search
'Star Wars: The Acolyte' is "een unieke serie in de franchise"
Series / Nieuws

'Star Wars: The Acolyte' is "een unieke serie in de franchise"

Deze prequelserie biedt net datgene waar de fans al jaren om roepen.

Onlangs waren de hoofdrolspelers van Star Wars: The Acolyte te gast in de Entertainment Weekly podcast genaamd The Dagobah Dispatch. Hun enthousiasme voor de nieuwste productie in de wereld van Star Wars heeft een bijzondere reden.

The Acolyte speelt zich af in een tot dusver nog maar weinig verkend tijdperk van de mythologie. Daarnaast is er sprake van een realistische visuele vormgeving, inclusief gevechten tussen Jedi en Sith.

Hoogtijdagen van de Jedi en de Sith


De investering die Disney in de franchise heeft gedaan is aanzienlijk en daarnaast heeft men duidelijk ook goed naar de fans geluisterd. Deze nieuwe serie zal zich afspelen in de tijd van de High Republic, wat ongeveer een eeuw voor de gebeurtenissen van Star Wars Episode VI - The Phantom Menace is.

De hoogtijdagen van zowel de Jedi als de Sith zullen te zien zijn, inclusief spectaculaire gevechten. Eerder werd al een tipje van de sluier opgelicht met de mededeling dat er een Wookie Jedi genaamd Kelnacca in de serie te zien is.

Voor en door fans


Verder is gehoor gegeven aan de behoefte van de liefhebbers voor een wat meer realistische weergave. Je kunt hierbij denken aan Star Wars: Andor, een spin-off waarin je decors ziet die daadwerkelijk gebouwd zijn en niet digitaal zijn aangebracht.

Hoofdrolspeler Charlie Barnett is duidelijk fan. Barnett: "Het is in antwoord op de fans, die hier naar aanleiding van vele series om hebben gevraagd. Zelf heb ik ook lopen roepen om meer buitenaardsen en meer Jedi. Lesley [Headland, de showrunner] wilde dit in een productie weergeven en als cadeau aan de fans geven".

Voor het eerst in jaren zal er dus weer een gevecht tussen een Jedi en een Sith te zien zijn. Star Wars: The Acolyte wordt in de loop van 2024 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen