search
De tien grootste onbeantwoorde vragen na de finale van 'Secret Invasion'
Series / Featured

De tien grootste onbeantwoorde vragen na de finale van 'Secret Invasion'

De finale van 'Secret Invasion' roept ook veel nieuwe vragen op

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een spannend en enerverend seizoen van Secret Invasion, blijven er nog tal van vragen onbeantwoord. Deze laatste aflevering heeft de kijkers op het puntje van hun stoel gehouden, maar heeft ook veel nieuwe vragen achtergelaten.

10. Hoe lang was Agent Ross een Skrull?


Secret Invasion opent met een schokkende onthulling: de voormalige CIA-agent Everett Ross, gespeeld door Martin Freeman, is een Skrull-vervanger.

Deze Skrull sterft na een confrontatie met Maria Hill, waarna de echte Ross wordt bevrijd door G'iah, zonder enige herinnering aan zijn vervanging.

Secret Invasion geeft geen exacte tijdlijn van wanneer Ross werd vervangen. Het is dus mogelijk dat de Ross die we zagen in Black Panther: Wakanda Forever eigenlijk al een Skrull was.

Dit zou echter zijn heldhaftige daden in die film in een ander daglicht plaatsen, waardoor het waarschijnlijker is dat hij pas werd vervangen nadat hij door de CIA werd ontslagen.



9. Wiens identiteit heeft G'iah overgenomen?


Wanneer een Skrull zich in de menselijke samenleving integreert, neemt hij doorgaans de identiteit van iemand anders over en wordt de echte persoon opgeborgen.

Hoewel de ware identiteiten van Gravik, Varra en Talos worden onthuld in het MCU, onthult Secret Invasion niet wie de menselijke identiteit van G'iah is.

Voorafgaand aan de première van Secret Invasion waren er tal van speculaties over het personage van Emilia Clarke.

Sommige theorieën die niet in de serie werden bevestigd, zouden nog steeds waar kunnen blijken voor G'iah's menselijke tegenhanger.

Dit zou bijvoorbeeld een belangrijk personage uit de Marvel-strips zoals Abigail Brand kunnen zijn, volgens de theorieën.



8. Wat is er gebeurd met Directeur Keller?


Toen Talos voor het eerst naar de aarde kwam in 1995, tijdens de gebeurtenissen van Captain Marvel, nam hij de gedaante aan van SHIELD-directeur Keller.

In de daaropvolgende decennia was Keller de primaire menselijke vorm van Talos, tot zijn dood in 2025. Het lot van de echte Directeur Keller wordt nooit besproken in het MCU, waardoor zijn verblijfplaats onbekend blijft.

Het is mogelijk dat Keller in stasis bleef nadat Talos hem voor het eerst verving, net zoals veel andere slachtoffers van de Skrulls deden.

In feite kan Keller gemakkelijk een van de mensen zijn die G'iah en Falsworth ontdekken in de laatste momenten van het seizoen.

Als dit het geval is, biedt het Ben Mendelsohn een manier om in het MCU te blijven na de dood van Talos in Secret Invasion.



7. Keren de Skrulls terug?


Secret Invasion volgt Nick Fury terwijl hij vecht tegen een groep Skrulls die de aarde wil overnemen als hun nieuwe thuis.

Hoewel die Skrulls verslagen zijn aan het einde van de serie, laat de finale doorschemeren dat de invasie in toekomstige MCU-verhalen kan doorgaan.

Talos onthulde in een eerdere aflevering van Secret Invasion dat ongeveer één miljoen mensen sinds 1995 door Skrulls zijn vervangen.

Als dit nog steeds waar is, zijn de Skrulls al goed geïntegreerd in de samenleving en kunnen ze mogelijk een nieuwe poging doen om de aarde over te nemen.

Dit kan leiden tot een meer directe aanpassing van het stripverhaal uit 2008, waarin verschillende mensen en superhelden ontdekt worden als Skrull-vervangers.



6. Is G'iah nu de machtigste held in het MCU?


In de laatste afleveringen van Secret Invasion wordt ontdekt dat Nick Fury verschillende DNA-monsters heeft verzameld van het gevecht in Avengers: Endgame om de Harvest te creëren.

Zowel Gravik als G'iah worden Super-Skrulls met de mogelijkheid om de krachten van de sterkste MCU-personages te imiteren.

Nu Gravik dood is, is het mogelijk dat G'iah nu een van de machtigste helden in de franchise is.

Als we van de beelden in het laboratorium uit moeten gaan, heeft G'iah nu de krachten van Captain Marvel, Captain America, Thor, Thanos, Groot en tientallen anderen.

Dit zou dus betekenen dat G'iah een van de meest formidabele superhelden in het hele MCU is. Het blijft echter de vraag of ze deze krachten zal gebruiken om haar volk te helpen een nieuwe thuiswereld te vinden of voor andere doeleinden.



5. De toekomst van Sonya Falsworth


Olivia Colman maakte een gedenkwaardig debuut in het MCU als Sonya Falsworth, een Britse inlichtingenagente en leeftijdsgenoot van Nick Fury.

Het personage is een hoogtepunt van Secret Invasion, wat de kans vergroot dat ze in toekomstige MCU-verhalen zal terugkeren. Het is echter onduidelijk wat haar rol zal zijn.

De laatste aflevering van Secret Invasion suggereert dat Falsworth zal blijven samenwerken met G'iah om de aarde te beschermen tegen buitenaardse indringers.

Als dit het geval is, is het mogelijk dat Falsworth de nieuwe superheldengroep van het MCU probeert te vormen, misschien als de Secret Warriors, een geheime eenheid geïntroduceerd in de Secret Invasion-stripreeks.



4. Willen de Kree echt vrede?


Een kort stukje dialoog in de laatste scène van Secret Invasion mag niet over het hoofd worden gezien.

Terwijl ze terugkeren naar het SWORD-ruimtestation, onthult Nick Fury aan Varra dat het Kree-rijk contact heeft gezocht om een vredesakkoord te sluiten met de Skrulls.

Aan het einde van de serie vertrekken Fury en Varra om bij te dragen aan dit vredesverdrag.

Gezien alles wat de kijkers in de loop der jaren hebben geleerd over het Kree-rijk, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat ze echt vrede zouden nastreven met een van hun oudste vijanden.

Waarschijnlijker is dat de Kree dit vredesinitiatief gebruiken om Fury en de Skrulls in een val te lokken.

Gezien het feit dat de schurk, die door Zawe Ashton in The Marvels gespeeld zal worden, afkomstig is uit het Kree-rijk, zal de aankomende film waarschijnlijk de ware reden voor dit zogenaamde vredesverdrag onthullen.



3. Hoelang is Rhodey al een Skrull?


De grootste onthulling van Secret Invasion was zonder twijfel die van Rhodey.

Als Avenger en lid van het kabinet van de president was de onthulling van Rhodey als Skrull angstaanjagend, vooral omdat de bedrieger bijna zijn macht gebruikte om de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

Hoewel de echte Rhodey aan het einde van het seizoen wordt hersteld, komen de kijkers nooit te weten hoelang hij weg is geweest.

Terwijl Marvel Studios vaag blijft, hebben ze laten doorschemeren dat Rhodey al lange tijd een Skrull is geweest.

Het is dus zeer waarschijnlijk dat het de Skrull-vervanger was die verscheen in The Falcon and the Winter Soldier.

Als Marvel het publiek echt wil schokken, kan Rhodey zelfs al een Skrull zijn sinds Avengers: Endgame, waarbij hij de dood van zijn beste vriend, Tony Stark, heeft gemist.



2. Zal er een oorlog uitbreken op New Asgard?


Secret Invasion eindigt met een duistere wending, wanneer president Ritson oorlog verklaart aan alle buitenaardse wezens die op aarde wonen.

Hoewel dit bedoeld was als verdediging tegen de invasie van de Skrulls, maakte Ritson geen onderscheid tussen de gedaanteverwisselende aliens en andere niet-menselijke soorten op aarde - inclusief New Asgard.

De inwoners van New Asgard, waaronder Valkyrie, Korg en Thor, zijn buitenaardse wezens die na de vernietiging van hun planeet hun toevlucht hebben gezocht op aarde.

Als ze tot actie worden gedwongen, zullen de Asgardiërs hun thuis zeker verdedigen tegen de anti-buitenaardse aanvallen van Ritson.

Hierdoor zou het MCU op het punt kunnen staan om het verhaal van Siege uit 2010 als basis te gebruiken, waarin de Verenigde Staten, onder invloed van Norman Osborn en Loki, oorlog voeren tegen New Asgard.



1. Wie is nog meer een Skrull?


Het zou makkelijk zijn om aan te nemen dat alle rebellerende Skrulls zijn uitgeroeid Secret Invasion.

De serie bevestigt echter dat er nog veel Skrulls zijn die zich voordoen als mensen. Hierdoor blijft de mogelijkheid bestaan dat verschillende andere MCU-personages zijn vervangen door Skrull-vervangers.

Hoewel Secret Invasion verrassend terughoudend was in zijn adaptatie van het verhaal uit de stripboeken uit 2008, kunnen er nog meer Skrull-verhalen komen in de zeer nabije toekomst van de franchise.

De onthulling dat de Skrulls nog steeds actief zijn op aarde opent de weg voor nog grotere personages om als bedriegers te worden onthuld, waaronder belangrijke Avengers.



Secret Invasion is nu in zijn geheel te bekijken op Disney+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen