search
'Good Omens' Seizoen 2: de ontplofte oma en de verborgen betekenis die hierachter zit
Series / Nieuws

'Good Omens' Seizoen 2: de ontplofte oma en de verborgen betekenis die hierachter zit

Er blijkt meer achter deze verwijzing te zitten dan je zou denken.

Seizoen 2 van Good Omens bevat de nodige grappige verwijzingen. Fans zullen de referenties aan de overleden Sir Terry Pratchett ondertussen gespot hebben, maar er is meer.

Achter de zin "Het was de dag dat mijn grootmoeder ontplofte" blijkt meer te zitten dan je op het oog zou vermoeden. Gabriel (Jon Hamm) leest deze zin hardop uit het boek Het kraaienpad (The Crow Road) bij het alfabetiseren van de boeken in Aziraphale's (Michael Sheen) winkel. Het boek van schrijver Iain Banks verwijst echter naar thema's in het verhaal van Good Omens seizoen 2.

Zwarte humor


Het kraaienpad speelt zich af in het fictieve Schotse dorpje Gallanach en tevens in de stad Glasgow. De hoofdpersoon Prentice heeft duidelijk een goed gevoel voor zwarte humor gezien de manier waarop hij de crematie van zijn oma omschrijft.

Onderzoek mysterie


In Banks' boek gaat Prentice op onderzoek uit om een mysterie te onrafelen, net zoals Crowley (David Tennant) en Aziraphale dit gedurende het seizoen doen. Verder is 'kraaienpad' een verwijzing naar een bestaande straatnaam in Glasgow die naar de dood verwijst. Ook dit is iets waar de twee hoofdpersonen mee bekend zijn.

De belangrijkste parallel is echter Prentice's zoektocht naar geloof, de betekenis van het leven en zijn ontwikkeling tot volwassen man. In hun tijd op aarde en hun samenwerking maken ook Crowley en Aziraphale een belangrijke ontwikkeling door, helemaal gezien de manier waarop het tweede seizoen eindigt. Achter deze grappige zin zit dus een verwijzing naar belangrijke elementen in deze populaire serie.

Good Omens is op Prime Video te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen