search
Déze actrice was in 'Buffy the Vampire Slayer' op een haar na hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

Déze actrice was in 'Buffy the Vampire Slayer' op een haar na hoofdrolspeelster

Inmiddels heeft zij maar liefst twee Emmy-nominaties te pakken, maar liep deze rol mis.

Buffy the Vampire Slayer is tot op de dag van vandaag populair. Niemand minder dan Melanie Lynskey, oftewel Shauna in Yellowjackets, had destijds de kans om in deze hitserie te spelen. In een interview met EW onthulde zij waarom de rol aan haar neus voorbijging.

Zij werd in eerste instantie gevraagd om de rol van Willow te spelen, Buffy's goede vriendin. Haar agent leek dit echter geen goed idee en raadde Lynskey af om een tv-rol aan te nemen.

Van de oude stempel


In de jaren 90 werd nog anders tegen televisiewerk aangekeken. Het was een slap aftreksel van film vonden velen in de amusementsindustrie. Lynskey: "Het was aan het begin van mijn carrière en mijn agent was van de oude stempel. Ik kreeg dus 'televisie is voor uitgerangeerde acteurs' te horen".

Uiteindelijk ging de rol naar Riff Regan, maar na de pilot-aflevering werd de rol van Willow opnieuw gecast. "Ik had al die tijd contact gehouden met Joss Whedon [de maker van de serie] en ik mocht auditie komen doen. Uiteindelijk werd ik het niet," aldus Lynskey.

Prima gecast


Alyson Hannigan kreeg uiteindelijk de rol van Willow en heeft deze perfect gespeeld. "Alyson Hannigan was geweldig en iedereen was prima gecast," aldus de actrice.

Wat Lynskey zelf betreft, zij heeft zowel voor haar rol als Shauna in Yellowjackets als voor de rol van Kathleen in The Last of Us Emmy-nominaties gekregen als Beste Actrice in een Dramaserie. Ook zijzelf is met andere woorden prima gecast.

Kijk Yellowjackets op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen