search
Mogelijk snel nieuwe series door positieve ontwikkelingen in Hollywood-stakingen

Mogelijk snel nieuwe series door positieve ontwikkelingen in Hollywood-stakingen

Als deze onderhandeling tussen de WGA en de AMPTP goed gaat, zullen de series binnenkort binnenstromen.

Adriënne Koolen
De afgelopen maanden hebben de schrijvers in Hollywood voet bij stuk gehouden en veel films en series hebben hier de gevolgen van gevoeld. Er lijkt geen einde aan de stakingen te komen, maar is er nu toch een klein lichtpuntje?

Na meer dan drie maanden staken, is er weer wat veranderd. De Writers Guild of America (WGA) zal namelijk deze week weer bij elkaar komen met de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP).

Meer onderhandelingen


Deze ontmoeting werd afgelopen dinsdagavond bevestigd door de WGA. Beide partijen zijn bereid om een serieus gesprek te voeren over de omstandigheden.

Er wordt ook verwacht dat er komende vrijdag een één-op-één ontmoeting plaats zal vinden tussen Lombardini, de president van AMPTP, en de hoofdonderhandelaar van de WGA, Ellen Stutzman.

AMPTP moet de eerste stap zetten


De WGA heeft het heel duidelijk gemaakt dat de AMPTP de eerste stap moet zetten. De WGA zegt dan ook: "Wij bellen [de AMPTP] niet".

De AMPTP heeft echter in verschillende rapporten gezegd dat ze bereid zijn te wachten totdat de WGA breekt. Er is dus nog steeds grote onenigheid tussen beide partijen, maar hopelijk kan de nieuwe onderhandeling dit oplossen.

Aanbevolen artikelen