominaties gekregen als Beste Actrice in een Dramaserie. Ook zijzelf is met andere woorden prima gecast.

Kijk Yellowjackets op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-updates: Kijken zonder advertenties binnenkort alleen voor premium gebruikers
Series / Nieuws

Netflix-updates: Kijken zonder advertenties binnenkort alleen voor premium gebruikers

Binnenkort wordt het dieper in de buidel tasten, of naar gedwongen advertenties kijken.

Binnenkort stopt Netflix met het aanbieden van haar goedkoopste abonnementen in de VS en het VK. In plaats daarvan biedt het klanten een goedkoper abonnement aan waarin advertenties worden getoond.

Het 'Basic Plan' werd aangeboden voor $9,99 en £6,99 in respectievelijk de VS en het VK maar is dus niet meer beschikbaar voor nieuwe of terugkerende klanten. Alle huidige klanten kunnen gebruik blijven maken van dit plan, tenzij ze hun plan aanpassen.

Netflix met gedwongen advertenties


In het abonnement mét advertenties, genaamd 'Standard With Ads', zijn klanten $6,99 en £4,99 kwijt. Volgens Netflix is dit goedkoper dan de concurrentie en biedt klanten alsnog de veelzijdigheid en kwaliteit van hun catalogus.

Waar klanten rekening mee moeten houden is dat in 'Standard With Ads' je een abonnement krijgt waarin wegens licentieovereenkomsten niet alle titels beschikbaar zijn en waarin gemiddeld 4 minuten aan gedwongen advertenties getoond worden per uur.

Nederland ontspringt de dans


Momenteel wordt het 'Standard With Ads'-abonnement, met titels als The Witcher, Stranger Things en Squid Game, aangeboden in de VS, het VK, Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Zuid Korea, Mexico en Spanje.



Het is nog niet bekend of de goedkoopste abonnementen in de overige landen ook worden geschrapt. Voorlopig lijkt er dus voor Nederland geen probleem. Hier betaal je voor Netflix Basic €7,99, Standaard €11,99 en Premium €15,99.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongeduldig voor 'Oppenheimer'? Warm vast op met deze sterke 4 oorlogsseries op Netflix
Series / Featured

Ongeduldig voor 'Oppenheimer'? Warm vast op met deze sterke 4 oorlogsseries op Netflix

Voor de atoombom WO2 beëindigde, was er ander werk aan de winkel.

Het verhaal van de Amerikaanse natuurkundige J. Robert Oppenheimer is nu grandioos vertaald naar het witte doek door Christopher Nolan, die verbeeldt hoe de uitvinding van de atoombom de Tweede Wereldoorlog wist te beëindigen. Als je niet kan wachten om de film te zien, zet dan eerst één van de onderstaande oorlogsseries op van Netflix.

Transatlantic | Netflix | 7 afleveringen



Deze fictieserie verkent het verhaal van smokkelaars gedurende de Tweede Wereldoorlog, die hun eigen leven riskeerden om mensen te helpen ontsnappen uit Europa, waaronder enkele van Europa's bekendste kunstenaars en intellectuelen die op de meest gezochte lijst van de nazi's stonden.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Krigsseileren | Netflix | 3 afleveringen



Het brute, waargebeurde verhaal van Noorse koopvaarders wordt getoond die onverschrokken de Atlantische Oceaan trotseren terwijl ze geconfronteerd worden met vijandelijke aanvallen en levensgevaarlijke situaties. Deze indrukwekkende serie onthult de opofferingen en heldhaftige daden van deze onbekende helden die cruciaal waren in de strijd tegen het naziregime.

Lees de recensie van SerieTotaal.



The Liberator | Netflix | 4 afleveringen



Gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen volgt deze oorlogsserie een dappere groep soldaten van de Amerikaanse infanterie. Terwijl ze vechten in het door oorlog verscheurde Europa van 1945, tonen ze ongelooflijke moed en vastberadenheid om het continent te bevrijden.



Medal of Honor | Netflix | 8 afleveringen



Deze docuserie belicht de buitengewone daden van militaire veteranen die de hoogste onderscheiding voor moed hebben ontvangen, de Medal of Honor. Elke aflevering onthult de indrukwekkende verhalen achter deze helden en de ongelooflijke uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd in verschillende tijden van oorlog.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen