search
Niet 'Ted Lasso' maar 'Trying' is de beste feel-good serie van Apple TV+
Series / Featured

Niet 'Ted Lasso' maar 'Trying' is de beste feel-good serie van Apple TV+

'Trying' weet op meesterlijke wijze het komische en hartverwarmende te combineren

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen Ted Lasso tijdens de lockdown uitkwam was het de ultieme feel-good show. Maar rond dezelfde tijd verscheen er nóg een show online, die net zo de moeite waard is: Trying.

Overschaduwd


Apple TV+ heeft tijdens de pandemie indruk gemaakt met een catalogus vol sterren en heeft zichzelf gevestigd als een thuisbasis voor prestigieuze tv-programma's.

The Morning Show, Severance en het recente The Crowded Room zijn allemaal dramaserie's die veel lof hebben ontvangen, terwijl de uitgebreide komedie-line-up vrijwel volledig werd overschaduwd door het grote succes van Ted Lasso.

Verborgen feel-good parel


Trying ging eigenlijk drie maanden voor Ted Lasso in première op Apple TV+ en heeft tot nu toe evenveel seizoenen gelopen.

De serie draait om Nikki (gespeeld door Esther Smith) en Jason (gespeeld door Rafe Spall), een koppel in de dertig dat probeert een baby te krijgen.

De focus verschuift al snel van het letterlijke "proberen" naar het adoptieproces, ondersteund door hun hilarische vrienden en familieleden.Interne strijd


Net als Ted Lasso's eerste seizoen integreert Trying drama op een natuurlijke manier in het verhaal, waardoor de personages een opbeurende geest en humor kunnen belichamen.

De serie schuwt de interne strijd niet die dit proces met zich meebrengt, maar eindigt elke aflevering met een feel-good boodschap van liefde, steun en vergeving.

Het adoptieproces biedt ook een perfecte setting voor situatiekomedie, en de legendarische Imelda Staunton (The Crown) schittert als de counselor die Nikki en Jason begeleidt.

Trying weet op meesterlijke wijze het komische en hartverwarmende te combineren zonder de enorme inzet en de emotionele impact van het adoptieproces te bagatelliseren.

Bekijk op instagram


Grappig en ontroerend


Elke nieuwe seizoen biedt nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen in het adoptieproces van Nikki en Jason, en dit zorgt ervoor dat de serie fris blijft en zich kan ontwikkelen.

Trying behoudt zijn spanning en authenticiteit door de uitdagingen van adoptie op de voorgrond te houden.

Hierdoor blijft het een komedie die zowel grappig als ontroerend is, en die de kijkers laat geloven in het goede in de wereld.

Stream de eerste drie seizoenen van Trying nu op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen