search

Ons nieuws van maandag 31 juli 2023

Recensie Prime Video-serie 'Good Omens' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Good Omens' seizoen 2

Zowel het budget als de aanwezigheid van Terry Pratchett missen dit keer en dat schaadt.

Regie: Douglas Mackinnon | Cast: Michael Sheen (Aziraphale), David Tennant (Crowley), Miranda Richardson (Shax), Jon Hamm (Gabriel), Frances McDormand (God), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-56 minuten | Jaar: 2023

De humor van wijlen auteur Terry Pratchett is niet alleen kurkdroog en geniaal, maar ook uniek. Good Omens, de verfilming van het gelijknamige boek dat hij samen met Neil Gaiman schreef, had zijn toon er duidelijk in zitten. Deze serie was kennelijk succesvol genoeg om een vervolg te krijgen. Maar ja, het bronmateriaal is op, dus Gaiman stond er ditmaal alleen voor. En dat is helaas te merken. Daar komt nog eens bovenop dat het budget voor de zes nieuwe afleveringen een stuk kariger lijkt te zijn geweest. Was dit tweede seizoen nou echt nodig?

Nu engel Aziraphale en demon Crowley samen de Apocalyps hebben voorkomen, kunnen ze weer terug naar hun dagelijks leven. De rust wordt verstoord door de komst van engel Gabriel die zijn geheugen is verloren. Het enige dat hij weet is dat hij naar Aziraphale moest gaan en dan zou het wel goedkomen. De engel en de demon slaan weer de handen ineen om dit mysterie op te lossen voordat de hemel en de hel ingrijpen.

Het grootste deel van de tijd speelt de serie zich af in een winkelstraat. Dit is overduidelijk een set, want elke muur is voorzien van een vers likje verf en vertoont geen enkele schade. Voor de momenten die zich elders afspelen wordt grotendeels gebruikgemaakt van computergeanimeerde omgevingen. Geen idee wie Amazon heeft gesmeekt om een tweede seizoen te mogen produceren, maar blijkbaar mocht het alleen als ze tevreden waren met minder geld.

Minder geld lijkt minder inspiratie te hebben opgeleverd. Kleine conflicten worden op een erg makkelijke manier opgelost. Het weren van een klein leger van de hel gebeurt bijvoorbeeld door te spuiten met een brandblusser. Het algehele plot krijgt ook niet alle aandacht. Er wordt veel tijd besteed aan het laten zien van hoe Aziraphale en Crowley in het verleden met elkaar hebben samengewerkt. Best aardig, maar dit staat los van het verhaal over Gabriel.

Waar het wel iets mee te maken heeft is het thema. Het draait in dit tweede seizoen allemaal om liefde en dat element zit er volop in. Misschien zelfs iets te veel. In een subplot staat Aziraphale erop dat twee dames die ieder in zijn winkelstraat hun eigen bedrijf runnen bij elkaar komen. Behalve dat niemand er warm voor zal lopen omdat dit nieuwe personages zijn die slechts bijrollen hebben, is er ook nog het feit dat een van de vrouwen een chronische zuurpruim is.

Het mysterie rondom Gabriel met amnesie mag er best zijn. Vijf afleveringen lang worden er puzzelstukjes geleverd die in de afsluiter op hun plek vallen. Tot die tijd is het niet helemaal duidelijk waarom de hemel en de hel staan te springen om te ontdekken waar Gabriel uithangt, maar men slaagt erin de geloofwaardigheid te behouden.

Jon Hamm speelde deze engel al in het eerste seizoen en lijkt zichzelf kostelijk te amuseren in de rol van dit vrijwel letterlijke leeghoofd. De charmantste terugkomer is echter Miranda Richardson als ambitieuze heltante Shax. De hel is gewoon een vermoeiend administratief kantoor en zij neemt de taak op zich Gabriel op te sporen om hogerop te komen in de hiërarchie – op zowel slinkse als knullige wijze. Tegen het einde krijgt Shax een nieuwe outfit en heeft ze dan ineens een andere manier van praten. Een onbegrijpelijke keuze.

Hoofdrolspelers Michael Sheen en David Tennant als respectievelijk engel en demon hebben er wel zin in, alhoewel ze door de afwezigheid van Pratchett wat minder sprankelen. Crowley is een van de aanhangers van Satan, maar zijn kwaadaardigheid beperkt zich tot spullen die hij in zijn hand heeft op een willekeurige plek dumpen.

Pratchett schemert heel af en toe door in kleine grappen als "Crowley didn't take Gabriel. Where would he put him?", maar het is te weinig om de magie van het eerste seizoen terug te brengen. Dit tweede verhaal, nieuw bedacht door Gaiman zonder Pratchett, is simpelweg luchtig en vermakelijk. Maar ondanks dat – of misschien wel juist doordat – het aardig is, blijft de vraag: was het niet beter geweest om Good Omens te laten voor wat het was? Misschien dat een derde seizoen deze voortzetting kan rechtvaardigen. Want ja, dit seizoen eindigt met een cliffhanger.

★★★☆☆

Good Omens is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van de originele romans boos over afwijkingen in derde seizoen van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Fans van de originele romans boos over afwijkingen in derde seizoen van 'The Witcher'

Fans van de boeken van 'The Witcher' zien de nodige vervelende afwijkingen in het derde seizoen van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Witcher wordt zeker niet door iedereen gewaardeerd. Ook in het derde seizoen wordt er regelmatig afgeweken van de officiële bron en vaak pakt dat helaas niet goed uit.

De dood van Applegatt


Boodschapper Applegatt is een belangrijke figuur in het boek. Zijn leven en dood staat symbool voor hoe elke actie die is gedreven door vooroordelen kan leiden tot onherstelbare destructieve gevolgen. Zijn dood is indirect de reden voor de oorlog tussen het Noorden en Nilfgaard.

Zijn dood in de serie is echter zo plots en uit zijn verband gehaald dat de morele boodschap uit het boek in de serie niet naar voren komt.

De muziek die Valdo Marx speelt


Valdo Marx, de belangrijkste rivaal van Jaskier, speelde niet zo'n belangrijke rol in de boeken. In de serie krijgt hij een veel grotere rol. Volgens de die-hardfans misplaatst omdat zijn populaire muziek afbreukt doet aan de middeleeuwse sfeer.



In de romans van Sapkowski is tovenaar Rience een veel complexer personage dat voor meer leed zorgde. In de serie wordt hij vermoord door Geralt. In de boekenreeks sterft de tovenaar veel later, in The Tower of the Swallows, verdronken in een bevroren meer dankzij de inspanningen van Ciri, die uiteindelijk wraak op hem neemt.

Teleurstellend


Voor de liefhebbers van de romans, zijn er dus de nodige teleurstellende verwikkelingen in de serie.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In langverwachte trailer 'Loki' seizoen 2 is het tijd om het multiversum te redden
Series / Trailer

In langverwachte trailer 'Loki' seizoen 2 is het tijd om het multiversum te redden

Na heel lang wachten is de trailer van de Marvel-serie eindelijk vrijgegeven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios heeft eindelijk de trailer gepubliceerd van het tweede seizoen van Loki. De geliefde Noorse god is weer terug om wilde avonturen te beleven in een versie van het multiversum dat herschreven is.

In oktober zal het tweede seizoen van de serie uitkomen bij Disney+, met een totaal van zes afleveringen.

Synopsis


Volgens de officiële synopsis zal "... seizoen 2 de draad oppakken in de nasleep van de schokkende seizoensfinale wanneer Loki in een strijd verwikkeld raakt om de ziel van de Time Variance Authority."



De synopsis gaat verder: "Samen met Mobius, Hunter B-15 en een team van nieuwe en terugkerende personages, beweegt Loki zich door een steeds groter en gevaarlijker wordend multiversum op zoek naar Sylvie, Judge Renslayer, Miss Minutes en de waarheid over wat het betekent om een vrije wil en een glorieus doel te hebben."

Release


Loki seizoen 2 is vanaf 6 oktober te zien op Disney+.


Het eerste seizoen van Loki is tevens terug te kijken bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het beste personage in 'How I Met Your Mother' had veel te weinig schermtijd
Series / Nieuws

Het beste personage in 'How I Met Your Mother' had veel te weinig schermtijd

Een extra seizoen had zich eigenlijk op dit personage moeten focussen.

Jarenlang vermaakte How I Met Your Mother kijkers met zijn geestige humor, sympathieke hoofdrolspelers en gecompliceerde liefdesverhalen. Maar zoals vaak het geval is met sitcoms, zijn het de sidekicks die Ted Mosby en zijn vrienden soms hebben overschaduwd.

Een van de personages die in dit opzicht opvalt is Heather Mosby, de jongere zus van Ted, die slechts verscheen in aflevering 11 van seizoen 4, 'Little Minnesota'. In tegenstelling tot haar broer, die behoorlijk introvert is, bleek Heather behoorlijk vrolijk en sociaal te zijn.

Heather en James


Ted beschreef zijn zus en merkte op dat het haar zes jaar kostte om af te studeren, en gedurende die tijd slaagde ze er op de een of andere manier in om vijf dagen lang getrouwd te zijn en negen weken in een boom te leven. En de dag voor haar toelatingsexamen voor de universiteit verkocht Heather de meubels in haar appartement en vloog ze naar Spanje voor een concert.

Het is dus geen wonder dat Heather ondanks haar beperkte schermtijd een blijvende indruk op het publiek wist te maken. Een ander personage waar fans meer van wilden zien in de serie was de broer van Barney, James Stinson. De broers vormden een gevaarlijke combinatie, aangezien ze beiden erg goed waren in het charmeren van het andere geslacht.

Tracy


Net als Barney houdt James van lasergamen, uitgebreide kostuums, bloggen en weet hij niet wie zijn echte vader is. Het kleurrijke Stinson duo zorgde voor veel grappen en hilarische situaties, wat uiteindelijk leidde tot een schattige, melodramatische ontknoping.



Maar het meest geliefde personage met de minste schermtijd was natuurlijk Tracy, de moeder uit de titel van de serie. De moeder van de twee kinderen van Ted verscheen in het tweede seizoen van HIMYM, maar kwam pas tegen het einde van de serie in de schijnwerpers, toen het verhaal tot een einde kwam.

Gemiste kans


Haar impact op het plot en de kijkers was echter onvoorstelbaar. Tracy's charme, humor en oprechte persoonlijkheid maakten haar meteen een favoriet bij fans. Haar liefdesverhaal met Mosby werd prachtig in beeld gebracht en fans hadden hen graag nog lang en gelukkig zien leven, wat helaas nooit is gebeurd. Tracy blies het verhaal voor een korte tijd nieuw leven in.

Bekijk op instagram


Fans vinden het een enorme gemiste kans dat er geen tiende seizoen was om de romance tussen Ted en Tracy goed uit te werken, en het is jammer dat zo'n geliefd personage nooit de schijnwerpers heeft gekregen die ze verdiende. Bekijk How I Met Your Mother op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' slaat cruciaal boekpersonage over en fans zijn diep teleurgesteld
Series / Nieuws

'Game of Thrones' slaat cruciaal boekpersonage over en fans zijn diep teleurgesteld

Wie de boeken heeft gelezen herinnert zich dit personage misschien nog wel, maar velen zullen haar helaas helemaal niet kennen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is onmogelijk voor Game of Thrones om elk detail van de boeken te verfilmen. Toch is het pijnlijk dat dit personage vergeten is, want ze heeft één van de krachtigste momenten in de boeken geïnspireerd.

In de boeken stelt Catelyn Stark voor dat Rob (Richard Madden) trouwt met één van de dochters van Walder Frey (David John Bradley). Rob wordt echter verliefd op een andere vrouw en zijn oom Edmure (Tobias Menzies) neemt zijn plaats in op de bruiloft.

Een bitter einde voor Catelyn


De bruiloft wordt echter onderbroken door de Lannisters en er volgt een heftig bloedbad. Drie dagen later wordt Catelyns lichaam uit de rivier gesleept en Beric Dondarrion (Richard Dormer), een priester voor Lord of the Light, gaat haar weer tot leven wekken.



Nadat ze weer tot leven is gewekt kan ze aan niets anders meer denken dan wraak en haar enige doel wordt het vinden en doden van alle Lannisters en Freys.

Fans zijn teleurgesteld


Hoewel de showrunners natuurlijk heel veel redenen hadden om Catelyn niet in de serie te schrijven, kwam het wel als een grote teleurstelling voor de grote fans. Ze had heel veel toe kunnen voegen aan de serie, maar helaas is dat nu niet het geval.

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welk huis in 'Game of Thrones' wordt het meest gehaat? Het antwoord zal je verrassen
Series / Nieuws

Welk huis in 'Game of Thrones' wordt het meest gehaat? Het antwoord zal je verrassen

Hoewel je het misschien zou verwachten, zijn het niet de Lannisters.

Veel fans van de fantasyserie Game of Thrones zullen meteen aan de Lannisters denken als het gaat om verraad, intriges en moord. Maar toch is dit niet het meest gehate huis uit de serie…

Het huis Lannister terroriseerde jarenlang het hele rijk van Westeros en werd lange tijd geregeerd door de meedogenloze en achterbakse Lord Tywin, die het beleid van de Iron Throne bepaalde. Tywin gebruikte zijn kinderen als pionnen in het enorme schaakspel dat hij speelde op de velden van Westeros.

Greyjoy


Maar ondanks alle negatieve eigenschappen van het huis Lannister, zijn het nog steeds de Greyjoys die het meest worden veracht door fans. De heersers van de Iron Islands staan bekend om hun meedogenloze aard, brute aanvallen op onschuldige nederzettingen, plunderingen en geweld.

Een van de redenen waarom velen het huis Greyjoy minachten, was de manier waarop zij hun eigen mensen behandelden. Er was sprake van een strikt hiërarchisch systeem, waarin de sterksten regeerden en de zwaksten aan hun lot werden overgelaten. Zo'n onderdrukkend regime leidde tot een samenleving die werd geteisterd door geweld en wanhoop.

Zo vader, zo zoon


Het waren degenen die vertegenwoordigd werden door de Kraken, die de diepste negatieve emoties bij kijkers opriepen. Theon Greyjoy leek eerst sympathiek, maar na het verraad van Robb en de val van Winterfell, werd Theon een van de meest gehate personages.



Ook zijn gewelddadige vader Balon is een weerzinwekkend figuur. De patriarch van de familie was een koude en meedogenloze leider die zich weinig bekommerde om het welzijn van zijn naasten. Nadat hij de oorlog had verloren, gaf hij zijn zoon Theon aan de Starks. Toen hij terugkeerde, begroette Balon hem niet eens.

Bloedige oorlog


Als klap op de vuurpijl was de opkomst van Euron Greyjoy (de jongere broer van Balon) een van de meest verschrikkelijke periodes in de geschiedenis van het continent. Eurons sadistische aard en lust naar macht brachten hem ertoe onuitsprekelijke daden te plegen.



Deze daden waren onder andere de moord op zijn eigen broer, de slavernij van onschuldige burgers en een tragische alliantie met Cersei Lannister die leidde tot het uitbreken van een bloedige oorlog in Westeros. De haat die kijkers voelen voor de Greyjoys is al met al dus zeker wel gerechtvaardigd. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt Loki's grimmige verleden voorgoed geschrapt in 'Loki' seizoen 2?: een meesterzet of een faalstrategie
Series / Nieuws

Wordt Loki's grimmige verleden voorgoed geschrapt in 'Loki' seizoen 2?: een meesterzet of een faalstrategie

Heeft Marvel een hele grote fout gemaakt in Loki seizoen 2 of wordt dit hun beste idee tot nu toe?

Loki heeft een hele mentale reis achter de rug en hij is van grote schurk naar misschien wel het meest geliefde personage in de MCU gegaan. Nu heeft Marvel weer een idee, maar is dit wel het beste voor Loki?

De nieuwe plot-synopsis voor Loki seizoen 2 is vrijgegeven en het lijkt erop dat Marvel een heel enthousiast plan heeft om Loki’s achtergrond van slechte daden te verontschuldigen.

De synopsis


Lees hieronder de synopsis:

“Loki navigeert door een steeds groter wordende en steeds gevaarlijker multiversum op zoek naar Sylvie, Judge Renslayer, Miss Minutes en de waarheid over wat het betekent om een vrije wil en een glorieus doel te bezitten.”



Bezorgd over Loki’s verleden


Het lijkt erop dat Marvel het idee gaat introduceren dat het universum Loki’s vrije wil weggenomen heeft. Dit zou betekenen dat al het slecht wat hij gedaan heeft, niet zelf heeft gedaan.

Het is riskant van Marvel om te suggereren dat Loki zelf geen rol speelde in zijn daden, vooral omdat fans door zijn de redemption arc van hem zijn gaan houden.

Bekijk hieronder de nieuwe poster en stream Loki op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn emotioneel verwoest door de finale van 'Good Omens' seizoen 2
Series / Nieuws

Fans zijn emotioneel verwoest door de finale van 'Good Omens' seizoen 2

"Neil Gaiman, je bent me therapie verschuldigd", fans zijn helemaal verwoest na de seizoensfinale.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Good Omens zorgde voor heel wat up en downs bij kijkers en de seizoensfinale was niets minder dan hartverscheurend.

Het heeft misschien wel vier jaar geduurd voordat Good Omens terugkwam, maar het was het wachten dubbel en dwars waard. Veel kijkers vonden het tweede seizoen ongelofelijk sterk en het seizoen sloot af met een hartverscheurende finale.

Emotioneel verwoest


Gebaseerd op het boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett volgt Good Omens het verhaal van de engel Aziraphale (Michael Sheen) en demon Crowley (David Tennant).



Het seizoen eindigt met een aanbod van Aziraphale naar Crowley om mee te gaan naar de hemel. Hiermee wijst hij ook de mogelijkheid af om zijn engelen status te herstellen.

Een langverwacht moment


Voordat ze ieder hun eigen weg gaan geeft Crowley de engel Aziraphale een langverwachte kus. Fans hebben hier al lang op gewacht en dit moment leefde op aan hun verwachtingen.

Ze lieten dan ook op sociale media weten hoe emotioneel dit moment was voor hen. Bekijk hieronder de tweets en stream Good Omens op Prime Video.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-ster Anya Chalotra is klaar voor een toekomst zonder Henry Cavill
Series / Nieuws

'The Witcher'-ster Anya Chalotra is klaar voor een toekomst zonder Henry Cavill

De actrice heeft het volste vertrouwen in de vervanger van de monsterjager.

Het was al langer in het nieuws; hoofdrolspeler Henry Cavill verlaat de The Witcher en wordt vervangen door acteur Liam Hemsworth. Tegenspeelster Anya Chalotra kijkt alvast met veel optimisme uit naar het volgende seizoen.

Chalotra speelt in The Witcher de rol van de knappe tovenares Yennefer of Vengerberg. Na vijf jaar samengewerkt te hebben met Cavill gaat ze hem wel missen. Ze geeft aan met veel bewondering naar zijn vertolking van Geralt te hebben gekeken.

Uitstekende chemie


Chalotra vertelt zelf: "Nee ik maak me geen zorgen. Hij [Hemsworth] gaat het fantastisch doen. Kijk, we hebben vijf jaar samen deze reis gemaakt en ik ben erg blij met Henry. Maar er komt een punt dat het voorbij is."

Ze vervolgt: "Zijn vertolking van Geralt was echt fantastisch. We hadden zo'n leuke tijd samen. Maar het toevoegen van nieuwe mensen op dit avontuur op dit punt is ook zo gaaf. De liefde tussen Geralt en Yennefer, die blijft."

Nog even wachten op Hemsworth


Nu heeft The Witcher sowieso wat tijd nodig om een seizoen te produceren, alleen lijkt het erop dat seizoen vier langer op zich laat wachten dan verwacht. De grootste factor voor de vertragingen zijn alle stakingen die momenteel in Hollywood plaatsvinden.



Kijk alle drie de seizoenen van The Witcher op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Un Cuento Perfecto'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Un Cuento Perfecto'

Een serie die in tegenstelling tot de titel geen perfect verhaal verteld.

Regie: Chloé Wallace | Cast: Anna Castillo (Margot), Álvaro Mel (David), Ingrid García Jonsson (Candela), Ana Belén (moeder), Lourdes Hernández (Patricia), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 35-53 minuten | Jaar: 2023

Een welgestelde onderdirectrice van een grote hotelketen en een barman ervaren ieder problemen in hun relatie, wanneer het lot hen samen brengt. Ze besluiten elkaar te helpen met het op de rit krijgen van hun relaties. Dit verandert al snel wanneer de twee gevoelens voor elkaar krijgen, en daarmee de situatie alleen nog maar ingewikkelder maken. De zoveelste zoetsappige Spaanse zomerserie, ditmaal onder de titel Un Cuento Perfecto.

Een veelal terugkomende vraag: is film kunst of entertainment? Cineasten als Martin Scorsese doen hier de afgelopen tijd felle uitlatingen over. Volgens de regisseur wordt de filmkunst namelijk steeds verder gereduceerd tot het punt waar we het content zijn gaan noemen. Nu is er een gros aan films en series die het tegendeel bewijzen voor de reductie van film als vorm van entertainment. Echter vinden we Un Cuento Perfecto terug aan de andere kant van de medaille. Series als deze doen het antwoord op bovenstaande vraag steeds meer neigen naar entertainment.

De camera aanschouwt het geheel als een nietszeggende machine die deze vertoning vast moet leggen. Maar we kijken toch naar een visueel medium? Een medium waarin je de camera op creatieve manieren kan gebruiken om een verhaal te vertellen. De makers denken hier duidelijk anders over. Ze nemen genoegen met de meest eenvoudige oplossing. Namelijk door alle inhoud van het verhaal uit te leggen door middel van dialoog. Zo simpel kan het zijn, maar levert dit een imponerende kijkervaring op? Nee.

Alle aspecten die films en series tot een emotionele reis kunnen maken, lijken voor series als deze niet belangrijk te zijn. Verbazingwekkend is dat niet alleen de makers hier lak aan lijken te hebben. Ook het publiek lijkt simpelweg tevreden met deze vertelvorm. Naïeve personages die we tot in den treure voorbij zien komen in een volstrekt ongeloofwaardige wereld en een verhaal waarvan we na twintig seconden al weten waar het naartoe zal gaan. Als dat genoeg is voor een filmische kijkervaring, pakken er donkere wolken samen boven de toekomst van cinema, als zogezegd innovatief en steeds ontwikkelend medium.

De serie poogt op sommige momenten te verrassen door het combineren van non-diëgetisch en diëgetisch geluid (geluid wat alleen de kijker hoort, versus geluid wat de personages ook horen), echter komt dit geen moment goed uit de verf. Daarnaast zijn de personages onvoldoende uitgediept om deze technische keuzes te rechtvaardigen.

Wellicht is er tegenwoordig een te grote kloof ontstaan in het publiek. Misschien zit een deel niet te wachten om emotioneel geraakt te worden, juist dat wat centraal zou moeten staan in films en series. Mensen houden zich vast aan gewoontes. Na een lange dag op het werk wil men ook wel eens op de bank liggen met een hersenloze serie, om de gebeurtenissen van de dag even te vergeten. Een serie waarbij men niet druk hoeft te maken over het lot van de personages, omdat je toch al direct weet hoe het met ze zal aflopen.

Dus laten we gewoon twee categorieën maken, zodat we deze serie niet hoeven te vergelijken met baanbrekende series of films uit het verleden. Maar zelfs als puur content maakt Un Cuento Perfecto weinig indruk.

★★☆☆☆

Un Cuento Perfecto is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Dragon Prince' seizoen 5
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Dragon Prince' seizoen 5

Langzame plotontwikkeling in seizoen vijf van The Dragon Prince, dat de spanning erin houdt maar niet zo sterk als seizoen vier is.

Regie: Villads Spangsberg, George Samilski, Lih Liau, Giancarlo Volpe, Meruan Salim | Cast: Paula Burrows (Rayla / Opeli / Berto, stem), Jack De Sena (Callum, stem), Sasha Rojen (Ezran, stem), Racquel Belmonte (Claudia, stem), Jesse Inocalla (Soren / Marcos, stem), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 24-28 minuten | Jaar: 2023

Seizoen vier van The Dragon Prince is moeilijk te overtreffen, en seizoen vijf steekt erbij af. Minder warmte, minder wijsheid, minder cliffhangers en meer onbenulligheden. Maar dat alles is geen reden om niet te genieten van het nieuwe seizoen van The Dragon Prince, het blijft steengoed. Al is het alleen maar omdat de spanning wordt vastgehouden voor het beloofde einddoel dat na vijf seizoenen nog steeds geen ontknoping kent: Het vinden van Aaravos. Daar nemen de makers de tijd voor.

Het sterke vierde seizoen liet fans met smart naar de volgende dosis uitkijken. De ontknoping laat nog steeds op zich wachten, er zit weinig vaart in het verhaal. Het is duidelijk dat de makers de plot zoveel mogelijk willen uitsmeren over de resterende seizoenen. Dan komt er ruimte voor andere onderdelen, zou je denken. The Dragon Prince staat net als voorganger Avatar bekend om herkenbare personages en mooie dialogen. Maar in het nieuwe seizoen stagneert de ontwikkeling van de personages en ontbreken de memorabele toespraken.

Met uitzondering van Viren, die de bodem van de put lijkt te bereiken – en dat wil wat zeggen, gezien het al behoorlijk duistere pad dat hij de vorige seizoenen bewandelde. Enkele sinistere zaken uit het verleden lijken te komen bovendrijven, en doet vermoeden dat de serie uiteindelijk een stuk volwassener en enger zal gaan worden. De kijker kan vrezen voor het voortbestaan van zijn favoriete personages, en dit seizoen al komt niet iedereen ongeschonden uit de strijd.

Toch zijn er ook vrolijke afleveringen, al slaan die niet altijd ergens op. Het verhaal neemt veel zijwegen en de kijker krijgt meer verhaallijnen om te volgen, wat het geheel iets ingewikkelder maakt en minder prettig om te kijken. Desondanks blijft het allemaal wel spannend, hoewel niet elke aflevering hetzelfde is. De variatie houdt de serie natuurlijk wel fris, wat een logische keuze van de makers is na vier seizoenen – zeker in deze tijd van cancelcultuur. Maar de echte fan zal trouw zijn.

Ondanks de trage ontwikkeling mag het duidelijk zijn dat The Dragon Prince afstevent op een spectaculair einde. Anders zou die met zoveel zorg geconstrueerde spanningsboog voor niets zijn. Met nog twee seizoenen op komst stelt dat wel het geduld flink op de proef. En het is te hopen dat er niet weer een pauze van twee jaar wordt ingelast, of sommige kijkers zullen achterblijven met haar zo wit als dat van Claudia.

Grote vraag is of de spanning nog twee seizoenen overeind blijft staan voor de meeste fans, of dat het trage tempo de serie de das om zal doen. Als we naar het thema van hoop en moed van de serie kijken, lijkt The Dragon Prince te willen zeggen dat het goed komt. De echte fan zal ongetwijfeld de rit uitzitten, en terecht. Ook een minder goed seizoen van The Dragon Prince is een goed seizoen.

★★★☆☆

The Dragon Prince seizoen vijf is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' komt met verrassing: actrice gevonden die Jeyne Arryn moet spelen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' komt met verrassing: actrice gevonden die Jeyne Arryn moet spelen

Ondanks stakingen in Hollywood gaan de opnames voor seizoen 2 van 'House of the Dragon' door.

De opnames voor het tweede seizoen van House of the Dragon gaan gewoon door, ondanks de grootschalige stakingen in Hollywood. Het zou dus zomaar kunnen dat de serie nog relatief snel op HBO Max verschijnt en dus niet tegen uitstel aanloopt.

De verwachting is dat we de belangrijkste gezichten weer terug zien. Denk dan aan Emma D'Arcy als Rhaenyra Targaryen, Olivia Cooke als Queen Alicent en uiteraard Matt Smith als Daemon Targaryen.

Nieuwe gezichten


Volgens Redanian Intelligence is actrice Amanda Collin aangetrokken om de rol van het personage Jeyne Arryn, Lady of the Eyrie, te spelen. Collin ken je mogelijk uit de scifi-serie Raised By Wolves, ook van HBO Max.

Abubakar Salim, ook bekend uit Raised By Wolves, zou eveneens zijn aangetrokken als Alyn of Hull. Eerder voegden Gayle Rankin (als Alys Rivers), Simon Russell Beale (als Ser Simon Strong) en Freddie Fox (als Ser Gwayne Hightower) zich bij de cast.

Seizoen 2


De opnames gaan dus vrolijk verder. Naar verwachting verschijnt het tweede seizoen daardoor in de zomer van 2024 op HBO Max. Het eerste seizoen vind je uiteraard ook op die streamingdienst, met tien afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is "onvermijdelijk" dat Netflix binnenkort met een grote verrassing voor 'Suits' komt
Series / Nieuws

Het is "onvermijdelijk" dat Netflix binnenkort met een grote verrassing voor 'Suits' komt

De TV-serie 'Suits' is na haar verschijning op Netflix een hit geworden, wat mogelijk een reboot aanwakkert.

De serie Suits verscheen in 2011 op de Amerikaanse zender USA Network en was een groot succes. In 2019 werd de serie afgerond met een negende seizoen. In de States is er sinds de release op Netflix een hernieuwde interesse.

De serie volgt voornamelijk de personages Mike Ross en Harvey Spectre, gespeeld door respectievelijk Patrick J. Adams en Gabriel Macht. De serie staat ook bekend om het aandeel van Meghan Markle in seizoenen 1 tot en met 7.

Enorm succes


Afgelopen maand is Suits een enorme kijkcijferhit in de States. De serie verscheen daar namelijk voor het eerst op Netflix. Opvallend is dat Netflix alleen beschikt over de eerste acht seizoenen. Voor het negende en laatste seizoen moeten de fans naar de streamer Peacock.

Gezamenlijk wisten Netflix en Peacock maar liefst tot 3,1 miljard streamingminuten te komen, enkel dankzij Suits. Een record volgens de Amerikaanse partij Nielsen.

Reeboot of vervolg


TVLine sprak met uitvoerend producent Gene Klein en vroeg hem of er nu meer Suits in het vat zit. Klein gaf aan dat hij "binnenkort een telefoontje verwacht" van Netflix.



"Ik heb tegen [bedenker] Aaron [Korsh] gezegd dat ik, in dit tijdperk van reboots en reünies, op een gegeven moment een telefoontje verwacht," zei Klein tegen TVLine. "Maar ik ben me niet bewust van serieuze gesprekken. Het is gewoon een van die dingen waar je in deze tijd niet verbaasd over zou zijn als iemand je op een dag zou bellen."

Mislukte drugsdeal


Op de vlucht voor een mislukte drugsdeal, moet de briljante schoolverlater Mike Ross samenwerken met Harvey Spectre, een van de beste advocaten van New York City. En dit is slecht de start van 134 afleveringen.

Bekijk op instagram

Ook in Nederland kijk je Suits op Netflix.

Macht en Adams


Gabriel Macht, die de rol van Harvey Spectre vertolkte, beleefde zijn doorbraak met de film The Recruit in 2003, waarin hij de rol van Zack speelde. Andere opmerkelijke films waarin Macht te zien was, zijn Behind Enemy Lines (als Stackhouse), The Good Shepherd (als John Russell Jr.) en Love and Other Drugs (als Trey Hannigan).

Naast Harvey Spectre in de hitserie Suits, staat Patrick J. Adams vooral bekend om zijn rol als Guy Woodhouse in de televisieserie Rosemary’s Baby. Adams speelde ook in films zoals Old School (als Patch), Walking Tall (als Tom) en Weather Girl (als Byron); hij hield zijn carrière op het witte doek echter beperkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-avontuur claimt zijn plaats in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Scifi-avontuur claimt zijn plaats in de Netflix Top 10

De nieuwe sciencefiction film 'Paradise' is vanaf afgelopen week te streamen bij Netflix en weet gelijk een hoop mensen te trekken.

De van oorsprong Duitse film weet op dit moment de zesde plaats te claimen in de Netflix Top 10. Stream hem nu of kijk hem later bij de dienst.

Netflix pakt deze maand onder meer uit met Paradise. De film komt van regisseurs Boris Kunz, Tomas Jonsgarden en Indre Juskute.

In de film


In Paradise zien we Numan Acar (Homeland), Iris Berben (Rosa Roth), Alenya Cara (Love Addicts) en Clovis Kasanda (The Seikh).

Tijdmanipulatie


We volgen een man die werkt bij een tijdmanipulerend biotechbedrijf en waar hij steeds meer donkere kanten van krijgt te zijn.

Zijn vrouw wordt in de tussentijd gedwongen door een verzekeringsschuld om veertig jaar van haar eigen leven op te geven. Hij gaat wanhopig op zoek naar een manier om ze weer terug te krijgen.



Hoe doet de film het


Eerder stond de film nog een punt lager op IMDb, nu na meer stemmen weet de film daar nu op een 6.3/10 te staan.

Bij MovieMeter zien we momenteel een score van 4 / 5, dit zal zeker nog veranderen omdat er nog niet veel stemmen zijn gegeven.







Zeker gaan kijken


Het is vanaf vorige week mogelijk om de film te streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'The Uncanny Counter'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'The Uncanny Counter'

Ben je liefhebber van Koreaanse series, dan zit je deze week goed op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Riverdale (seizoen 7 - aflevering 17)



Verschijnt op: 3 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





The Lincoln Lawyer (seizoen 2 - aflevering 6-10)



Verschijnt op: 3 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière, en zijn bekende Lincoln, weer op als hij een moordzaak aanneemt.





The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 2)



Verschijnt op: 5 augustus
Genre: Actie / Fantasie / Horror
Kijk op: Netflix

Synopsis: De Counters verkopen overdag noedels, maar jagen 's nachts met behulp van hun speciale vaardigheden op kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

1 augustus: Insecure (seizoen 1) - Komedie / Drama / Romantiek - Beste vriendinnen Issa en Molly worstelen met levensdoelen, ongemakkelijke ontmoetingen en romantische achtervolgingen, terwijl ze hun eigen weg zoeken in Los Angeles.

2 augustus: My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Drama / Fantasie - Miyo's neerbuigende familie ziet haar niet staan, maar samen met haar machtige aanstaande man komen haar ware zelf en verborgen krachten langzaam naar boven.

3 augustus: Heartstopper (seizoen 2) - Drama / Romantiek - In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.

3 augustus: Las últimas horas de Mario Biondo (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Vragen blijven onbeantwoord over de laatste nacht van Mario Biondo, echtgenoot van de Spaanse tv-presentatrice Raquel Sánchez Silva. Deze waargebeurde misdaadserie onthult nieuwe feiten.

4 augustus: Fatal Seduction (seizoen 2) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Een getrouwde hoogleraar wordt meegesleept in een passionele affaire met een jongere man. Dit brengt een reeks tragedies en verraad aan het licht van haar naasten.

4 augustus: The Big Nailed It Baking Challenge (seizoen 1) - Spelshow / Reality-TV - In deze spin-off van Nailed It! krijgen tien verschrikkelijke bakkers tips van professionele coaches terwijl ze strijden om een mooie geldprijs.

5 & 6 augustus: King the Land (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Romantiek - Tijdens een gespannen strijd om een erfenis krijgt een charmante erfgenaam ruzie met zijn hardwerkende werkneemster en haar onweerstaanbare glimlach - waar hij niet tegen kan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volop drama en romantiek in deze keihard scorende Netflix-serie
Series / Nieuws

Volop drama en romantiek in deze keihard scorende Netflix-serie

De serie 'Un Cuento Perfecto' scoort zeer goed in haar eerste dagen op Netflix.

Un Cuento Perfecto is een Spaanse serie die uitstekend scoort in haar eerste dagen op Netflix. De miniserie behoort gelijk tot de tien meest bekeken series op de streamingdienst.

De Engelse titel van de serie is A Perfect Story en de serie gaat over Margot, gespeeld door Anna Castillo, die vlak voor haar huwelijk ineens ernstig aan alles begint te twijfelen. Uiteindelijk besluit zij niet aan het altaar te verschijnen en de benen te nemen. Dit leidt uiteraard tot groot verdriet en dito ergernis bij haar aanstaande man, en ook bij haar bemoeizuchtige moeder.

Gedumpt


Zo ongeveer tegelijkertijd loopt de relatie van David, gespeeld door Álvaro Mel, ook stuk. Zijn vriendin vindt hem maar een sulletje en besluit hem te dumpen.

David en Margot zijn dus beiden single en hun paden zullen elkaar in de serie gaan kruisen. Zullen ze elkaars hart ook weten te veroveren, en eindigt het uiteindelijk allemaal in 'A Perfect Story' of loopt het toch allemaal heel anders?

Kijk de miniserie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
17 Emmy-nominaties! Nog altijd begrijpt helemaal niemand waarom deze serie plotsklaps werd gecanceld
Series / Featured

17 Emmy-nominaties! Nog altijd begrijpt helemaal niemand waarom deze serie plotsklaps werd gecanceld

De aparte serie 'GLOW' was ongekend succesvol maar werd toch plots gecanceld.

Door de jaren heen zijn er de nodige series gecanceld waar wij nog veel langer van hadden willen genieten. Eén van deze series is GLOW.

GLOW is een veelgeprezen serie die liep van 2017 tot en met 2019. De serie is gebaseerd op de waargebeurde verhalen van de Gorgeous Ladies of Wrestling. Deze serie combineerde op meesterlijke wijze absurde en ontroerende scènes van vrouwelijke worstelaars die rond 1980 furore maakten in Los Angeles in de Verenigde Staten.

17 Emmy-nominaties


GLOW had een zeer goede cast, met onder andere glansrollen voor Alison Brie, Betty Gilpin en Marc Maron. De eerste drie seizoenen van de serie werden dan ook overladen met lof en de serie kreeg maar liefst 17 Emmy-nominaties.

De serie werd in 2020 plotseling gecanceld vanwege COVID-19-gerelateerde problemen. Eerst werd gedacht aan uitstel maar met het verstrijken van de tijd lijkt een vierde seizoen inmiddels ook echt niet meer in het vat te zitten. Eeuwig zonde wat ons betreft.



Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verschrikkelijke families uit 'Game of Thrones' doen je bloed koken
Series / Nieuws

Deze verschrikkelijke families uit 'Game of Thrones' doen je bloed koken

'Game of Thrones' zit vol met verraad en intriges. Wat waren nu eigenlijk de meest nare families in de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones zit vol met verraad en intriges. Er zijn een aantal families die nog net wat slechter in elkaar zitten dan anderen. De fans hebben twee families op de korrel, die het meest meedogenloos zijn.

In Game of Thrones zijn de Lannisters de zittende macht. Westeros wordt door hen geterroriseerd. De familie wordt geleid door de meedogenloze en slinkse Lord Tywin, die de machtsverhoudingen op de IJzeren Troon bepaalt en zijn kinderen veelal als pionnen gebruikt in zijn spel om wereldheerschappij.

Greyjoy


Er is echter een familie die nog dieper wordt gehaat door de fans en dat is de familie Greyjoy. De heersers van de IJzeren eilanden staan bekend om hun onvergeeflijke aard, brute aanvallen op onschuldige nederzettingen, plunderingen en geweld.

Een van de redenen waarom Huis Greyjoy wordt veracht, is hun behandeling van hun eigen volk. Ze geloven in een strikte hiërarchische samenleving waar de sterksten heersen en de zwaksten aan hun lot worden overgelaten, wat leidt tot een samenleving geteisterd door geweld en wanhoop.

Theon Greyjoy


Theon Greyjoy is aanvankelijk een wat hooghartige maar loyale en symphatieke bondgenoot van de Stark-familie. Nadat hij Robb Stark verraadt en Winterfell innam, werd Theon echter een van de meest gehate personages in de serie.



Zijn meedogenloze vader, Balon, en zijn oom, Euron, zijn evenmin geliefde figuren in de serie. Balon Greyjoy is een koude en gewetenloze leider die weinig geeft om het welzijn van zijn eigen familie. Euron Greyjoy, de jongere broer van Balon, is nogal sadistisch en zijn verlangen naar macht brengen hem ertoe om verschrikkelijke daden te plegen en uiteindelijk een alliantie tot stand te brengen met Cersei Lannister.

Niet fijn


De Lannisters en de Greyjoys, laten we het erop houden dat het beiden geen fijne families zijn.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.