search

Ons nieuws van zondag 6 augustus 2023

Recensie HBO Max-serie 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty' seizoen 2

De magie is duidelijk voelbaar, maar het torenhoge tempo doet afbreuk aan de beleving.

Regie: Salli Richardson-Whitfield, Tanya Hamilton, Todd Banhazl, e.a. | Cast: Quincy Isiah (Ervin 'Magic' Johnson), John C. Reilly (Jerry Buss), Jason Clarke (Jerry West), Solomon Hughes (Kareem Abdul-Jabbar), Adrien Brody (Pat Riley), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 43-69 minuten | Jaar: 2023

Het wordt vaak gezegd in de wereld van de NBA: kampioen worden is lastig, maar dat herhalen is vele malen moeilijker. Ook menig serie ondervindt dat. In seizoen twee van Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is de moeite voelbaar die wordt gedaan om de kwaliteit van het eerste seizoen vast te houden. Maar er is nog genoeg spektakel en drama om gewoon weer een ticket te kopen om Magic Johnson te zien spetteren in Staples Centre. De weg naar een tweede titel werd nog nooit met zo'n brede lach bewandeld.

Basketbal! Dat is waar het allemaal om draait. Althans, dat zou je denken bij een titel als deze. Niets blijkt minder waar, want het zijn vooral de perikelen met teamgenoten en familieleden die hoogtij vieren. Alhoewel dit tweede seizoen daarmee prima uit de voeten kan, is het jammer dat het basketbal niet meer aandacht krijgt. Want wanneer er tijd aan wordt besteed, gebeurt dat dynamisch, realistisch en met een grote portie flair.

Zonde dat zo'n belangrijk element het ondergeschoven kindje is. Zelfs de belangrijkste wedstrijden lijken in een enkel shot over te zijn. Gelukkig zijn het drama en het spektakel overtuigend gebracht. Het geheel heeft een eigen stijl met een mix van beelden die rechtstreeks uit de jaren tachtig lijken te komen, maar met hedendaagse snufjes en technieken.

Waar het gehele eerste seizoen ook het eerste professionele seizoen van Magic Johnson volgde, hebben de makers in het tweede seizoen een stuk meer haast. Als de aftiteling van de tweede aflevering voorbij rolt, is het hele tweede seizoen van de Lakers al behandeld. Die haastige vertelling doet veel afbreuk aan verhaallijnen en ontwikkelingen van personages. Omdat het allemaal zo vreselijk snel gaat is het bij tijden moeilijk om met de personages mee te leven.

In de tweede helft van dit seizoen ligt het tempo iéts lager en komt de focus steeds meer te liggen op een van de belangrijkste punten van deze opbouwende dynastie: de rivaliteit tussen de Lakers en de Celtics. Het centrale punt is de rivaliteit tussen Magic Johnson en Larry Bird. Het is interessant om te zien waar Bird vandaan komt en geeft zijn personage wat meer diepgang. Hier schittert de serie; de spanning is om te snijden.

Een van de sterkste aspecten van de serie is nog steeds de sterrencast. Adrien Brody en Jason Segel steken perfect tegen elkaar af als ruziënde coaches. John C. Reilly blijft even onvolmaakt als charismatisch als Jerry Buss. Quincy Isaiah laat de vele facetten van Magic Johnson naadloos in elkaar overgaan. Het is echter Jason Clarke als Jerry West die in elke scène de show steelt. Ongeëvenaard, zo vlot als maar kan, worden scheldbuien eruit gegooid alsof het niks is. Bijna elke scéne zorgt voor hilariteit.

Er is een liefde voor het tijdperk voelbaar in de cinematografie. Het moge bekend zijn dat het de Showtime Lakers te doen is om spektakel en snel spel, maar het is te hopen dat het volgende seizoen iets meer de tijd neemt om het verhaal en de personages te laten ademen zodat ze meer tot hun recht komen. De sterrencast maakt veel goed en de stijl druipt van het scherm, waarmee de magie nog steeds aanwezig is, maar een echte slam dunk is dit seizoen niet.

★★★☆☆

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios komt met een verrassing: binnenkort al een nieuwe Marvel-serie op Disney+
Series / Trailer

Marvel Studios komt met een verrassing: binnenkort al een nieuwe Marvel-serie op Disney+

De animatieserie I Am Groot keert volgende maand terug voor een tweede seizoen.

In 2022 verscheen op Disney+ de animatieserie I Am Groot. Het eerste seizoen bevat vijf korte afleveringen met avontuurtjes van Baby Groot, uiteraard weer met de stem van Vin Diesel.

Uit het niets komt Marvel Studios nu met het nieuws dat I Am Groot terugkeert voor een tweede reeks met afleveringen. Op 6 september verschijnen opnieuw vijf nieuwe afleveringen.

I Am Groot


"You woodn't beleaf what Groot gets up to in Season 2" grapt Marvel Entertainment op YouTube bij de trailer voor seizoen twee. De serie verschijnt op 6 september, de Nationale Boomdag in de States.

De omschrijving van het nieuwe seizoen: "Het onruststokende takje keert terug met meer kattenkwaad in het tweede seizoen van I Am Groot. Deze keer verkent Baby Groot het universum en daarbuiten aan boord van de ruimteschepen van de Guardians, waarbij hij oog in oog komt te staan met nieuwe en kleurrijke wezens en omgevingen."

Disney+


De animatieserie komt van schrijver en regisseur Kirsten Lepore. Ze is ook de producent, samen met Brad Winderbaum, Kevin Feige, Louis D’Esposito en Victoria Alonso.



Op Disney+ vind je de eerdere afleveringen en vanaf 6 september de nieuwe afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 van 'Bridgerton': Gaan we afscheid nemen van een belangrijk personage?
Series / Nieuws

Seizoen 3 van 'Bridgerton': Gaan we afscheid nemen van een belangrijk personage?

Het langverwachte derde seizoen van 'Bridgerton' heeft misschien een paar verrassingen in petto voor de kijkers.

Netflix neemt zijn tijd met het derde seizoen van Bridgerton. Het gerucht gaat dat het seizoen dit najaar uitkomt, maar er is nog niks bevestigd. En voor sommige fans mag dit misschien nog wel even uitgesteld worden, want het nieuwe seizoen betekent waarschijnlijk ook de dood van een belangrijk personage.

De makers van Bridgerton hebben besloten om de boel om te gooien en het verhaal van Benedict nog even over te slaan, terwijl dat volgens de boeken eigenlijk volgde op het verhaal van Anthony. Het komende seizoen zal zich in plaats daarvan focussen op het verhaal van Colin.

Tijdsprong


Hoewel de serie eerder veranderingen heeft aangebracht ten opzichte van de boeken van Julia Quinn, wordt er verwacht dat de tijdlijn van Colin en Penelope intact zal blijven. In de roman beslaat de aanloop naar hun epische romance maar liefst een decennium. Seizoen 3 zal dit waarschijnlijk overnemen, wat voor de meeste fans een geruststellende gedachte is.

Maar er zit wel een nadeel aan. Als het liefdesverhaal van Colin en Penelope inderdaad een decennium op het scherm beslaat, zal er ergens in seizoen 3 een tijdsprong zijn. Seizoen 2 speelde zich af in 1814, wat betekent dat seizoen 3 ons zou gaan transporteren naar 1824. Dit zou betekenen dat we de dood van een personage gaan meemaken in het seizoen.

Keerpunt


De echte Queen Charlotte stierf in 1818, en de schrijvers zouden haar in de serie waarschijnlijk rond dezelfde tijd laten overlijden. De koningin was geen prominent personage in de Bridgerton-boeken, maar in de serie werd ze een van de meest populaire personages. Ze kreeg zelfs haar eigen serie Queen Charlotte, die dit jaar uitkwam.



Bridgerton en de Queen Charlotte-spin-off zijn min of meer trouw gebleven aan historische gebeurtenissen, op een paar afwijkingen na. Seizoen 3 zal in veel opzichten een keerpunt zijn, maar het lot van Queen Charlotte staat op het spel. Bekijk Bridgerton op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie keert terug up Netflix en scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Hitserie keert terug up Netflix en scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes

Kijkers en critici zijn het met elkaar eens; deze serie is gewoonweg perfect.

Het meest geliefde tienerdrama van Netflix is weer terug! Afgelopen week is Heartstopper seizoen 2 uitgekomen en fans zaten meteen aan hun schermen vastgeplakt en ze werden niet teleurgesteld!

Heartstopper is gebaseerd op de gelijknamige graphic-novels van Alice Oseman. Fans, lezers en kijkers zijn ontzettend blij met de goede en positieve LGTBQ+-vertegenwoordiging en dat is terug te zien in de score van seizoen 2.

De perfecte score


Op 3 augustus was het eindelijk zo ver; het tweede seizoen van Heartstopper kwam uit. De dag erna had het nieuwe seizoen meteen al een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.



Ook critici zijn onder de indruk van het nieuwe seizoen. Eén criticus schreef namelijk: "Prachtig geacteerd en geschreven. Heartstopper seizoen 2 barst van emotie".

Score omlaag


Helaas kon Heartstopper de perfecte score niet behouden. Op het moment van schrijven is de score namelijk gedaald naar 98%.

Bekijk hieronder de trailer en stream Heartstopper op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie eindigde nog slechter dan 'Game of Thrones' en iedereen hoopt op een herkansing
Series / Featured

Deze serie eindigde nog slechter dan 'Game of Thrones' en iedereen hoopt op een herkansing

De serie Sherlock van BBC kreeg vier seizoenen en eindigde zeer teleurstellend met de aflevering The Final Problem.

In 2019 eindigde de serie Game of Thrones zeer teleurstellend met een kort seizoen. Nog altijd zijn de fans er niet over uitgesproken. Dit geldt in mindere mate voor de serie Sherlock, maar het einde van die serie was misschien nog frustrerender.

Sherlock startte in 2010 op BBC One met een seizoen van drie afleveringen. Ook de drie vervolgseizoenen kregen slechts drie afleveringen en in januari 2016 verscheen een speciale aflevering.

Seizoen 4


In januari 2017 verscheen het laatste seizoen van de serie met de grote namen Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als Doctor John Watson. Het duo lost mysteries op in een hedendaags Londen.

De allerlaatste aflevering bleek voor veel kijkers een teleurstelling. In "The Final Problem" werd er geen duidelijk afronding gegeven aan de twee hoofdfiguren en er werd ook nog grootschalig een nieuw personage geïntroduceerd.

Eurus Holmes


De aflevering richtte zich bijna helemaal op Eurus Holmes, gespeeld door Sian Brooke. Eurus is de vermiste zus van Sherlock. Ze speelt een belangrijke rol voor Sherlock in de complete serie.



Dat de laatste aflevering uiteindelijk heel wat losse eindjes heeft en dus helemaal geen punt zet achter het verhaal van Sherlock en Holmes viel veel kijkers vies tegen.

Nieuw seizoen?


Regelmatig verschijnen er berichten over dat er mogelijk nog een vijfde seizoen komt. De kans daarop lijkt echter klein. Cumberbatch en Freeman zijn nu nog grotere namen dan in 2017. De tijd zal het uitwijzen of we nog drie afleveringen krijgen die wel voor een goede afronding zorgen.



Je kijkt Sherlock op de streamingdiensten HBO Max of Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier gloednieuwe afleveringen op HBO Max: breng je week door met sport en spanning
Series / Nieuws

Vier gloednieuwe afleveringen op HBO Max: breng je week door met sport en spanning

Sport, spanning, en spraakmakende series zie je deze week op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (seizoen 2)



Verschijnt op: 7 augustus
Genre: Biografie / Drama / Sport
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Deze serie beschrijft de professionele en persoonlijke levens van de Los Angeles Lakers uit de jaren 80, een van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën in de sportwereld, een team dat een nieuw tijdperk inluidde, zowel op als buiten het veld.





Fantastic Friends (seizoen 2)



Verschijnt op: 9 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.





And Just Like That… (seizoen 2 - aflevering 9)



Verschijnt op: 11 augustus
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In dit nieuwe hoofdstuk van Sex and the City volgen we Carrie, Miranda en Charlotte op hun reis van hun ingewikkelde leven en vriendschappen toen ze dertigers waren naar hun nog ingewikkelder leven en vriendschappen nu ze vijftigers zijn.




Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

11 augustus: Warrior (seizoen 3 - aflevering 9) - Actie / Drama / Criminaliteit - Warrior speelt zich af in San Francisco's Chinatown in de nasleep van de Burgeroorlog en gaat over een jong talent in de vechtkunst dat net uit China is aangekomen en verwikkeld raakt in de bloederige Tong-oorlog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van misdaadthrillers? 'The Town' op HBO Max is een echte aanrader
Films / Video/clip/featurette

Fan van misdaadthrillers? 'The Town' op HBO Max is een echte aanrader

Misdaadthriller 'The Town' is momenteel een populaire keuze om te streamen bij HBO Max. Kijk hem nu of voeg hem toe aan je watchlist om later een keer te kijken.

De ruim twee uur durende film is geregisseerd door Ben Affleck, hij speelt ook een hoofdrol in de film. Andere films die hij geregisseerd heeft zijn onder andere Air en Gone Baby Gone.

The Town komt uit 2010 en had een nominatie voor een Oscar op zijn naam staan. Jeremy Renner was genomineerd voor beste acteur in een bijrol.

Crimineel leven


Doug MacCray is lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen. Jem is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter tijdens een klus van de bende, wanneer Jem voor korte tijd een gijzelaar neemt, de bankdirectrice.

Doug merkt dat hij een oogje heeft op haar en dat ze in de buurt woont, dit maakt Jem alleen maar nerveuzer. Doug wil stoppen met het criminele leven maar moet nog een bankroof voltrekken, terwijl de FBI achter hem aanzit.

Cast


Naast Affleck en Renner zien we in de film Rebecca Hall, Jon Hamm, Blake Lively, George Carroll en Owen Burke.



Sterk gemaakte misdaadknaller


Op IMDb weet de film het met een 7.5/10 goed te doen. Bij MovieMeter pakt de film net zo'n goed cijfer met een 3.57/5. Kondoro zegt over de film, "Keiharde misdaadknaller waar ik mijzelf erg mee kan vermaken. ‘The Town’ is typisch zo’n film: een stel ‘bad-guys’, wapens en harde actie zijn vaak films die mij wel weten te overtuigen.".

Op Rotten Tomatoes scoren de critici de film 92% en het publiek 85%. "'The Town' is een sterke film gemaakt door een veelbelovende regisseur die zich nog maar net begint te ontwikkelen.", vertelt een van de critici.



HBO Max


Mocht je zin hebben in een avondje actie, een goede film met een goede cast, is The Town er zeker eentje om te kijken. Stream de film dan bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 6 nieuwe afleveringen online, van o.a. het hilarische 'Only Murders in the Building'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 6 nieuwe afleveringen online, van o.a. het hilarische 'Only Murders in the Building'

Deze week zet Disney+ een zeer divers palet aan series online.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama (seizoen 11 - aflevering 3)



Verschijnt op: 7 augustus
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.





Only Murders in the Building (seizoen 3)



Verschijnt op: 8 augustus
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Mayans M.C. (seizoen 5 - aflevering 8)



Verschijnt op: 9 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op: Disney+

Synopsis: Ezekiel 'EZ' Reyes is een nieuw lid van Mayans M.C. die een nieuw leven moet opbouwen in een stad waar hij ooit de talentvolle jongen was met de Amerikaanse Droom binnen handbereik.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

6 augustus: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 5) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

7 augustus: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden

9 augustus: High School Musical: The Musical: The Series (seizoen 4) - Komedie / Drama / Musical - High School Musical: The Musical: The Series volgt een groep leerlingen die aftellen naar de openingsavond van de allereerste productie van 'High School Musical' van hun school ooit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'The Tourist'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Tourist'

Deze Australische misdaadthrillerserie begint veelbelovend, maar takelt vervolgens razendsnel af.

Regie: Daniel Nettheim, Chris Sweeney | Cast: Jamie Dornan (de man), Danielle Macdonald (Helen Chambers), Shalom Brune-Franklin (Luci), Ólafur Darri Ólafsson (Billy), Greg Larsen (Ethan Krum), Damon Herriman (Lachlan Rogers), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 56-59 minuten | Jaar: 2022

Geheugenverlies is een veelgebruikt plotelement in films en series omdat het altijd een lekker dramatisch effect heeft. Het niet weten van je identiteit, laat staan wat je de afgelopen jaren hebt uitgevoerd, zorgt voor spanning. Toch is geheugenverlies in werkelijkheid vaak minder vergaand en is een persoon niet meteen alles kwijt.

Desondanks hoeft het aandikken van de aandoening niet per se een bezwaar te zijn en heeft dit zelfs briljante films opgeleverd zoals Memento, ook al gaat die om het onvermogen van de hoofdpersoon om nieuwe herinneringen aan te maken. Regisseur Christopher Nolan maakte de verwarring nog groter door zijn verhaal op te knippen en achterstevoren te vertellen.

Compleet geheugenverlies, hoe onrealistisch ook, is het voornaamste gegeven in het zesdelige eerste seizoen van de BBC-HBO-samenwerking The Tourist. Het eerste kwartier is ronduit spectaculair en voelt veelbelovend. Een onbekende Noord-Ierse man (gespeeld door Fifty Shades-acteur Jamie Dornan) wordt in de Australische woestijn op de hielen gezeten door een gigantische truck met oplegger en uiteindelijk in de flank aangereden.

De man belandt in het ziekenhuis waar hij alles over zichzelf kwijt blijkt te zijn. De ambitieuze maar naïeve verkeersagente Helen ondervraagt de man en probeert hem enigszins op weg te helpen. In zijn zak vindt de man een briefje met een uitnodiging om in een restaurant in een stadje verderop te verschijnen. Hij besluit daar gehoor aan te geven, maar het valt te bezien of dat een verstandige keuze is.

The Tourist is ontsproten aan het brein van de broers Harry en Jack Williams, bekend van series als Liar, The Missing en diens spin-off Baptiste. Gedoseerd voeren de schrijvers informatie over de naamloze man en de mensen die hij in de zoektocht naar zijn identiteit en vooral het waarom van de aanslag op zijn leven ontmoet en herontmoet. Dit is in de eerste twee afleveringen verfrissend en uitermate spannend.

Naarmate de Williams-broers hun verhaal ontvouwen zet enige mate van vermoeidheid in. Politieagent Helen vormt nog de meeste stabiele factor en zorgt met het subplot over een veeleisende verloofde voor het meest invoelbare drama. Maar als blijkt dat vrijwel elk personage er een dubbele agenda op nahoudt en je als kijker voortdurend op het verkeerde been wordt gezet, kan dat moeilijk aanvoelen als iets anders een trucje.

Toch weten de makers met deze misdaadserie best interessante dingen uit te halen. De slechteriken, een enorme Amerikaan met cowboyhoed voorop, zijn kolderiek grotesk en lijken met de geweldsexplosies zo te zijn weggelopen uit een film van Quentin Tarantino. De humor laveert tussen zwartgallig en slapstick. Vervreemdende plotelementen doen weer sterk denken aan met name de recente opleving van Twin Peaks en de muziek en setting hebben nog het meest weg van een western.

Voortdurend vergelijkingen willen trekken doen een productie vaak geen goed, maar bij The Tourist komt alles op prettige wijze samen. Het voordeel van de twijfel vervalt echter in de vijfde aflevering, waarmee de makers compleet uit de bocht vliegen. Naast een overdreven uitlegstand gaan ze ook op de metafysische toer, wat toch vooral op de lachspieren werkt.

Dornan haalt het beste uit zijn personage en zet een compleet andere figuur neer dan in de stoute erotische filmreeks waarin hij letterlijk en figuurlijk de klappen uitdeelde. De Griekse schurk gespeeld door Alex Dimitriades (die sommigen nog zullen kennen van Heartbreak High en Head On) is helaas te veel een karikatuur. Dornans vrouwelijke tegenspeler Shalom Brune-Franklin gun je vooral het goed uitgewerkte personage dat haar charisma rechtvaardigt.

The Tourist begint sterk, zelfs uiterst spannend met de expliciete verwijzingen naar Steven Spielbergs Duel, maar takelt in rap tempo af en verspeelt alle krediet. Het plot is zaligmakend en alles en iedereen moet zich daarnaar voegen. Een tweede seizoen is in de maak, maar de noodzaak hiervan zal velen ontgaan.

★★★☆☆

The Tourist is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shazam!'- en 'Chuck'-ster diep door het stof na misplaatste grap over stakingen in Hollywood
Series / Nieuws

'Shazam!'- en 'Chuck'-ster diep door het stof na misplaatste grap over stakingen in Hollywood

Het was volgens hemzelf een grap die absoluut niet bedoeld was als dat velen interpreteerde.

Als bekend persoon in Hollywood lig je natuurlijk onder een enorm vergrootglas. Niet heel slim om dan grappen te maken die weleens verkeerd over kunnen komen. Acteur Zachary Levi overkwam het en komt daar nu op terug.

Hij maakte vorige maand namelijk een grap over de stakingen van de vakbonden WGA en SAG-AFTRA, die inmiddels al maanden bezig zijn met onderhandelingen, dat hij de regels omtrent de stakingen maar dom vindt.

Even de boel rechtzetten


In een reactie vertelt Levi: "Het nieuws is tot mij gekomen dat een opmerking die ik maakte uit zijn context getrokken wordt. Laat mij duidelijk zijn. Ik sta volledig achter mijn vakbond, de WGA, en de staking."

Hij vervolgt: "Ik blijf een uitgesproken criticus van het systeem van uitbuiting waar wij artiesten aan onderhevig zijn sinds ik begon te werken in deze industrie 25 jaar geleden. De staking is nodig om onszelf, onze schrijvers en iedereen betrokken in de industrie te beschermen."

Sensationalisten lopen er mee weg


De grap in kwestie maakte hij vorige maand op de Comic Con Manchester waar hij zijn werk aan het promoten was, maar half grappend vertelde hij dat dit volgens de regels niet was toegestaan. Kijk hieronder het fragment.



Levi nog eens in andere tijden zien? Kijk alle afleveringen van Chuck op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Staking Hollywood gaat door: studio's zouden hun afspraken niet nakomen
Series / Nieuws

Staking Hollywood gaat door: studio's zouden hun afspraken niet nakomen

Het eerste overleg op 4 augustus heeft helaas niets opgeleverd, de staking gaat door.

De staking door zowel de schrijvers- als de acteursvakbond (WGA, respectievelijk SAG-AFTRA) is al een tijdje bezig. De WGA begon in mei en de SAG-AFTRA sloot zich vorige maand bij de collega's van de WGA aan.

De AMPTP, die de studio's vertegenwoordigt, deed onlangs een handreiking en men kwam zoals vermeld op 4 augustus bijeen. De WGA bericht op hun website dat de AMPTP tijdens dit overleg aangaf eerst met de studio's te willen overleggen. Het gaat hier om betere lonen, het gebruik van A.I., een aandeel in de streaming-opbrengsten (residuals) en de schrijverskamer.

Berichten aan de pers gelekt


De AMPTP gaf aan bereid te zijn om het over bepaalde zaken te hebben. Dit betrof de lonen en het gebruik van A.I., maar het voortbestaan van de schrijverskamer en de residuals waren wat hen betrof geen onderwerp van gesprek. Eerder schreef George R.R. Martin al op zijn blog over het vervangen van de schrijverskamer door de zogeheten mini-kamers, en wat een gruwel deze zijn.

Eigenaardig genoeg was de AMPTP er tijdens het overleg erg op gebrand om een mediastilte te houden. Men zou dus overleggen met de studio's waarna het overleg met de vakbonden hervat zou worden. Volgens de verklaring van de WGA werden hierna echter van de kant van de studio's opeens berichten naar de pers gelekt.

Weer aan het werk


In wezen wil iedereen weer aan werk, maar voor de schrijvers en acteurs zijn bepaalde zaken nu eenmaal harde eisen. Naast de wereldsterren en topproducers kent Hollywood immers ook genoeg starters en 'gewone mensen' die toevallig in de entertainmentindustrie werken. De WGA is duidelijk dat de staking door zal blijven gaan totdat er meer bestaanszekerheid is bereikt voor hun leden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Good Omens' Seizoen 2: de ontplofte oma en de verborgen betekenis die hierachter zit
Series / Nieuws

'Good Omens' Seizoen 2: de ontplofte oma en de verborgen betekenis die hierachter zit

Er blijkt meer achter deze verwijzing te zitten dan je zou denken.

Seizoen 2 van Good Omens bevat de nodige grappige verwijzingen. Fans zullen de referenties aan de overleden Sir Terry Pratchett ondertussen gespot hebben, maar er is meer.

Achter de zin "Het was de dag dat mijn grootmoeder ontplofte" blijkt meer te zitten dan je op het oog zou vermoeden. Gabriel (Jon Hamm) leest deze zin hardop uit het boek Het kraaienpad (The Crow Road) bij het alfabetiseren van de boeken in Aziraphale's (Michael Sheen) winkel. Het boek van schrijver Iain Banks verwijst echter naar thema's in het verhaal van Good Omens seizoen 2.

Zwarte humor


Het kraaienpad speelt zich af in het fictieve Schotse dorpje Gallanach en tevens in de stad Glasgow. De hoofdpersoon Prentice heeft duidelijk een goed gevoel voor zwarte humor gezien de manier waarop hij de crematie van zijn oma omschrijft.

Onderzoek mysterie


In Banks' boek gaat Prentice op onderzoek uit om een mysterie te onrafelen, net zoals Crowley (David Tennant) en Aziraphale dit gedurende het seizoen doen. Verder is 'kraaienpad' een verwijzing naar een bestaande straatnaam in Glasgow die naar de dood verwijst. Ook dit is iets waar de twee hoofdpersonen mee bekend zijn.

De belangrijkste parallel is echter Prentice's zoektocht naar geloof, de betekenis van het leven en zijn ontwikkeling tot volwassen man. In hun tijd op aarde en hun samenwerking maken ook Crowley en Aziraphale een belangrijke ontwikkeling door, helemaal gezien de manier waarop het tweede seizoen eindigt. Achter deze grappige zin zit dus een verwijzing naar belangrijke elementen in deze populaire serie.

Good Omens is op Prime Video te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie wereldberoemde tv-series die begonnen als een onverwachte spin-off
Series / Featured

Drie wereldberoemde tv-series die begonnen als een onverwachte spin-off

Deze series werden wereldberoemd waardoor je bijna zou vergeten hoe ze gestart zijn.

Soms is een spin-off minstens zo succesvol, of zelfs groter, dan de oorspronkelijke serie. NCIS, The Simpsons en Law & Order: Special Victims Unit zijn tot op de dag van vandaag te zien, maar wat is ook alweer de oorsprong van deze series?

Hieronder volgt een kort overzicht hoe en wanneer deze drie knallers zijn begonnen. Daarnaast blijken ze ook nog eens meer seizoenen te hebben dan het origineel.

NCIS


Deze misdaadserie begon als spin-off van JAG: Judge Advocate General. Deze serie was gedurende tien seizoenen te zien (1995-2005). In seizoen 8 van JAG zagen we de afleveringen Ice Queen en Meltdown. Dit was een zogeheten 'achterdeur-pilot' en NCIS was een feit.

Hieronder zie je een fanvideo van het begin van NCIS:




The Simpsons


Eigenlijk smokkelen we een beetje door deze populaire animatieserie op de lijst te zetten. Homer en zijn gezin begonnen namelijk in The Tracey Ullman Show. Dit was een sketch-serie die gedurende vier seizoenen liep (1987-1990). De Simpsons in korte filmpjes te zien bij wijze van afwisseling, totdat Homer en de rest hun eigen serie kregen.



Law & Order: SVU


Deze misdaadserie is inmiddels een begrip, maar in eerste instantie was het slechts een van diverse spin-offs van Law & Order. Law & Order: SVU heeft het 24e seizoen er inmiddels op zitten waardoor we kunnen stellen dat dit de meest succesvolle is van alle spin-offs in de franchise.

De originele serie is echter ook terug. Law & Order telde 20 seizoenen (1990-2010) voor de reboot in 2022. Er zijn sindsdien twee seizoenen uitgezonden, wat het totaal op 22 seizoenen brengt. In april van dit jaar werd bekendgemaakt dat er ook een 23e seizoen komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.