search
Dit verwacht niemand: opmerkelijke aflevering voor 'Star Trek: Strange New Worlds' aangekondigd

Dit verwacht niemand: opmerkelijke aflevering voor 'Star Trek: Strange New Worlds' aangekondigd

'Strange New Worlds' gaat iets doen wat nog nooit eerder is gedaan in de 'Star Trek'-franchise.

Nina Beerendonk
De Star Trek-franchise bestaat al tientallen jaren, waarin er verschillende series, films, games, boeken en comics zijn uitgekomen. Toch is er een ding waar de franchise zich nog nooit aan heeft gewaagd: een aflevering met een musicalthema. Daar gaat heel snel verandering in komen.

Paramount+ heeft vandaag onthuld dat de aankomende negende aflevering van Strange New Worlds een musical zal zijn. De aflevering van seizoen 2, met de toepasselijke naam "Subspace Rhapsody", werd al aangekondigd tijdens San Diego Comic-Con.

Originele nummers


Hoewel er in eerdere Star Trek-series musicalscènes zijn geweest, is dit de eerste complete aflevering in de vorm van een musical. De aflevering bevat tien originele nummers, plus een musicalversie van de titelsong van de serie. De muziek en teksten voor de aflevering zijn geschreven door Kay Hanley (Letters to Cleo) en Tom Polce (Crazy Ex-Girlfriend).

Het toevoegen van een aflevering met een musicalthema is een veelvoorkomend fenomeen in series. Dit soort afleveringen pakken helaas niet altijd even goed uit voor de series, maar het is hoe dan ook leuk om te zien hoe de showrunners steeds weer nieuwe creatieve richtingen inslaan met Strange New Worlds.4 augustus


Verdere details over de aflevering zijn nog niet bekendgemaakt, dus we moeten ons maar laten verrassen. Bekijk de speciale aflevering vanaf 4 augustus op SkyShowtime.Aanbevolen artikelen