search
Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Apple TV+
Films / Nieuws

Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Apple TV+

Een dolkomische trip, de eerste internethype, en de wonderen van het heelal ontsloten.

Op zoek naar een goede film voor vanavond? De recensenten van FilmTotaal helpen je op weg en tippen 3 gloednieuwe films, die pas zijn uitgekomen bij de Nederlandse streamingdiensten.

Happiness for Beginners | Netflix



Een lange natuurwandeling vormt de achtergrond voor deze romantische feelgoodfilm, wat volgens recensent Terence Shea een vermakelijke variatie biedt op een uitgekauwd genre. Hij gaf de romkom dan ook 3 sterren.

Hij stelde: "De grappen wisselen af tussen geschreven en geïmproviseerd. Bepaalde reacties en uitdrukkingen zijn inmiddels zo uitgekauwd dat het haast onmogelijk is dat het scenario niet al oorspronkelijk leukere dialoog had. Durven regisseurs geen nee te zeggen tegen het talent op de set? Daartegenover staan wel wat leuke opmerkingen, met name de vrouwelijke acteurs schudden wat meer originele grappen uit hun mouwen."

Lees de rest van de recensie.

The Beanie Bubble | Apple TV+



De origine van een geinig speeltje staat centraal in deze komische biopic. De bedenkers van de Beanie Babies worden uitmuntend neergezet, maar het verhaal is volgens Arjan Welles nogal rommelig verteld. Het resultaat is 3 sterren.

Hij gaf alvast weg: "De Beanie Babies markeren wat misschien wel de eerste wereldwijde internethype mag heten. Zodra de consumenten erachter kwamen dat de verschillende modellen maar korte tijd verkrijgbaar waren, ontstond de gedachte dat ze het perfecte investeringsmiddel vormden."

Lees de rest van de recensie.

Unknown: Cosmic Time Machine | Netflix



Hoe extreem lastig het is om een ruimtetelescoop te bouwen en buiten de dampkring te krijgen, wordt volgens Mitchell van Vuren helder en innemend uitgelegd in deze ruimtedocumentaire. Het enthousiasme van de wetenschappers op beeld helpt enorm bij het verwerken van de zware, maar boeiende materie.

Hij gaf de documentaire 3.5 ster. Hij vertelde: "In de documentaire zijn meerdere topwetenschappers gestrikt om de ontwikkeling van de James Webb-telescoop toe te lichten. Vol overgave vertellen zij over hun levenswerk, dat volgens hun uitleg mag worden gezien als een modern wereldwonder."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen