Tijd voor Terreur: 'Doctor Who' keert terug naar zijn spooky roots, onthult actrice

"Ik was bang toen ik sommige dingen zag in deze serie. Het bezorgt je rillingen"

Daan Kusen, 04-08-2023 14:51

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Terwijl de anticipatie voor de zestigste verjaardag van Doctor Who groeit, verklapt actrice Yasmin Finney dat de aankomende afleveringen boordevol angstaanjagende terreur zullen zitten.

Inspiratie uit 'Blink'

In een recent interview onthulde Yasmin Finney, die het personage Rose zal spelen in de drie jubileumspecials, dat de afleveringen teruggrijpen naar de huiveringwekkende intensiteit die doet denken aan de geliefde aflevering Blink.

Blink was om veel redenen een hoogtepunt, maar vooral vanwege het introduceren van de angstaanjagende Weeping Angels.

"Je kunt veel enge dingen verwachten. Als je aan Doctor Who denkt, denk je aan de engste aflevering, met de Weeping Angels. Het is de engste aflevering in de geschiedenis en de meest populaire," vindt Finney.Gespannen filmervaring

Hoewel de aanwezigheid van deze angstaanjagende wezens nog niet officieel is bevestigd, deelde Finney haar persoonlijke ervaring tijdens het filmen.

"Ik was bang toen ik sommige dingen zag in deze serie. Het bezorgt je rillingen," zei ze.

Zelfs de acteurs zelf konden niet ontsnappen aan de ijzingwekkende sfeer op de set, wat alleen maar bijdraagt aan de opwinding voor de kijkers.

Geschiedenis schrijven

De chemie tussen Finney en Ncuti Gatwa, die de rol van The Doctor op zich zal nemen, belooft een hoogtepunt te zijn.

"Het is geweldig om met Ncuti Gatwa te acteren omdat we allebei erg jong zijn en het is gewoon erg leuk om dat te hebben. Hij schrijft letterlijk geschiedenis, en ik ben erg blij om deel uit te maken van zijn wereld," vertelt Finney enthousiast.

Doctor Who keert in November terug met drie jubileumafleveringen. David Tennant als de Veertiende Doctor en Catherine Tate als Donna Noble zullen ook van de partij zijn.


Nieuwe afleveringen van de serie kun je op de BBC iPlayer en in de toekomst op Disney+ verwachten.Lees meer over: doctor who, yasmin finney, ncuti gatwa, david tennant, bbc, disney plus, catherine tate

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix