search
Nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' is een mijlpaal voor in de geschiedenisboeken
Series / Nieuws

Nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' is een mijlpaal voor in de geschiedenisboeken

Alle afkomsten en orientaties worden vertegenwoordig in de veelbelovende nieuwe Star Wars-serie.

Er zijn een hoop Star Wars-projecten om naar uit te kijken in de komende jaren, maar een van de meest veelbelovende is zonder twijfel The Acolyte.

Reden daarvoor is dat de serie een mystery-thriller is die zich afspeelt aan het einde van de High Republic, een tijdperk van ruim een volle eeuw voor de gebeurtenissen in The Phantom Menace.

Acteurs uit alle uithoeken


En de diverse cast is ook niet misselijk: de hoofdrolspelers zijn Amandla Stenberg (Bodies Bodies Bodies), Lee Jung-jae (Squid Game), Manny Jacinto (The Good Place), Jodie Turner-Smith (Murder Mystery 2), Dafne Keen (Logan) en Charlie Barnett (Russian Doll).

Enkele castleden van de serie spraken zich onlangs tijdens een interview met Entertainment Weekly uit over de inclusiviteit van de castleden.

Aldus Stenberg:

"Je ziet de vooruitgang die Star Wars boekt op het gebied van de series. Ik heb altijd al gedacht dat een wereld vol fantasy en sci-fi de perfecte veilige haven is voor gekleurde mensen.

En het is een wereld waar ik altijd veel van heb gehouden. Dus om hierbij betrokken te zijn in de fase dat inclusiviteit voorop staat, is geweldig voor gekleurde nerds. Het is een droom die uitkomt."Inclusiviteit als speerpunt


Turner-Smith voegt daar aan toe:

"De inclusiviteit is zeker iets dat me opviel en een van de redenen waarom ik ervoor koos om deel te nemen aan deze wereld."

Ook Dafne Keen is blij met de inclusieve beleving op de setL

"Dat was zeker een gesprek dat we hebben gevoerd op de set... het is verfrissend om een set te betreden die zo ontzettend divers is. We komen uit alle hoeken van de wereld, dus dat is heel bijzonder."

Star Wars: The Acolyte zal ergens in 2024 te streamen zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen