search
George R.R. Martin ziet het somber in: "het worden bittere tijden"
Series / Featured

George R.R. Martin ziet het somber in: "het worden bittere tijden"

Martins deal met HBO is tijdelijk stopgezet maar dit is niet het grootste probleem.

Martins A Song of Ice and Fire heeft een niet te onderschatten invloed gehad op de populaire cultuur van de laatste jaren. Dit leverde hem onder andere een mooie overeenkomst op met HBO voor het ontwikkelen van meerdere series.

De SAG-AFTRA staking gooide, zoals bij vele anderen, roet in het eten. Zijn overeenkomst is per 1 juni tijdelijk stilgezet, maar volgens Martin is dit niet het grootste probleem. De staking gaat namelijk niet zozeer over gevestigde schrijvers, maar om mensen die een carrière proberen op te bouwen.

De belangrijkste staking ooit


Op zijn blog gaat de schrijver wat dieper in op hetgeen er momenteel speelt. Martin: "Ik werd in 1986 lid van de WGA [de schrijversvakbond] en ik heb vele stakingen met hen mee mogen maken. Dit zou wel eens de belangrijkste staking ooit kunnen zijn. Niemand weet wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik ben bang dat dit een langdurige en bittere staking wordt".

Hoewel Martins projecten op een laag pitje zijn gezet, ziet de populaire schrijver zich niet als een getroffene. "Ik ben een van de geluksvogels. Het gaat hier niet om schrijvers, producenten en showrunners," aldus Martin.

"We staken vooral voor mensen die net beginnen: de schrijver die net begonnen is, de acteur die vier regels tekst heeft, de editor en degene die ervan droomt om ooit een eigen serie te hebben. Dit laatste was ook mijn droom in de jaren 80," besluit de sympathieke Martin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen