search

Ons nieuws van zondag 23 juli 2023

Netflix pakt uit met vlammende documentaire over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard
Series / Nieuws

Netflix pakt uit met vlammende documentaire over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard

Er komt een documentaire over de veelbesproken rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard.

Netflix heeft onlangs de releasedatum bevestigd voor de langverwachte driedelige documentaireserie over het proces van Johnny Depp versus Amber Heard. De rechtbankzaak domineerde wekenlang de krantenkoppen en zal nu een Netflix-documentaire worden.

Direct na het veelbesproken proces verwierf Netflix de rechten voor een documentaireserie en de streamingdienst zette snel vaart achter de productie rondom de rechtszaak.

Depp vs Heard


De zaak werd gewonnen door Johnny Depp maar Amber Heard kreeg ongeveer 2 miljoen dollar aan schadevergoeding toegewezen vanwege lasterlijke beschuldigingen gemaakt door de advocaat van Depp, Adam Waldman.

De documentaireserie zich waarschijnlijk richten op de verschillende verhaallijnen die tijdens het proces naar voren kwamen, met de nadruk op bizarre incidenten die plaatsvonden tijdens de turbulente relatie van het stel, wat de uitspraak zelf overschaduwde.

Release


De Amerikaanse releasedatum voor de documentaireserie staat gepland op 16 augustus 2023, hoewel de releasedatum voor Europa later zou zijn.

Netflix heeft aangegeven een 'neutraal' perspectief te willen bieden op de gebeurtenissen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme spoiler over seizoensfinale 'Secret Invasion' per ongeluk gelekt door regisseur?
Series / Nieuws

Enorme spoiler over seizoensfinale 'Secret Invasion' per ongeluk gelekt door regisseur?

Deze spoiler over de seizoensfinale verandert alles voor Nick Fury.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is de laatste tijd heel wat commotie geweest rondom de nieuwe Secret Invasion van Marvel, maar dit nieuwtje is misschien wel het raarste tot nu toe. Regisseur Ali Selim heeft namelijk zowat de hele laatste aflevering weggegeven.

Komende woensdag komt de seizoensfinale van Secret Invasion uit op Disney+. Regisseur Ali Selim kon echter niet zo lang wachten en heeft nu al een behoorlijk grote en belangrijke spoiler laten vallen.

De spoiler


De afgelopen afleveringen heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson) een oorlog gevoerd tegen Skrull-rebellenleider Gravik (Kingsley Ben Adir).

Gravik heeft de bondgenoten van Fury vermoord om nog maar te zwijgen van alle duizenden onschuldige mensen die nu niet meer leven.

Uit op wraak


Fury is nu dus uit op wraak. Toch?

Blijkbaar niet, want Selim heeft laten weten dat de laatste aflevering gaat over hoe "Nick Fury zich verzoent met Gravik".

Bekijk hieronder de trailer en stream Secret Invasion op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice haalt hard uit naar Netflix nadat haar serie 'Hard Cell' is gecanceld
Series / Nieuws

Actrice haalt hard uit naar Netflix nadat haar serie 'Hard Cell' is gecanceld

Catherine Tate is niet blij met hoe Netflix het cancellen van haar serie heeft afgehandeld.

Netflix staat inmiddels bekend om het cancellen van series na één seizoen, waarvan nu ook de serie Hard Cell het slachtoffer is geworden. Het is altijd vervelend als een geliefde serie wordt geannuleerd, maar het komt nog net even wat harder aan als je de hoofdrolspeler bent.

Catherine Tate heeft onlangs onthuld dat haar gevangenis-mockumentary Hard Cell door Netflix werd gecanceld en dat niemand haar daarover had ingelicht. Het lijkt het erop dat de serie voor onbepaalde tijd is opgeschort - tot grote ergernis van de hoofdrolspeler.

Geen idee


Tate maakte deze week een schokkende bekentenis tijdens de BBC Two's Breakfast Show waarin ze onthulde dat ze geen idee had dat Hard Cell was geannuleerd door de streamingdienst:

"Ze hadden een wisseling van personeel en zoals gebeurt wanneer iemand die opdracht heeft gegeven voor de serie vertrekt, willen ze vaak opnieuw beginnen", legde ze uit. De actrice voegde eraan toe: "Ik begrijp het een beetje, maar het zou leuk geweest zijn als ze het me hadden verteld".

Doctor Who


Haar frustratie is best wel terecht, gezien het feit dat Tate meerdere personages speelde in de comedy, die slechts zes afleveringen duurde. In de serie speelde ook Cheryl Fergison, wie bekendstaat om haar rol als Heather Trott in EastEnders.



Hoewel Hard Cell voorlopig voorbij is, kunnen fans Tate later dit jaar nog wel zien in de langverwachte Doctor Who-specials. Daarin zal ze terugkeren in haar rol als companion Donna Noble ter ere van het 60-jarig jubileum. Bekijk Hard Cell op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit verwacht niemand: opmerkelijke aflevering voor 'Star Trek: Strange New Worlds' aangekondigd
Series / Nieuws

Dit verwacht niemand: opmerkelijke aflevering voor 'Star Trek: Strange New Worlds' aangekondigd

'Strange New Worlds' gaat iets doen wat nog nooit eerder is gedaan in de 'Star Trek'-franchise.

De Star Trek-franchise bestaat al tientallen jaren, waarin er verschillende series, films, games, boeken en comics zijn uitgekomen. Toch is er een ding waar de franchise zich nog nooit aan heeft gewaagd: een aflevering met een musicalthema. Daar gaat heel snel verandering in komen.

Paramount+ heeft vandaag onthuld dat de aankomende negende aflevering van Strange New Worlds een musical zal zijn. De aflevering van seizoen 2, met de toepasselijke naam "Subspace Rhapsody", werd al aangekondigd tijdens San Diego Comic-Con.

Originele nummers


Hoewel er in eerdere Star Trek-series musicalscènes zijn geweest, is dit de eerste complete aflevering in de vorm van een musical. De aflevering bevat tien originele nummers, plus een musicalversie van de titelsong van de serie. De muziek en teksten voor de aflevering zijn geschreven door Kay Hanley (Letters to Cleo) en Tom Polce (Crazy Ex-Girlfriend).

Het toevoegen van een aflevering met een musicalthema is een veelvoorkomend fenomeen in series. Dit soort afleveringen pakken helaas niet altijd even goed uit voor de series, maar het is hoe dan ook leuk om te zien hoe de showrunners steeds weer nieuwe creatieve richtingen inslaan met Strange New Worlds.



4 augustus


Verdere details over de aflevering zijn nog niet bekendgemaakt, dus we moeten ons maar laten verrassen. Bekijk de speciale aflevering vanaf 4 augustus op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood en verderf in onverwacht snelle 'Interview with the Vampire'-trailer voor seizoen 2
Series / Nieuws

Dood en verderf in onverwacht snelle 'Interview with the Vampire'-trailer voor seizoen 2

Op het San Diego Comic Con werd, sneller dan verwacht, de trailer voor het tweede seizoen onthuld

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De duistere wereld van de ondoden breidt zich uit met de trailer van seizoen 2 van Interview with the Vampire.

De Vampier Geïnterviewd


Gebaseerd op de gelijknamige romans van Anne Rice, draait de horrorshow om vampier Louis de Ponte du Lac, die zijn levensverhaal vertelt aan journalist Daniel Molloy.

Het eerste seizoen van de serie, met Jacob Anderson en Sam Reid in de hoofdrollen, kreeg bijna perfecte score van critici op Rotten Tomatoes en werd vernieuwd voor een tweede seizoen nog voor de première.



Seizoen 2


Op het San Diego Comic Con (SDCC) werd, al sneller dan verwacht, de trailer voor het tweede seizoen onthuld.

De trailer laat al wat interessante dingen zien voor het tweede seizoen.

Louis (Anderson) vertrekt naar Europa en leert daar een nieuwe bloedzuigende coven kennen, die banden hebben met Lestat. Ook zien we Delainey Hayles als de hercaste Claudia, in het eerste seizoen gespeeld door Bailey Bass.

Ook zien we Assad Zaman terug als Rashid, na zijn grote onthulling in de seizoensfinale.

Bekijk op instagram


Crossover


Naast het tweede seizoen van Interview with the Vampire, zijn er meerdere projecten rondom Anne Rice's creaties in de koker bij AMC, waaronder een crossover met Mayfair Witches.

Het zal interessant worden om te zien of het tweede seizoen van Interview with the Vampire de show zal afronden of juist de weg zal vrijmaken voor een verfilming van het vervolg, The Vampire Lestat.



Het tweede seizoen van Interview with the Vampire zal in 2024 bij AMC te zien zijn.

Zowel Mayfair Witches als Interview with the Vampire zijn op dit moment nog niet op in Nederland te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stream deze ultieme jaren '70 misdaadfilm bij HBO Max
Films / Video/clip/featurette

Stream deze ultieme jaren '70 misdaadfilm bij HBO Max

'A Clockwork Orange' kan je streamen bij HBO Max. Als je deze klassieker uit de jaren '70 nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden dit te gaan doen.

Deze misdaadfilm is geregisseerd door Stanley Kubrick, hij is ook wel bekend van zijn meer recentere films als Eyes Wide Shut en Full Metal Jacket.

A Clockwork Orange komt uit het jaar 1971 maar weet een ieder die naar de film kijkt, nog steeds te boeien. De film duurt zo ongeveer 135 minuten maar deze zijn het allemaal waard.

Vernieling en geweld


Alex en zijn jonge bende van tieners gaan elke avond op pad en laten een spoor van vernieling achter en plegen geweld tegen weerlozen. Op den duur wordt Alex opgepakt en opgesloten.

Alex stemt ermee in om een lange therapie in te gaan om hem weer klaar te maken voor de gewone maatschappij. Wanneer hij uiteindelijk vrijkomt, heeft hij een hekel aan geweld. De problemen stapelen zich echter snel voor hem op.

Cast


In de misdaadfilm zien we Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, John Clive, Adrienne Corri en Carl Duering.



Briljant verhaal


De film pakt op IMDb echt wel een topscore van 8.3/10. Op de site van Rotten Tomatoes pakt de film een gemiddelde score van 91%. "Met Kubrick's briljante regie en scenario (naar de roman van Anthony Burgess), verbluffende beelden en intrigerende thema's, is de film een ​​onvergetelijke filmervaring die veel discussie en analyse blijft uitlokken.", aldus een van de critici.

Ook op MovieMeter doet de film het erg goed met een 3.92/5. Mitakcor zegt het volgende over de film, "Malcolm McDowell haalde letterlijk alles uit zijn rol in de film. Mijn mond viel gewoon open. De verhaallijn is briljant. Kubrick is een fenomeen als het gaat om het meeslepen van kijkers in een overtuigende vertelling."



Kijken


Stream de film thuis vanaf je bank of luie stoel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'X-Men '97' wordt een waardig vervolg op 'X-Men: The Animated Series'
Series / Nieuws

'X-Men '97' wordt een waardig vervolg op 'X-Men: The Animated Series'

In de nieuwe tekenfilmserie wordt dezelfde animatiestijl toegepast en worden dezelfde personages benut.

Marvel Studios werkt momenteel aan een aantal films en tv-series die in bioscopen en op Disney+ worden uitgebracht, maar er wordt ook aan een aantal animatieprojecten gewerkt.

Zo kunnen we de komende tijd uitkijken naar het tweede seizoen van What If... ?, Marvel Zombies, maar ook X-Men '97.

Direct vervolg


Over die laatste serie, die als direct vervolg zal fungeren op de klassieke animatieserie X-Men: The Animated Series uit de jaren '90, is nu een veelbelovende update gegeven door een van de uitvoerend producenten.

Beau De Mayo liet tijdens een panel gedurende de San Diego Comic-Con gisteren weten dat X-Men '97 een 'liefdesbrief' aan de oorspronkelijke serie wordt.

Aldus De Mayo:

"We hadden een soort intern ding samengesteld voor de bazen van Marvel en Disney om hen een idee te geven van wat de serie is. En het is vreemd om je helden zo enthousiast te zien reageren op iets waar je aan werkt. De schaal is enorm en het is een echte liefdesbrief aan de creatie van de bedenkers van X-Men: The Animated Series.

Laat de hype beginnen


Tijdens de vorige editie van SDCC in 2022 werd al onthuld dat het verhaal van de serie direct voortborduurt op het einde van The Animated Series. Daarnaast weten we dat alle acteurs die de stemmen verzorgden in die serie weer van de partij zijn."[/i]

Dat betekent ook dat personages als Rogue, Gambit, Wolverine, Cyclops, Jean Gray, Beast, Cable, Bishop, Forge en Morph allen weer hun opwachting zullen maken. Magneto zal de leiding over het team op zich nemen in de afwezigheid van Professor X en Mister Sinister zal de hoofdzakelijke schurk zijn.

Het is nog onduidelijk wanneer X-Men '97 te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Resident' seizoen 6
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Resident' seizoen 6

Dit laatste bezoek aan het Chastain ziekenhuis brengt de meeste verhaallijnen tot een goed einde.

Regie: Rob Corn, Paul McCrane, Amyn Kaderali, e.a. | Cast: Matt Czuchry (Conrad Hawkins), Manish Dayal (Devon Pravesh), Jane Leeves (Kit Voss), Aneesha Joshi (Padma Devi), Andrew McCarthy (Ian Sullivan), Jessica Lucas (Billie Sutton), Anuja Joshi (Leela Devi), Malcolm-Jamal Warner (AJ Austin), Kaley Ronayne (Kincaid Sullivan), Bruce Greenwood (Randolph Bell), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 44 minuten | Jaar: 2022-2023

Na zes seizoenen komt The Resident tot een einde. Dat gebeurde bijna na seizoen vijf, maar op het nippertje kreeg de serie nog een laatste seizoen. De makers hebben hun best gedaan om alle verhaallijnen af te ronden, maar kregen het moeilijk met een verkort seizoen en acteurs die niet beschikbaar waren. Toch hebben de dokters van Chastain een vrolijk einde gekregen en zullen fans van de serie niet teleurgesteld zijn.

Het laatste seizoen start een paar maanden na de gebeurtenissen van seizoen vijf. Dr. Devi's tweelingzus Padma staat op het punt te bevallen van haar eigen tweeling met donor dr. Austin. Ze komt erachter dat het moederschap niet altijd even leuk is als ze had verwacht. Dr. Sullivan kampt met haar (en dr. Suttons) gevoelens voor dr. Hawkins, terwijl haar vader Ian nog steeds worstelt met zijn drugsverslaving. Kit en dr. Bell moeten ondertussen Chastain zien te redden, wanneer de nieuwe gouverneur het budget van het overheidsziekenhuis dreigt te verlagen.

Er ligt veel nadruk op McCarthy's personage Sullivan, een drugsverslaafde kinderarts. Acteur McCarthy heeft persoonlijk ervaring met drugsverslaving, wat mogelijk de reden is voor deze verhaallijn. Zijn personage werd echter pas eind seizoen vijf toegevoegd aan de serie. Dat ging ten koste van het afronden van verhaallijnen van belangrijke hoofdpersonages. Toch kwamen er interessante onderwerpen langs, zoals de hoeveelheid ziekenhuismedewerkers die nodig is om één patiënt met een schotwond te redden.

Aangezien ziekenhuisseries jarenlang kunnen doorlopen, nemen acteurs vaak afscheid na een aantal seizoenen. Emily VanCamp en Shaunette Renée Wilson, die verpleegkundige Nic Nevin en dr. Mina Okafor speelden, lieten een groot gat achter toen ze de serie verlieten. The Resident heeft geprobeerd dit gat te vullen, maar dit was ondanks de sterke nieuwkomers niet altijd even succesvol aangezien hun personages langlopende verhaallijnen en relaties hadden. De overgebleven cast heeft tot het einde consistent goed werk geleverd. Vooral de karakterontwikkeling van dr. Bell tijdens de serie is lovenswaardig.

Dit laatste seizoen van The Resident brengt de meeste verhaallijnen tot een goed einde. Fans van de serie zullen zeker niet teleurgesteld zijn, al was het leuk geweest om wat meer oude gezichten te zien. Wie zin heeft in een ziekenhuisserie, maar Grey's Anatomy te lang vindt om aan te beginnen, kan The Resident een kans geven. Het is ook een aanrader voor fans van Gilmore Girls en The Good Wife, aangezien Matt Czuchry zes seizoenen lang dr. Hawkins uitstekend heeft gespeeld.

★★★☆☆

The Resident is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toekomstige seizoenen 'Invincible' komen een stuk sneller
Series / Nieuws

Toekomstige seizoenen 'Invincible' komen een stuk sneller

Het tweede seizoen van de succesvolle animatieserie heeft meer dan twee jaar op zich laten wachten.

Na een van de meest verrassende superhelden-hits van 2021 te zijn gebleken, keert Prime Video's Invincible binnenkort eindelijk terug voor een nieuw seizoen.

Tijdens de San Diego Comic-Con werden de eerste details over de nieuwe reeks afleveringen onthuld, waaronder hoe lang we op toekomstige seizoenen moeten wachten.

Kortere onderbrekingen


ComicBook.com sprak met Robert Kirkman, medebedenker van de comicreeks en serie, die liet blijken dat we niet meer zo lang hoeven te wachten als deze keer het geval was:

"Dit is een ontzettend ingewikkelde serie om te maken. Er gaat veel werk in zitten. Het maken van een animatieserie is alsof je een fabriek op gang moet brengen en alle onderdelen aan elkaar moet verbinden. Nu we alles op gang hebben gebracht zullen de pauzes tussen seizoenen een heel stuk korter worden."

Het zal fans geruststellen dat ze dus niet, zoals nu het geval was, wéér 2,5 jaar moeten wachten op een derde seizoen van Invincible.

Indrukwekkende cast


De stemmencast van Invincible bestaat uit namen als Steven Yeun (als Mark Grayson), J.K. Simmons (als Omni-Man), Sandra's Oh (als Debbie Grayson), Zazie Beetz (als Amber Bennett), Grey Griffin (als Shrinking Rae en Monster Girl), Kevin Michael Richardson (als the Mauler Twins), Walton Goggin (als Cecil Stedman), Gillian Jacobs (als Atom Eve), Zachary Quinto (als Robot), Jason Mantzoukas (als Rex Sloan/Rex Splode) en Seth Rogen (als Allen the Alien).

Nieuwe toevoegingen aan de cast zijn Chloe Bennet, Rob Delaney, Paul F. Tompkins, Peter Cullen, Tim Robinson, Tatiana Maslany, Sterling K. Brown, Phil Lamarr, Lea Thompson, Jay Pharoah en Calista Flockhart.

Invincible seizoen 2 is vanaf 3 november 2023 te streamen via Amazon Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler JD Pardo over het schokkende einde van 'Mayans M.C.': "deze bleef hangen"
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler JD Pardo over het schokkende einde van 'Mayans M.C.': "deze bleef hangen"

Ondanks zijn jarenlange acteercarrière bleek dit einde aangrijpender dan de acteur dacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een einde gekomen aan de populaire serie Mayans M.C.. Zoals verwacht betrof het een bruut en bloedstollend afscheid. In een interview met Entertainment Weekly reflecteert hoofdrolspeler JD Pardo op zijn personage EZ Reyes.

In een hartverscheurende scène offert EZ zich op zodat zijn broer Angel (Clayton Cardenas) een kans heeft op een beter leven. Hoewel het afscheid bleef hangen ziet Pardo EZs dood niet als uitsluitend negatief.

Loyaliteit bewijzen


EZ en Angel zijn aan alle kanten omringd door hun vijanden. Met een pistool tegen zijn hoofd gedrukt heeft Angel twee opties. Hij wordt dan wel vermoord of hij bewijst zijn loyaliteit aan de Mayans door EZ te vermoorden. Daar EZ beseft dat zijn dood Angel een kans geeft zijn zoon groot te brengen accepteert hij zijn dood.

Pardo sprak zijn tevredenheid uit over het einde van de serie. "Het einde [van het verhaal] was zoals het moest zijn. Het paste binnen EZs verhaal. Ik had niet verwacht dat het me zo zou raken, helemaal wanneer je bedenkt hoeveel verschillende personen ik heb gespeeld. Maar het afscheid van dit personage bleef wel even hangen," aldus de acteur.

Bitterzoete draai


Hoewel EZ een gewelddadige dood vond en Angel nu definitief een beroepscrimineel is, is het einde van Mayans M.C. niet somber te noemen. Door Angel te portretteren als iemand die een bepaalde mate van acceptatie heeft gevonden hebben de makers een bitterzoete draai gegeven aan de afloop van deze populaire serie.

Kijk Mayans M.C. op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Secret Invasion'

Deze week is er meer dan genoeg te bingen op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayans M.C. (seizoen 5 - aflevering 6)



Verschijnt op: 26 juli
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op: Disney+

Synopsis: Ezekiel 'EZ' Reyes is een nieuw lid van Mayans M.C. die een nieuw leven moet opbouwen in een stad waar hij ooit de talentvolle jongen was met de Amerikaanse Droom binnen handbereik.





Secret Invasion (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 26 juli
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.





The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 10)



Verschijnt op: 27 juli
Genre: Reality-TV
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

24 juli: Futurama (seizoen 11) - Animatie / Avontuur / Komedie - Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooit.

24 juli: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

26 juli: How I Met Your Father (seizoen 2 - aflevering 12-20) - Drama / Komedie - Sophie en haar vriendengroep proberen uit te vinden wie ze zijn, wat ze willen in het leven en hoe ze verliefd kunnen worden in het tijdperk van datingapps en grenzeloze mogelijkheden.

26 juli: Shadow Detective (seizoen 2 - aflevering 7-8) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Taekrok, een oudere rechercheur die op 't punt staat met pensioen te gaan, krijgt een bedreigend telefoontje van een onbekende man en wordt vals beschuldigd van moord.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' spin-offs 'Dead City' en 'Daryl Dixon' vóór release al vernieuwd voor 2e seizoen
Series / Nieuws

'The Walking Dead' spin-offs 'Dead City' en 'Daryl Dixon' vóór release al vernieuwd voor 2e seizoen

Eén van de spin-offs is nog niet eens uit maar staat nu al garant voor minstens twee seizoenen.

Het volgende hoofdstuk in de wereld van The Walking Dead wordt ingeluid met goed nieuws voor de spin-offs Dead City en het nog te verschijnen Daryl Dixon. Van beide is het tweede seizoen al besteld.

Het nieuws werd bekendgemaakt op de San Diego Comic-Con. Voor Dead City komt het nieuws op de vooravond van de eerste seizoensfinale. Daryl Dixon gaat op 10 september in première.

Verheugd op meer apocalypse


De grote baas van tv-netwerk AMC, Dan McDermott, vertelde bij de aankondiging: "We kunnen niet wachten om de 'Dead City'-fans weer terug te brengen naar het epicentrum van Manhattan voor meer kabelbaan-actie met Maggie en Negan."

Hij vervolgt: "En vooruitlopend op de première zijn we erg verheugd om de nadruk op Daryl te leggen als we de apocalypse naar Frankrijk brengen en de Notre Dame, Pont du Gard en andere iconische locaties transformeren in een apocalyptisch landschap."

Daryl gaat internationaal


In de spin-off Dead City kruipen acteurs Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan weer in de huid van Maggie en Negan. In Daryl Dixon neemt acteur Norman Reedus de rol weer op zich van de held met de kruisboog, te zien in de nieuwste trailer.



Maar je kunt natuurlijk ook gewoon nog eens alle afleveringen kijken van waar het allemaal begon. Stream alle afleveringen van The Walking Dead op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser 'The Walking Dead'-spin-off met Rick & Michonne: titel onthuld!
Series / Nieuws

Eerste teaser 'The Walking Dead'-spin-off met Rick & Michonne: titel onthuld!

Tijdens Comic-Con was de eerste teaser te zien en tevens werd de titel onthuld.

Eindelijk konden fans de eerste beelden bekijken van de langverwachte spin-off met Rick en Michonne. Dit gebeurde tijdens een panel waarbij direct de titel van de serie werd onthuld.

Deze luidt The Walking Dead: The Ones Who Live en volgens showrunner Scott M. Gimple is het een "episch en waanzinnig liefdesverhaal". De draad wordt een aantal jaren na het einde van The Walking Dead opgepakt.

Gescheiden van elkaar


Uit The Walking Dead: World Beyond wisten we al dat Rick (Andrew Lincoln) zich inderdaad in de Civic Republic bevindt. Michonne (Danai Gurira) ging destijds op zoek naar de vader van haar kinderen. De twee hebben overduidelijk jarenlang aparte paden bewandeld.

In de voice-over wordt erop gehint dat Michonne erachter komt dat Rick nog steeds in leven is. Onder welke omstandigheden zij elkaar weer tegenkomen en hoe dit zal uitpakken zal ongetwijfeld op een spectaculaire manier duidelijk gemaakt worden.

Het eerste seizoen van The Walking Dead: The Ones Who Live heeft zes afleveringen en wordt in 2024 op de Amerikaanse zender AMC verwacht.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe wijkt 'The Witcher' op Netflix af van de boekenserie? Wij vertellen het je
Series / Nieuws

Hoe wijkt 'The Witcher' op Netflix af van de boekenserie? Wij vertellen het je

Een serie kan heel getrouw zijn aan de boeken of een compleet nieuwe weg ingaan.

In de drie seizoenen dat The Witcher uit is op Netflix zijn de reacties voornamelijk gemengd. Veel fans maken de vergelijking tussen de boeken en de serie, en beiden komen niet altijd overeen.

De serie is gebaseerd op de reeks boeken uit de De Hekser-serie van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Later bracht de eveneens Poolse computerspelontwikkelaar CD Projekt RED een reeks games uit gebaseerd op de boeken.

Creatieve vrijheid


Natuurlijk is het voor menig producent lastig om alles precies uit het bronmateriaal over te nemen en iedereen tevreden te stellen. De serie begon echter vrijwel direct met een aantal veranderingen, zowel klein als groot.

Zo viel het kijkers op dat de uiterlijke gelijkenissen van personages ver te zoeken waren. Personages als Fringilla, Triss Merigold en de Dryaden van het Brokilon-woud leken in de verste verte niet op hun tegenhangers uit de boeken en games.

Te veel actie, te weinig diepgang


Maar een van de grotere aanpassingen was het verzinnen van een compleet nieuw verhaal over de achtergrond van Yennefer, gespeeld door Anya Chalotra. Dit was opmerkelijk, daar de mystiek rondom haar geschiedenis haar in de boeken juist zo intrigerend maakt.



Daarnaast ligt de nadruk in de boeken meer op de donkere, fantasierijke wereld van Sapkowski, met meer gesprekken en monologen dan constante actie. In de serie wordt er weinig ruimte gegeven om personages echt te ontwikkelen, ten opzichte van het bronmateriaal.

Dalende trend


Na een overwegend positieve ontvangst van seizoen één wist The Witcher steeds minder positieve reacties te vergaren. Sommige fans zijn zelfs al teleurgesteld over het volgende seizoen met Liam Hemsworth als Geralt.



Hoe dan ook blijft The Witcher zeer populair onder de Netflix-kijkers. Stream alle afleveringen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.