search
De waarheid achter de visioenen van Ciri in 'The Witcher' seizoen 3
Series / Nieuws

De waarheid achter de visioenen van Ciri in 'The Witcher' seizoen 3

In seizoen 3 van 'The Witcher' heeft Ciri een aantal visioenen, maar wie zijn de mensen die ze hierin ziet?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ciri's woestijnvisioenen in aflevering 7 van The Witcher seizoen 3 maakten deel uit van een belangrijk moment in het verhaal van het personage. De visioenen hebben een grote invloed op de keuze die Ciri maakt op het einde van het seizoen, maar wat betekenen ze precies?

The Witcher seizoen 3, deel 2 begon met de staatsgreep van Thanedd, waarin Vilgefortz vocht tegen Geralt. Terwijl de Witcher met de tovenaar vocht om zijn Child of Destiny te beschermen, ging Ciri per ongeluk een portaal in de Tor Lara-toren binnen en werd ze naar de Korath-woestijn gestuurd.

Falka


Aflevering 7 speelde met de grens tussen wat echt is en wat er in Ciri's hoofd zit. Ciri had interactie met een visioen van Falka, een prinses uit het verleden. Dit visioen imiteerde Calanthe en Pavetta, terwijl ze probeerde Cirila's geest te breken. Die visioenen vormden de basis voor haar belangrijke beslissing om afstand te doen van haar krachten aan het einde van seizoen 3.

Ciri's visioen van haar grootmoeder Calanthe sluit aan bij het oorspronkelijke verhaal van de leeuwenwelp van Cintra, dat het publiek zag in seizoen 1. Hoewel Ciri wist dat dit niet de echte Calanthe was, die stierf toen Cintra viel, werd ze nog steeds beïnvloed door dit visioen van haar grootmoeder. Eigenlijk was dit een visioen van Falka, die Ciri's verlangen naar macht en wraak op mensen wilde aanwakkeren.

Calanthe


Dit is de reden dat Calanthe zich afvraagt waarom Ciri zich blijft verstoppen, terwijl iedereen haar probeert te vangen om haar krachten voor hun eigen doeleinden te gebruiken. Calanthe herinnerde zich hoe ze, toen Cintra viel, op eigen kracht naar buiten ging. Ciri blijft zich daarentegen verstoppen en vertrouwt op anderen om te overleven.



Het is interessant dat Ciri Calanthe confronteerde met het feit dat ze elfen of halfelfen zoals Ciri doodde, wat de spanningen tussen mensen en elfen op het vasteland alleen maar verhoogde. Die interacties tussen Ciri en "Calanthe" speelden in het voordeel van de mysterieuze aanwezigheid van Falka, die wilde dat Ciri haar krachten zou gebruiken tegen de koninkrijken van mensen.

Pavetta


Eerder in de aflevering zagen we Ciri's interactie met een visioen van haar moeder, Pavetta. Pavetta van Cintra stierf in de oceaan toen Ciri nog heel jong was. Om Ciri's geest te breken, beschuldigde dit visioen van Pavetta haar ervan een last te zijn voor degenen die om haar geven. Ciri's visioen van Pavetta confronteerde haar met hoe Geralt en Yennefer nu in gevaar zijn omdat ze haar moeten beschermen.

Bekijk op instagram


Dit sluit aan bij Ciri's visioenen van Jaskier, Yennefer en Geralt die allemaal sterven. Ciri staat hierdoor voor een belangrijke keuze: haar krachten omarmen en terugvechten, of afstand doen van haar krachten en wegblijven van Geralt en Yennefer. Ciri koos voor de tweede optie, wat een opzet is voor haar reis met de Rats. Bekijk The Witcher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen