search
Krijgen we ooit live sport op Netflix te zien?
Series / Nieuws

Krijgen we ooit live sport op Netflix te zien?

Ted Sarandos, de CEO van Netflix, besprak onlangs de mogelijkheid dat live sport naar Netflix komt.

Streamingdiensten doen het steeds vaker: live sport uitzenden. Peacock streamt Premier League-wedstrijden, Amazon heeft ieder jaar exclusieve NFL-wedstrijden en Apple TV+ heeft een contract met de MLS.

Maar Netflix, nog steeds de grootste streamingdienst van allemaal, doet dat nog niet. In een recente Q&A met investeerders besprak Netflix CEO Ted Sarandos de mogelijkheid dat live sport naar Netflix komt.

Live sport op Netflix?


Wanneer Sarandos die vraag voorgeschoteld krijgt, vertelt hij eerst over het succes van de sportgerelateerde series die al op Netflix te zien zijn. Hij heeft het hier onder andere over Drive to Survive en Tour de France: Unchained. Hier zijn ze trots op en hier willen ze meer van doen.

Wat Sarandos zo mooi vindt aan deze series, is dat ze naast het sportelement ook de kracht van Netflix goed toe kunnen voegen: het vertellen van een verhaal. Dat aspect valt weg met het uitzenden van live sport.

Kleine kans


Live sport lijkt dus niet naar Netflix te komen. Verder geeft Sarandos bijvoorbeeld ook aan dat het verkrijgen van sportlicenties een lastig economisch model is. Het klinkt alsof hij zich daar niet graag in wil mengen.

Series als Drive to Survive doen het dus goed, en daar kunnen we meer van verwachten. Netflix wil altijd een goed verhaal vertellen, ook als het om sportgerelateerde content gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen