search
Emmy Awards 2023 geschrapt; stakingen eindelijk effect?

Emmy Awards 2023 geschrapt; stakingen eindelijk effect?

Een nieuwe datum voor de prestigieuze ceremonie laat nog op zich wachten.

Mitchell van Vuren
Als gevolg van de doorlopende schrijvers- en acteursstakingen zijn de Emmy's van 2023 voor nu uitgesteld. De vijfenzeventigste editie van de Primetime Emmy's zal niet worden uitgezonden op de oorspronkelijke datum van 18 september.

Het schrappen van de datum heeft ook gevolgen voor de Creative Arts Emmy's op 9 en 10 september.

Stakingen


Zonder schrijvers en acteurs in de zaal zou het uitzenden van de Emmy's kunnen uitlopen op een fiasco. Pas bij een akkoord tussen de vakbonden en de studio's zou de ceremonie weer veilig kunnen worden gesteld.

Ook voor de speeches van de presentatoren tijdens de Emmy's zouden er geen schrijvers kunnen worden aangesteld. En zonder deze toespraken zou de hele avond wel erg saai kunnen worden.

Nieuwe datum?


Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld voor het uitzenden van de Emmy's. Waarschijnlijk zal dat pas gebeuren wanneer de stakingen voorbij zijn.

Ondanks alle heisa zal het stemmen in Fase 2 voor de Emmy's nog steeds plaatsvinden tussen 17 en 28 augustus, bevestigde de Television Academy eerder deze maand.

Niet de eerste keer


Het uitstel van 2023 is de tweede keer dat de ceremonie in de 21e eeuw wordt uitgesteld. In 2001 werden de Emmy's verplaatst naar november als gevolg van de terroristische aanslagen in New York op 9/11.

Aanbevolen artikelen