search
'The Big Bang Theory': de introductie van dit personage bleek de sleutel tot het succes
Series / Featured

'The Big Bang Theory': de introductie van dit personage bleek de sleutel tot het succes

Soms vormt een nieuw castlid net dat element toe dat van een serie een hit maakt.

Genoeg series zijn goed met het potentieel om uit te groeien tot geweldig. Dit is helemaal van belang wanneer er sprake is van langlopende series. In bepaalde gevallen blijkt een personage dat later toetreedt net dat extra element toe te voegen.

Als een soort chemische reactie wordt het hele verhaal naar een hoger niveau getild. Een sterk voorbeeld hiervan is Dr. Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik) die pas vanaf het einde van Seizoen 3 in The Big Bang Theory te zien was.

Rode draad


Tot op dat moment stonden vooral de sociaal onhandige nerds en hun avonturen centraal. Dit werkte prima, maar de komst van Amy gaf de dynamiek een draai die uitstekend heeft uitgepakt.

Amy en Sheldon worden gekoppeld door Raj (Kunal Nayyar) en Howard (Simon Helberg). Amy is sociaal net zo onhandig is als Sheldon maar zij heeft een nogal afstandelijke en rationele persoonlijkheid. De relatie van Sheldon en Amy groeit uit tot een rode draad in de serie. Daarnaast wordt zij geleidelijk aan wat vrijer en sluit zelfs vriendschap met Penny (Kaley Cuoco) en Bernie (Melissa Rauch).

Nieuwe elementen


Door Amy's komst werd het verhaal van The Big Bang Theory veelzijdiger doordat men hierdoor de mogelijkheid had om nieuwe elementen aan de serie toe te voegen. Zonder twijfel heeft dit bijgedragen aan een knaller van een komedieserie die tot op de dag van vandaag een legioen aan fans heeft.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen