'The Boys' seizoen 4 geeft een belangrijke eigen draai aan de oorspronkelijke strips

De satirische serie valt bij het publiek in de smaak, maar heeft een eigen insteek.

Valeria Milić, 20-07-2023 11:44

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

The Boys heeft de stripverfilming qua toon en sfeer goed aangehouden, wel zijn door de makers bepaalde keuzes gemaakt. Een van die keuzes is om een grote onthulling uit de strips achterwege te laten.
Uit het bronmateriaal blijkt dat Black Noir (Nathan Mitchell) een kloon is van Homelander (Antony Starr). Hieronder volgen drie redenen waarom we dit niet in de serie terug zullen zien.

Black Noirs identiteit

Ook in het bronmateriaal is Homelander een afgrijselijk personage, maar desondanks blijkt Black Noir verantwoordelijk is voor een aantal van zijn misdaden. Dit is inclusief de verkrachting van Butcher Boys (Karl Urban) vrouw Becca (Shantel VanSanten).

In de serie is Black Noirs gezicht echter al onthuld in Seizoen 3. Het is dus feitelijk niet langer mogelijk om een kloon van Homelander te introduceren zonder dat je het verhaal geweld aandoet.

De vete tussen Butcher en Homelander

De strijd tussen Butcher en Homelander is een belangrijk onderdeel van The Boys. In de serie is het wel degelijk Homelander die verantwoordelijk is voor Becca's verkrachting. Dit is de oorzaak van Butchers brandende haat jegens supes en zijn zoektocht naar wraak.

Het zou dus nogal zwak overkomen om met een kloon als dader aan te komen zettten. Daarnaast zou een dergelijke onthulling de dynamiek tussen Butcher en Homelander beïnvloeden.

Homelanders verhaallijn

Homelander is vanaf het allereerste begin al een sociopathische hufter. In de loop van de serie glijdt hij echter steeds meer af. Het trieste dieptepunt zien de kijkers wanneer Homelander een onschuldige burger vermoordt op klaarlichte dag.

Als het vierde seizoen een kloon zou introduceren, dan schaad je hiermee de verhaallijn. Je hebt immers een mogelijkheid om als het ware 'terug te krabbelen' door een kloon als mogelijke dader, waardoor de eerdere ontwikkelingen minder betekenis hebben.

Kijk The Boys op Prime Video.


Lees meer over: The Boys, Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Dominique McElligott, Nicola Correia Damude

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix