search
Het is "onvermijdelijk" dat Netflix binnenkort met een grote verrassing voor 'Suits' komt
Series / Nieuws

Het is "onvermijdelijk" dat Netflix binnenkort met een grote verrassing voor 'Suits' komt

De TV-serie 'Suits' is na haar verschijning op Netflix een hit geworden, wat mogelijk een reboot aanwakkert.

De serie Suits verscheen in 2011 op de Amerikaanse zender USA Network en was een groot succes. In 2019 werd de serie afgerond met een negende seizoen. In de States is er sinds de release op Netflix een hernieuwde interesse.

De serie volgt voornamelijk de personages Mike Ross en Harvey Spectre, gespeeld door respectievelijk Patrick J. Adams en Gabriel Macht. De serie staat ook bekend om het aandeel van Meghan Markle in seizoenen 1 tot en met 7.

Enorm succes


Afgelopen maand is Suits een enorme kijkcijferhit in de States. De serie verscheen daar namelijk voor het eerst op Netflix. Opvallend is dat Netflix alleen beschikt over de eerste acht seizoenen. Voor het negende en laatste seizoen moeten de fans naar de streamer Peacock.

Gezamenlijk wisten Netflix en Peacock maar liefst tot 3,1 miljard streamingminuten te komen, enkel dankzij Suits. Een record volgens de Amerikaanse partij Nielsen.

Reeboot of vervolg


TVLine sprak met uitvoerend producent Gene Klein en vroeg hem of er nu meer Suits in het vat zit. Klein gaf aan dat hij "binnenkort een telefoontje verwacht" van Netflix.



"Ik heb tegen [bedenker] Aaron [Korsh] gezegd dat ik, in dit tijdperk van reboots en reünies, op een gegeven moment een telefoontje verwacht," zei Klein tegen TVLine. "Maar ik ben me niet bewust van serieuze gesprekken. Het is gewoon een van die dingen waar je in deze tijd niet verbaasd over zou zijn als iemand je op een dag zou bellen."

Mislukte drugsdeal


Op de vlucht voor een mislukte drugsdeal, moet de briljante schoolverlater Mike Ross samenwerken met Harvey Spectre, een van de beste advocaten van New York City. En dit is slecht de start van 134 afleveringen.

Bekijk op instagram

Ook in Nederland kijk je Suits op Netflix.

Macht en Adams


Gabriel Macht, die de rol van Harvey Spectre vertolkte, beleefde zijn doorbraak met de film The Recruit in 2003, waarin hij de rol van Zack speelde. Andere opmerkelijke films waarin Macht te zien was, zijn Behind Enemy Lines (als Stackhouse), The Good Shepherd (als John Russell Jr.) en Love and Other Drugs (als Trey Hannigan).

Naast Harvey Spectre in de hitserie Suits, staat Patrick J. Adams vooral bekend om zijn rol als Guy Woodhouse in de televisieserie Rosemary’s Baby. Adams speelde ook in films zoals Old School (als Patch), Walking Tall (als Tom) en Weather Girl (als Byron); hij hield zijn carrière op het witte doek echter beperkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen