search
Slecht nieuws voor de Emmy's mogelijk op komst!

Slecht nieuws voor de Emmy's mogelijk op komst!

Het zou zomaar eens kunnen dat de Emmy-awards dit jaar uitgesteld worden.

Niels Arts
De stakingen in Hollywood hebben een groot effect op de gehele filmindustrie. Zelfs de Emmy's, de awardshow voor de beste tv-series van het jaar, lijkt vertraging op te lopen.

De Emmy-awards staan eigenlijk op de planning voor 18 september, maar de kans is aanwezig dat deze datum verzet wordt. Mogelijk tot later in dit jaar, of zelfs helemaal naar volgend jaar.

Emmy-awards verzet?


Dat blijkt uit een nieuw bericht van Variety. Ze geven aan dat de organisatie van de awardshow dit vanwege de stakingen momenteel overweegt. Tot wanneer de Emmy's uitgesteld zouden worden hangt af van hoe lang de staking nog duurt.

De staking van de Writers Guild of America duurt al sinds begin mei, terwijl SAG-AFTRA zich daar onlangs aan toegevoegd heeft. Waarschijnlijk duurt het daarom nog wel even voordat dit conflict opgelost is.

Stakingen


De stakingen gaan niet alleen over het verkrijgen van betere salarissen, maar ook over het tegengaan van bepaalde ontwikkelingen die steeds prominenter worden. Zo is AI een belangrijke reden dat zowel de schrijvers als acteurs de straat op gaan om te protesteren.

Zelfs Better Call Saul en Breaking Bad-ster Bob Odenkirk gaat de straat op. Als trots lid van de SAG-AFTRA voor vele jaren wilde hij ook zijn zegje doen.

Aanbevolen artikelen