search
Er wordt nu al een monsterbedrag uitgegeven aan 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Er wordt nu al een monsterbedrag uitgegeven aan 'Star Wars: The Acolyte'

Disney smijt met geldt om het Star Wars-universum naar tv te kunnen blijven brengen.

Volgens een nieuwe reportage van financieel blad Forbes heeft Disney een monsterbedrag van 49,2 miljoen dollar uitgegeven aan alleen al de pre-productie van de nieuwe Star Wars-serie The Acolyte.

Dat is een stuk hoger dan het bedrag van 43,7 miljoen dollar dat aan de pre-productie van de film Rogue One: A Star Wars Story werd gespendeerd, maar beduidend minder dan de 67,9 miljoen dollar die aan de pre-productie van Andor seizoen 1 werd uitgegeven.

Gooien met geld


Het enorme bedrag dat bij Andor werd uitgegeven, had met name te maken met alle veiligheidsprotocollen op de set op het hoogtepunt van de coronacrisis.Het uiteindelijke budget van die serie, die bestond uit 12 afleveringen, was 250 miljoen dollar. The Acolyte bestaat uit acht afleveringen, dus waarschijnlijk zal het totale budget ergens tussen de 150 en 200 miljoen dollar worden.

Diversiteit alom


De diverse cast is ook niet misselijk: de hoofdrolspelers zijn Amandla Stenberg (Bodies Bodies Bodies), Lee Jung-jae (Squid Game), Manny Jacinto (The Good Place), Jodie Turner-Smith (Murder Mystery 2), Dafne Keen (Logan) en Charlie Barnett (Russian Doll).

The Acolyte zal ergens in de loop van 2024 te streamen zijn via Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen