search
Stephen King geeft zijn goedkeuring voor deze serie met Idris Elba
Series / Nieuws

Stephen King geeft zijn goedkeuring voor deze serie met Idris Elba

De horrorlegende is momenteel bezig met het uitdelen van complimentjes en goedkeuringen.

De zevendelige miniserie Hijack kan op steun en goedkeuring rekenen van niemand minder dan de legendarische horrorschrijver Stephen King. Dit blijkt overigens niet de eerste keer voor een serie met acteur Idris Elba.

Onlangs schreef auteur Bev Vincent, bekend van Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life & Influences, op Twitter dat hij de serie Hijack op Apple TV+ ontzettend goed vindt, waarop King instemmend reageerde.

Ook The Wire is goed


De nieuwe serie Hijack is vorige maand in première gegaan op Apple TV+ met Elba in de hoofdrol als Sam Nelson, een zakenman en onderhandelaar die zijn vaardigheden moet inzetten als zijn vlucht van Dubai naar Londen gekaapt wordt.

Een aantal jaar eerder speelde Elba de rol van Stringer Bell in HBO's hitserie The Wire. De Amerikaanse misdaadserie behoort volgens velen inmiddels tot een van de beste series ooit, en ook behoort King tot de groep fans.

Link tussen Elba & King


Het is overigens niet de enige link tussen schrijver en acteur. In 2017 speelde Elba de rol van Roland in de film The Dark Tower. De film werd gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van King, waarvan het eerste in 1982 verscheen.Kijk alle afleveringen van Hijack op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen