search
Drie wereldberoemde tv-series die begonnen als een onverwachte spin-off
Series / Featured

Drie wereldberoemde tv-series die begonnen als een onverwachte spin-off

Deze series werden wereldberoemd waardoor je bijna zou vergeten hoe ze gestart zijn.

Soms is een spin-off minstens zo succesvol, of zelfs groter, dan de oorspronkelijke serie. NCIS, The Simpsons en Law & Order: Special Victims Unit zijn tot op de dag van vandaag te zien, maar wat is ook alweer de oorsprong van deze series?

Hieronder volgt een kort overzicht hoe en wanneer deze drie knallers zijn begonnen. Daarnaast blijken ze ook nog eens meer seizoenen te hebben dan het origineel.

NCIS


Deze misdaadserie begon als spin-off van JAG: Judge Advocate General. Deze serie was gedurende tien seizoenen te zien (1995-2005). In seizoen 8 van JAG zagen we de afleveringen Ice Queen en Meltdown. Dit was een zogeheten 'achterdeur-pilot' en NCIS was een feit.

Hieronder zie je een fanvideo van het begin van NCIS:




The Simpsons


Eigenlijk smokkelen we een beetje door deze populaire animatieserie op de lijst te zetten. Homer en zijn gezin begonnen namelijk in The Tracey Ullman Show. Dit was een sketch-serie die gedurende vier seizoenen liep (1987-1990). De Simpsons in korte filmpjes te zien bij wijze van afwisseling, totdat Homer en de rest hun eigen serie kregen.



Law & Order: SVU


Deze misdaadserie is inmiddels een begrip, maar in eerste instantie was het slechts een van diverse spin-offs van Law & Order. Law & Order: SVU heeft het 24e seizoen er inmiddels op zitten waardoor we kunnen stellen dat dit de meest succesvolle is van alle spin-offs in de franchise.

De originele serie is echter ook terug. Law & Order telde 20 seizoenen (1990-2010) voor de reboot in 2022. Er zijn sindsdien twee seizoenen uitgezonden, wat het totaal op 22 seizoenen brengt. In april van dit jaar werd bekendgemaakt dat er ook een 23e seizoen komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen