search

Ons nieuws van dinsdag 1 augustus 2023

Recensie Disney+-serie 'The Bear' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Bear' seizoen 2

Een smakelijke verdieping van de personages, met de chaos die het vorige seizoen heeft opgezet.

Regie: Christopher Storer, Joanna Calo, Ramy Youssef | Cast: Jeremy Allen White (Carmen "Carmy" Berzatto), Ebon Moss-Bachrach (Richard "Richie" Jerimovich), Ayo Edebiri (Sydney Adamu), Lionel Boyce (Marcus), Liza Colón-Zayas (Tina), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-64 minuten | Jaar: 2023

Een zenuwslopende verandering voor The Beef: chef Carmy wil de buurtsandwichshop in Chicago een nieuwe richting op sturen door er een hoogstaand restaurant van te maken. Het hele team werkt zich kapot, wat voor de nodige complexe interacties, spanning en zenuwen zorgt. Net als in het eerste seizoen van The Bear dus. De serie lijkt weinig te zeggen in haar verhaal, maar weet toch verdomd veel te communiceren in de stilte.

Qua plot had dit tweede seizoen geen tien afleveringen hoeven zijn, aangezien een groot deel voelt als filler. Er is geen groot en complex verhaal en in feite gaat het hele seizoen over de paar maanden voorafgaand aan de opening van het hernoemde restaurant The Bear. Maar de makers weten dit gegeven geweldig naar hun hand te zetten.

Zelfs als het tempo halverwege het seizoen wat inzakt, geeft de serie zo'n heldere inkijk in de personages dat veel kan worden vergeven. Het plot lijkt niet veel om het lijf te hebben, maar weet toch een heel seizoen te vullen. En zoals inmiddels van deze serie kan worden verwacht gaat tijdens de verbouwing natuurlijk alles fout wat maar fout kan gaan.

De toch al beperkte tijd die het keukenteam voor zichzelf heeft gesteld wordt al snel gekenmerkt door het vaak herhaalde motto "Every second counts". Het contrast tussen de hoge druk die de personages voelen en de rust die wordt genomen in de vertelling van het verhaal creëren een unieke kijkervaring. Dit komt het best tot zijn recht in de uitdieping van de personages en hun rariteiten. Het steengoede schrijf- en acteerwerk versterken dat alleen maar.

De hyperrealistische blik achter de schermen van een restaurant zal bij horecapersoneel voor veel herkenning zorgen, met name in de afleveringen die een individueel personage van dichtbij volgen. Dit resulteert in een grote variatie aan stijlen verdeeld over verschillende afleveringen. De variatie in cinematografie en muziek zorgt voor een rijke inleving in de psyche van het personages. Met het camerawerk en de audiomanipulatie wordt een hoop verteld over de personages, vaak meer dan in de oververhitte discussies die vaak terugkomen.

Het seizoen kent twee absolute hoogtepunten. Allereerst aflevering zes, die zich presenteert als een ware anti-kerstspecial. Waar kerstafleveringen series doorgaans een positief zijpad bieden, presenteert deze aflevering juist de realiteit van feestdagen: geschreeuw, haat-liefderelaties en complexe kringgesprekken bij een disfunctionele familie. Daarnaast wordt deze aflevering gebruikt voor zoveel mogelijk cameo's en dat zijn er een hoop geworden.

En dan is er de slotaflevering. Daarin krijgt niet alleen het verhaal de juiste afronding, maar komen ook alle stilistische keuzes die in eerdere afleveringen aan specifieke personages worden verbonden op passende wijze samen. De losse ervaringen worden samengebonden tot een prachtige kers op de taart. Alle smaken werken eindelijk samen en presenteren een (weliswaar chaotische) afsluiting van een ogenschijnlijk gescheiden seizoen.

Want ook als het hele seizoen met zijn stilistische keuzes voelt als stijl zonder inhoud, blijkt aan het einde dat alles onderdeel was van opbouw naar de laatste aflevering. Samen passen de stijlen in elkaar als de ingrediënten in de smakelijke gerechten van The Bear. Het seizoen gooit de hele tijd lijntjes uit en stelt gelukkig niet teleur in de uiteindelijke presentatie van de combinatie daarvan.

★★★★☆

The Bear is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'-ster uit zijn ongeloof over de stakingen van de acteurs in Hollywood
Series / Nieuws

'Arrow'-ster uit zijn ongeloof over de stakingen van de acteurs in Hollywood

Een nieuwe golf aan stakingen, dit keer van de acteurs krijgt kritiek van Arrow-ster Stephen Amell.

De laatste tijd zijn er steeds meer stakingen aan de gang in Amerika. De schrijvers waren uiteraard al druk bezig, maar ook de acteurs stoppen met werken. Arrow-ster Stephen Amell laat zijn mening hierover horen.

SAG-AFTRA is nu al een paar weken aan het staken voor eerlijke lonen. Veel grote studio’s hebben hier last van, maar ook bepaalde acteurs zijn het niet eens met de stakingen.

Verschillende meningen over de stakingen


Amell laat weten dat hij het gevoel heeft alsof hij "geïsoleerd" is aangezien hij in Hollywood woont. Bovendien denkt hij dat daardoor "veel mensen niet op de hoogte zijn van de staking".

Ik vind het allemaal ongelofelijk frustrerend


De acteur maakt duidelijk dat hij zijn vakbond steun en altijd achter hen zal staan, maar dat hij zeker "geen voorstander van staken" is en dat hij het "allemaal ongelofelijk frustrerend" vindt.

Bekijk hieronder de trailer en stream Arrow op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkend en onbekend: deze true crime serie zal je wereld op zijn kop zetten
Series / Nieuws

Schokkend en onbekend: deze true crime serie zal je wereld op zijn kop zetten

Deze onbekende true crime serie is perfect voor iedereen die stiekem van dit morbide genre houdt.

Hoewel true crime vaak een beetje morbide is, is het wel altijd heel erg interessant om te kijken. Er zijn al heel wat podcasts, films en series die over bekende zaken gaan, maar er is ook een goudmijn aan onbekende true crime series die eigenlijk niemand kent.

Er zijn heel veel documentaireseries over minder bekende waargebeurde zaken. Toch zijn deze zeker de moeite waard om te bekijken als je fan bent van true crime.

Onbekend is vaak heel goed


Meestal zijn deze onbekende verhalen veel beter dan de bekende. Niemand heeft het namelijk over de onbekende verhalen, waardoor de kijker de wendingen en verrassingen misschien helemaal niet aan ziet komen.

Een onbekende true crime serie die heel erg goed is, is Evil Genius: The True Story of America's Diabolical Bank Heist. De serie volgt de zaak van de pizzabezorger Brian Wells die geforceerd werd om een bank te overvallen, terwijl hij een bom om had.

Niet te begrijpen


Het verhaal is zo ingewikkeld en verbazingwekkend dat het lastig is om alle details te kunnen begrijpen. Het is dan ook een wonder dat de makers erin geslaagd zijn het verhaal duidelijk te vertellen in slechts vier afleveringen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Evil Genius: The True Story of America's Diabolical Bank Heist op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moment in 'Suits' zou Harvey in werkelijkheid zijn baan hebben gekost
Series / Nieuws

Dit moment in 'Suits' zou Harvey in werkelijkheid zijn baan hebben gekost

Harvey zou meteen zijn kantoor leeg kunnen ruimen als hij dit had geprobeerd in het echte leven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Harvey Specter is ongetwijfeld één van de beste sluiters in Suits. In de serie is hij een heel interessant personage, maar in het echte leven zou hij niet lang zijn baan kunnen houden. Vooral niet na dit moment.

Als je ook maar één aflevering van Suits hebt gezien, weet je dat Harvey zeker niet de meest fijne advocaat is. Hoewel hij alles wel goed bedoelt, zijn veel van zijn acties niets minder dan twijfelachtig.

Geschorst


Als Harvey een echte advocaat was zou hij meteen ontslagen zijn. Hij had een strikte persoonlijkheid die soms nodig was om bepaalde zaken te winnen, maar hierbij vergat hij soms zijn moraal.

In seizoen 7 aflevering 6 spande Harvey de kroon toen hij Mike chanteerde. Harvey was namelijk boos dat Mike samenwerkte met Frank Gallo, aangezien Frank had geprobeerd om Mike te vermoorden.

Chanteren


Harvey wilde Mike hierdoor van de zaak hebben. Zijn plan was om tegen Mike te zeggen dat hij de rechter zou informeren van de belangenverstrengeling als Mike niet weg zou gaan.

Deze actie was uiteraard alleen om Mike te beschermen, maar als hij in het echte leven een collega zo had gechanteerd, was hij allang uit zijn kantoor gezet.

Bekijk hieronder de beste momenten tussen Mike en Harvey en stream Suits op Suits.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van deze gewelddadige scène in 'American Horror Story' krijgt iedereen nog steeds de rillingen
Series / Featured

Van deze gewelddadige scène in 'American Horror Story' krijgt iedereen nog steeds de rillingen

Soms gaan tv-series ver, en dat geldt zeker voor deze aflevering van American Horror Story.

De serie American Horror Story van de Noord-Amerikaanse zender FX heeft niet voor niets een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder. Er komen gruwelijke scènes voor in de horror-anthologieserie.

Tijdens het eerste seizoen, met de titel American Horror Story: Murder House verscheen op 9 november 2011 de aflevering Piggy Piggy. Het is en blijft een van de schokkendste afleveringen uit de serie.

Piggy Piggy


Deze zesde aflevering wordt een schietincident op een school vertoond. Uiteraard geen gemakkelijk scène aangezien er in Noord-Amerika bijna dagelijks kleine en grote schietincidenten zijn, regelmatig met de nodige dodelijke slachtoffers.

De makers van de serie kregen na de vertoning flink wat over zich heen. De aflevering zou te ver zijn gegaan, en te schokkend voor veel kijkers. Vooral voor jongere kijkers zou de aflevering aanstootgevend zijn.

Schietpartij


In de aflevering wordt de tragische achtergrond van het personage Tate onthuld door middel van een huiveringwekkende flashback. Tate voert een massaschietpartij uit op zijn middelbare school, een uitbarsting als gevolg van zijn woede en geestelijke onrust.



De scène markeert een keerpunt in de serie, waarbij zijn ware aard en de gevolgen van zijn acties aan het licht komen. De rol van Tate wordt gespeeld door Evan Peters, verleden jaar nog te zien in de aanstootgevende Netflix-serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Nu streamen?


Ondanks de kritiek verschenen er tot op heden maar liefst dertien seizoenen van AHS. In Nederland kun je de American Horror Story kijken op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkend: Ster-acteur uit 'Euphoria' overleden op 25 jarige leeftijd
Series / Nieuws

Schokkend: Ster-acteur uit 'Euphoria' overleden op 25 jarige leeftijd

Angus Cloud wist met de opvallende HBO-serie 'Euphoria' door te breken.

De Noord-Amerikaanse acteur Angus Cloud is op 25-jarige leeftijd overleden. De website TMZ meldde het schokkende nieuws. Cloud is vooral bekend van zijn rol in de serie Euphoria van HBO Max.

Cloud werd in 1998 geboren in Oakland, Californië. De doodsoorzaak is officieel niet bekendgemaakt. Er wordt vanuit gegaan dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Familie


"Het is met het zwaarste hart dat we vandaag afscheid moesten nemen van een ongelooflijk mens. Als artiest, vriend, broer en zoon was Angus op zoveel manieren speciaal voor ons allemaal," schrijft de familie van Cloud in een verklaring. "Vorige week begroef hij zijn vader en worstelde intens met dit verlies."

"De enige troost die we hebben is de wetenschap dat Angus nu herenigd is met zijn vader, die zijn beste vriend was. Angus was open over zijn gevecht met geestelijke gezondheid en we hopen dat zijn overlijden anderen eraan kan herinneren dat ze niet alleen zijn en niet alleen in stilte moeten vechten."

Euphoria


In Euphoria speelt Cloud de rol van Fezco "Fez" O'Neill, een drugsdealer die een relatie heeft met Ruby "Rue" Bennett van hoofdrolspeler Zendaya. HBO reageerde op X op het overlijden van de acteur.


Denk je aan zelfdoding, of maak je je zorgen om iemand? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op www.113.nl.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horror sequel bij Netflix weet kijkers aan de buis te kluisteren
Films / Nieuws

Horror sequel bij Netflix weet kijkers aan de buis te kluisteren

Sinds een paar dagen is het niet alleen mogelijk om het eerste deel van de reeks van 'A Quiet Place' te streamen, maar ook het tweede deel. Je vindt de film nu terug in de Netflix Top 10.

A Quiet Place Part II doet het goed op Netflix en weet in de Top 10 momenteel de vierde plek te pakken.

Het eerste deel kwam uit in 2018 en wist zoveel kijkers te boeien dat een vervolg niet uit kon blijven. In 2020 kwam A Quiet Place Part II uit en nu biedt Netflix ons de mogelijkheid om deze te streamen.

Regie


Net als het eerste deel, is ook dit deel geregisseerd door John Krasinski, die ook een rol speelt in de film. Hij heeft ook een aantal afleveringen van The Office geregisseerd en de film The Hollars.

Over de film


De familie Abbot, door verdriet overmand na wat er eerder rondom hun huis is gebeurd, worden gedwongen zich te bevinden in de verschrikkingen van de buitenwereld.

Ze verzamelen hun moed en verlaten hun vertrouwde plek. Hopend op een wonder, realiseren ze zich ook dat er niet alleen gevaar schuilt in de wezens die op geluid jagen.



Overige cast


Een aantal van de castleden die we terugzien in de film zijn Emily Blunt, Millicent Simmons, Cillian Murphy en Noah Jupe. De cast is verder uitgebreid met onder meer Djimon Hounsou, Scoot McNairy en Okieriete Onaodowan.

Weer een topper


De film weet een mooie 7.2/10 te scoren op IMDb. "Bloedstollend en iets sterker vervolg. Cliché jumpscares waar ik gewoon weer in trap, maar die niet storend zijn en het (non-verbale) acteerwerk maakt het voor mij een topper.", verteld jpbosch op MovieMeter. De film weet daar een 3.41/5 neer te zetten.

Recensent Arjan Welles van Filmtotaal geeft de film 3.5 van de 5 sterren. "Het valt Krasinski te prijzen dat hij zijn kunstje niet nog een keer klakkeloos herhaalt, maar het gevolg is wel dat The Quiet Place Part II door de explicietere en ruwere toon zich minder onderscheidt van de mainstream monsterfilm."

Netflix


Als je fan bent van horror is het zeker aan te raden om de film te gaan kijken bij Netflix. Dat kan je hier doen. Ook het eerste deel is te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is deze Golden Globe-winnende serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Series / Nieuws

Is deze Golden Globe-winnende serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

De makers hebben hun best gedaan om de serie zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

Het is momenteel een van de grotere series die door velen wordt geliefd. Hulu's The Bear wordt geroemd om zijn realistische weergave van het werken in een restaurant. Zou dat komen omdat het gebaseerd op de realiteit?

The Bear draait om de getalenteerde chef Carmy (Jeremy Allen White) die na de tragische dood van zijn broer terugkeert naar Chicago om zijn restaurant The Beef over te nemen. Het is voor Carmy een flinke stap terug na zijn werk in een Michelin Sterrenrestaurant.

Zo dicht mogelijk bij de realiteit


Het restaurant The Beef bestaat niet in het echt, en ook is de serie niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Echter heeft het fictieve The Beef erg veel overeenkomsten met het restaurant Mr. Beef. Een iconische plaats die velen in Chicago kennen.

De pilot van The Bear was zelfs opgenomen in het sinds 1963 geopende restaurant, maar alle overige afleveringen zijn in een studio opgenomen. Het exterieur blijft wel gebruikt worden voor de rest van de serie.

Ook thema's komen direct uit het echte leven


De serie probeert zo realistisch mogelijk de hectiek van een commerciële keuken na te bootsen en hoe mensen onder grote druk met deze stress omgaan. Maker van de serie Christopher Storer heeft hiervoor thema's uit zijn eigen leven gebruikt.



Het tweede seizoen is net uit en alle afleveringen van The Bear kun je in Nederland kijken op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actiefilm weet in een snelle move koppositie te pakken in Netflix Top 10
Films / Nieuws

Actiefilm weet in een snelle move koppositie te pakken in Netflix Top 10

Sinds een paar dagen is het mogelijk om de actiefilm 'Hidden Strike' te streamen bij Netflix.

Ondanks de vele verschillende geluiden over de film, die helaas niet altijd even enthousiast zijn, weet de film de eerste plaats in de Netflix Top 10 te bemachtigen.

De vele actie, extreem veel explosies en een groot scala aan rondvliegende kogels lijkt in dit geval niet de redding te zijn. Een van de hoofdrolspelers is deze eer wel toebedeeld.

Jackie Chan


Chan vertolkt een van de hoofdrollen in de film. Zoals we van hem gewend zijn, zit zo'n film dan vaak vol met actie maar ook de nodige dosis aan humor. Dat hij deze met zich meebrengt voor Hidden Strike, is volgens vele kijkers de redding van de film.

Naast Chan zien we John Cena, Rachael Holoway, Chunrui Ma, Amadeus Serafini en Rima Zeidan. De film is van regisseur Scott Waugh, ook wel bekend van Need for Speed. Later dit jaar volgen Expand4bles en Action Force welke hij ook geregisseerd heeft.

Verhaal


In deze actiefilm volgen we twee elitesoldaten die een aantal burgers door zware explosies en geweervuur moeten loodsen.



Magere scores


Op IMDb weet de film na alweer aardig wat stemmen een matige 5.5/10 neer te zetten. Bij Rotten Tomatoes zien we voor de film nog geen score en bij MovieMeter weet de film na ruim 25 stemmen een 2.65/5 te pakken.

Recensent Arjan Welles van Filmtotaal sluit zijn recensie af met de volgende woorden, "'Hidden Strike' is een formulematige afgezant van de Chinese filmindustrie die zichzelf een blauw oog knipoogt naar een wereldwijd, veelal Westers filmpubliek. Het had echter nog zo veel meer kunnen zijn als er ook serieus werk was gemaakt van een doordacht scenario, waarin de actie nog steeds voorop had kunnen staan en de bits en bytes niet van het scherm hadden gespat..". Hij scoort de film 1.5 van de 5 sterren.

Kijken of overslaan


Wil je zelf beoordelen of de film toch een succes is of dat je je misschien toch aansluit bij een groot deel van de mensen die niet enthousiast zijn? Stream de film dan nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 Nederlandstalige series op Netflix overstijgen alle verwachtingen
Series / Featured

Deze 4 Nederlandstalige series op Netflix overstijgen alle verwachtingen

Op zoek naar meer series als 'Papadag' en 'Knokke Off'? Hier zit je goed!

Vaak kijken de meeste Nederlanders en Vlamingen een beetje neer op hun eigen serielandschap wanneer het wordt vergeleken met de Amerikaanse, maar deze 4 Nederlandstalige series bewijzen op Netflix het tegendeel.

Papadag | Netflix | 2 seizoenen



Het leven van de moderne man gaat niet over bloemetjes, zo blijkt uit de worstelingen van meerdere Amsterdamse vaders. Elke week komen ze samen in een parkje en delen ze mooie momenten en grappige misstappen uit het dagelijks leven van een papa.



Knokke Off | Netflix | 10 afleveringen



Tijdens een zinderende vakantie in een Belgische kustplaats beleeft een groep rijke tieners de zomer van hun leven en moeten ze leren omgaan met problemen omtrent de liefde, familie en volwassen worden.



Toon | Netflix | 2 seizoenen



Wanneer een filmpje van hem viral gaat, moet de sociaal onhandige Toon zich zien te redden in de afschuwelijke wereld van de showbizz. Klunzig stommelt hij overal doorheen en probeert hij op te klimmen tot echte televisiester.



Morten | Netflix | 8 afleveringen



Politicus Morten heeft er hard voor gestreden om de nieuwe premier van Nederland te worden, maar plots begint een duister geheim uit zijn verleden hem te achtervolgen. Zal hij dit laatste obstakel kunnen overkomen, of betekent dit het einde van zijn politieke carrière?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emmy Awards 2023 geschrapt; stakingen eindelijk effect?
Series / Nieuws

Emmy Awards 2023 geschrapt; stakingen eindelijk effect?

Een nieuwe datum voor de prestigieuze ceremonie laat nog op zich wachten.

Als gevolg van de doorlopende schrijvers- en acteursstakingen zijn de Emmy's van 2023 voor nu uitgesteld. De vijfenzeventigste editie van de Primetime Emmy's zal niet worden uitgezonden op de oorspronkelijke datum van 18 september.

Het schrappen van de datum heeft ook gevolgen voor de Creative Arts Emmy's op 9 en 10 september.

Stakingen


Zonder schrijvers en acteurs in de zaal zou het uitzenden van de Emmy's kunnen uitlopen op een fiasco. Pas bij een akkoord tussen de vakbonden en de studio's zou de ceremonie weer veilig kunnen worden gesteld.

Ook voor de speeches van de presentatoren tijdens de Emmy's zouden er geen schrijvers kunnen worden aangesteld. En zonder deze toespraken zou de hele avond wel erg saai kunnen worden.

Nieuwe datum?


Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld voor het uitzenden van de Emmy's. Waarschijnlijk zal dat pas gebeuren wanneer de stakingen voorbij zijn.

Ondanks alle heisa zal het stemmen in Fase 2 voor de Emmy's nog steeds plaatsvinden tussen 17 en 28 augustus, bevestigde de Television Academy eerder deze maand.

Niet de eerste keer


Het uitstel van 2023 is de tweede keer dat de ceremonie in de 21e eeuw wordt uitgesteld. In 2001 werden de Emmy's verplaatst naar november als gevolg van de terroristische aanslagen in New York op 9/11.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Apple TV+
Films / Nieuws

Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Apple TV+

Een dolkomische trip, de eerste internethype, en de wonderen van het heelal ontsloten.

Op zoek naar een goede film voor vanavond? De recensenten van FilmTotaal helpen je op weg en tippen 3 gloednieuwe films, die pas zijn uitgekomen bij de Nederlandse streamingdiensten.

Happiness for Beginners | Netflix



Een lange natuurwandeling vormt de achtergrond voor deze romantische feelgoodfilm, wat volgens recensent Terence Shea een vermakelijke variatie biedt op een uitgekauwd genre. Hij gaf de romkom dan ook 3 sterren.

Hij stelde: "De grappen wisselen af tussen geschreven en geïmproviseerd. Bepaalde reacties en uitdrukkingen zijn inmiddels zo uitgekauwd dat het haast onmogelijk is dat het scenario niet al oorspronkelijk leukere dialoog had. Durven regisseurs geen nee te zeggen tegen het talent op de set? Daartegenover staan wel wat leuke opmerkingen, met name de vrouwelijke acteurs schudden wat meer originele grappen uit hun mouwen."

Lees de rest van de recensie.

The Beanie Bubble | Apple TV+



De origine van een geinig speeltje staat centraal in deze komische biopic. De bedenkers van de Beanie Babies worden uitmuntend neergezet, maar het verhaal is volgens Arjan Welles nogal rommelig verteld. Het resultaat is 3 sterren.

Hij gaf alvast weg: "De Beanie Babies markeren wat misschien wel de eerste wereldwijde internethype mag heten. Zodra de consumenten erachter kwamen dat de verschillende modellen maar korte tijd verkrijgbaar waren, ontstond de gedachte dat ze het perfecte investeringsmiddel vormden."

Lees de rest van de recensie.

Unknown: Cosmic Time Machine | Netflix



Hoe extreem lastig het is om een ruimtetelescoop te bouwen en buiten de dampkring te krijgen, wordt volgens Mitchell van Vuren helder en innemend uitgelegd in deze ruimtedocumentaire. Het enthousiasme van de wetenschappers op beeld helpt enorm bij het verwerken van de zware, maar boeiende materie.

Hij gaf de documentaire 3.5 ster. Hij vertelde: "In de documentaire zijn meerdere topwetenschappers gestrikt om de ontwikkeling van de James Webb-telescoop toe te lichten. Vol overgave vertellen zij over hun levenswerk, dat volgens hun uitleg mag worden gezien als een modern wereldwonder."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen